Image default
Eigen bedrijf Tech

Wat kan een IT-consultant voor jouw bedrijf betekenen?

Een IT-consultant: als je er geen bent, heb je er wellicht een nodig. Hoewel de term IT consultancy bij lang niet iedereen een helder beeld oproept, wordt er goed verdient in deze sector en dat zegt wat over het belang van deze tak van sport. De meeste bedrijven hebben immers met IT infrastructuur te maken: denk aan je computers, je netwerk, eventuele servers… Zaken die je wellicht voor lief neemt, totdat er een probleem mee ontstaat en belangrijke processen geen doorgang meer kunnen vinden. Daarom leek het ons handig om eens wat voorbeelden te geven van wat een IT-consultant voor jouw bedrijf kan betekenen.

Jouw IT infrastructuur up to date houden

De wereld van de technologie dendert als een sneltrein voort. Het zijn processen die voor lang niet iedereen zichtbaar zijn, maar wel van belang zijn bij het houden van een sterke positie ten opzichte van de concurrentie. Een IT consultant zoals H&R Business IT Solutions kan ervoor zorgen dat de IT infrastructuur in jouw bedrijf up to date blijft, zodat je nooit hoeft achter te lopen. Je hoeft dan zelf niet bij te houden wat de nieuwste ontwikkeling zijn, en je hoeft ze ook niet zelf te implementeren in je huidige IT infrastructuur. Dat is zeker een zorg minder.

Goed werkend netwerk en server

In een bedrijf met personeel is het meer dan wenselijk dat computers met elkaar in verbinding staan. Een gezamenlijke ‘harde schijf’ waar iedereen op kan werken en kan opslaan zorgt ervoor dat processen sneller verlopen. Niemand hoeft immers te wachten op het ontvangen van bestanden, en niemand hoeft bestanden aan anderen te verstrekken. Hiervoor heb je een netwerk en een server nodig. Het aanleggen hiervan is al niet weggelegd voor de leek, laat staan het onderhouden ervan. Wanneer er namelijk een storing ontstaat, is dat een groot probleem voor de dagelijkse gang van zaken binnen je bedrijf. Jouw IT consultant weet hoe jou netwerk in elkaar zit en lost problemen voor je op.

Een IT consultant kan een back-up van al je data maken.

Je bedrijf beveiligen

We zijn afhankelijk geworden van het internet. Zonder internet kom je als bedrijf niet ver meer. Maar het internet maakt je bedrijf tevens kwetsbaar. Helaas lopen er een hoop slimme criminelen rond die bedrijven proberen te hacken of plat te leggen met virussen of aanvallen. Je hebt wellicht wel eens gehoord dat bedrijven of diensten tijdelijk zijn platgelegd door een zogenaamde DDoS-aanval. Als het je overkomt, ben je aardig in de aap gelogeerd. Jouw IT consultant helpt je om de IT infrastructuur van jouw bedrijf zo veilig mogelijk te maken, zodat jouw bedrijf minder kwetsbaar is voor dergelijke slechte invloeden van buitenaf.

De data van jouw bedrijf veiligstellen

Misschien wel het allerergste wat je kan overkomen, is dat je alle digitale data van je bedrijf kwijtraakt. Gaat je server kapot, dan kan dit je gebeuren, en dat wil je natuurlijk koste wat kost voorkomen. Maar het is nooit honderd procent te voorkomen dat zaken de geest geven, om wat voor reden dan ook. Dan is het fijn gevoel om te weten dat er een back-up van al je data bestaat. Een IT consultancy bedrijf kan ervoor zorgen dat jouw gegevens automatisch ook op een andere locatie bewaard blijven, voordat het geval dat het ergens een keer misgaat. Het is een beetje als een verzekering: liever hoef je er geen gebruik van te maken, maar mocht de situatie zich voordoen, dan ben je blij als je het hebt.

Printers en kopieerapparaten integreren in de IT infrastructuur

Een netwerk tussen verschillende computers is een belangrijk IT onderdeel van een bedrijf, maar het is op z’n minst prettig als andere apparaten ook in verbinding staan met dit netwerk. Wanneer je iets wilt afdrukken, moet dit ook werken vanaf iedere willekeurige computer binnen het bedrijf. Kortom, je wilt printers en/of kopieerapparaten geïntegreerd hebben in je computernetwerk. Ook dit is werk voor experts. Jouw IT consultant zorgt ervoor dat de computers in jouw bedrijf op een simpele manier te bedienen zijn vanaf de computers van jouw medewerkers. Ontstaat er een probleem – wat met printers nog wel eens het geval kan zijn – dan kun je ook een beroep doen op de diensten van de IT consultant om je opnieuw op weg te helpen, zodat je zo snel mogelijk meer up and running bent.

Related posts

ISDN is gestopt … Wat nu!?

Danny

Het gebruik van influencer marketing in je digitale marketingmix

Danny

Tips om eenvoudig je zakelijke abonnement op te zeggen

Danny

Leave a Comment