Image default
Tips

Wat te doen met je volgende bedrijfsuitje

Een teamuitje is om meerdere redenen erg belangrijk. Er zijn natuurlijk een hoop verschillende dingen die je kan doen met je team, het één nog leuker en gezelliger dan het ander. In dit artikel zullen wij je op weg proberen te helpen met een leuke activiteit zodat je niet uren hoeft na te denken over waar jij naartoe gaat met je team tijdens jullie volgende uitje.

Waarom doe je eigenlijk een bedrijfsuitje?

Sommige mensen zien een bedrijfsuitje wellicht zien als geldverspilling, of als iets waar ze liever niet hun tijd aan besteden. Echter draagt een teamuitje erg goed bij aan de verbinding binnen het team. Tijdens een gezellig uitje met elkaar leer je je collega’s van een hele andere kant kennen. Naast dat dit een fijne sfeer op werk creëert, voegt het ook echt wat toe aan de kwaliteit van het werk. Je wil natuurlijk een positieve werksfeer op jouw werkvloer waar medewerkers zich verbonden voelen met elkaar.

Een bijkomend voordeel is dat medewerkers vaak langer blijven werken bij een plek waar ze zich goed voelen. Als mensen zich deel van een groep voelen, hebben ze ook vaak het gevoel dat ze meer kunnen bereiken dan alleen. Zorg er dus voor dat je team zich met elkaar verbonden voelen, aangezien dit erg bijdraagt aan de prestaties van je team.

Wat te doen met een bedrijfsuitje

Er zijn talloze dingen die je kunt gaan doen met je team. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een lekker dagje naar het strand of een meertje, of bijvoorbeeld een genieten van een lekker diner. Ook kun je een pubquiz organiseren of gewoon een gezellige ouderwetse borrel. Echter gaat onze voorkeur toch uit naar een échte activiteit. Iets waar je elkaar bij nodig hebt, lekker actief bezig bent en zo dus nóg meer een band opbouwt met elkaar.

Zeker als je de hele dag op kantoor zit met je team en je wilt er even lekker op uit, dan is een sportief teamuitje echt iets voor jullie. Zo kun je goed de sleur van de dag doorbreken terwijl je aan het bonden bent met je team. Er is veel diversiteit beschikbaar als het gaat om sportieve uitjes. Lees dus snel verder om te kiezen wat voor sportief uitje jullie dit jaar met je team gaan beleven.

Wat te doen met een bedrijfsuitje

Winterse uitjes, het hele jaar door

Ook in Nederland zijn winterse teamuitjes het hele jaar door mogelijk. En nee, je hoeft hier niet helemaal voor naar Oostenrijk of Frankrijk. Ga bijvoorbeeld eens skiën of snowboarden met je team in een indoor skihal. Je kunt bijvoorbeeld een competitie aangaan met je collega’s wie het langste kan blijven op een indoorbaan. Doordat je op een rollerbaan gaat skiën, sta je in principe op een eindeloze baan.

Combineer dit met een gezellige avond in een originele Oostenrijkse Skihut met een bijbehorend feestje en je hebt gegarandeerd een avond die niemand vergeet. Ook voor de mensen die iets minder zin hebben in een actief uitje zorg je zo dat je gezellig samen met z’n allen bent en niemand buiten de groep valt.

Maak er een complete dag van

Het leukste van een bedrijfsuitje is natuurlijk dat het een echt dagje weg is. Je gaat niet 1 activiteit doen en daarna weer op huis aan, maar je zorgt echt voor een gezellig uitje. Combineer je activiteit dus vooral met een gezellig diner of een lekkere lunch. Je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor een combinatie van meerdere activiteiten. Met een combinatie van meerdere activiteiten ben je ervan verzekerd dat er voor iedereen wat leuks tussen zit. Dat is wel zo belangrijk, het teamuitje draait immers maar om één ding, het team!

Related posts

Hoe kun je je onderscheiden als webshop?

Dion

6 zaken om op te letten bij het uitkiezen van een printer

Danny Bijl

Tips om een grote kantoorruimte gezellig in te richten

Danny

Leave a Comment