Image default
Tech

Wat we al denken te weten over de nieuwe iPhone 11

Hij is maar wat populair in de zakenwereld: de iPhone. De moeder der smartphones is ideaal voor mensen die ook werken met andere producten van Apple, die vrijwel moeiteloos met elkaar gesynchroniseerd kunnen worden. De iPhone zelf blijft een toonaangevend apparaat dat zich immer door blijft ontwikkelen. De trouwe liefhebber zal ook nu weer reikhalzend uitkijken naar het uitkomen van de nieuwste editie, de iPhone 11. We moeten er nog even op wachten, en lang niet alles is al bekend over het apparaat, maar wat we denken te weten over de iPhone 11 nemen we alvast even met je door.

Even geduld hebben nog

Eén ding staat voorop: de iPhone 11 is er nog niet, en wordt naar verwachting pas gepresenteerd in september. Even geduld dus nog voordat je de iPhone 11 als los toestel kunt aanschaffen in het geval dat je een sim only abonnement hebt. Natuurlijk is het na de release op de Nederlandse markt ook mogelijk om voor een abonnement met de nieuwe iPhone 11 te gaan. Kun je niet wachten met de aanschaf van een nieuwe smartphone, dan zijn er natuurlijk wel al verschillende andere iPhone modellen beschikbaar die ook uitstekend zijn. Bijvoorbeeld de iPhone X, iPhone Xr, iPhone Xs of iPhone Xs Max.

Draadloos opladen en energie delen

Het lijkt erop dat de schermformaten van de nieuwe iPhones deze ronde niet gaan verschillen van de vorige edities. Dat zou betekenen dat iPhone 11 met 5,8- en 6,5-inch scherm verkrijgbaar zal zijn, waarbij de grotere de iPhone 11 Max is. De achterkant van de telefoon is van glas, om draadloos opladen mogelijk te maken. Het vermogen voor deze functie wordt verdubbeld van 7,5 Watt naar 15 Watt. Het wordt waarschijnlijk ook mogelijk om door middel van PowerShare andere apparaten draadloos op te laten. Dit is handig wanneer je bijvoorbeeld een Apple Watch of AirPod hebt.

Mogelijk iets dikker en kleinere notch

De notch (inkeping) aan de bovenzijde van het scherm zou mogelijk kleiner worden, omdat Apple sensoren zou willen combineren en achter het scherm willen plaatsen. Hier is echter nog maar weinig over vernomen, dus de kans bestaat ook dat dit onveranderd blijft ten opzichte van de voorganger. Het toestel wordt mogelijk iets dikker zijn dan zijn voorganger. Hierdoor steekt de camera aan de achterkant waarschijnlijk wel wat minder uit dan bij de iPhone X.

Bij de iPhone 11 komen de camera's in een vierkant.

Een upgrade voor de camera’s: betere selfies en derde lens

Een upgrade van de 3D-sensoren in de telefoon is tevens waarschijnlijk. Daarbij gaat mogelijk gebruik gemaakt worden van Sony’s volgende generatie sensoren. Dit moet gaan zorgen voor snellere ontgrendeling door vlottere gezichtsherkenning. Ook bij het maken van portretten met de camera diepte beter herkend worden. De camera’s zelf zouden ook verbeterd gaan worden. De frontcamera gaat van 7 megapixel naar 12 megapixel. Een flinke upgrade voor je selfies dus, voor zover je daar al gebruik van maakte. Zowel de iPhone 11 als de iPhone 11 Max zouden aan de achterkant een derde cameralens krijgen. Wat de resolutie daarvan gaat worden is nog niet duidelijk, maar er wordt wel gesproken over een groothoeklens. De camera’s aan de achterkant van het toestel worden waarschijnlijk in een vierkant geplaatst, in plaats van in een langwerpige opstelling.

Nieuwe software met dark mode

Qua software zal de iPhone 11 worden voorzien van iOS 13, de opvolger van de op dit moment meest recente iOS-versie. Deze krijgt waarschijnlijk een dark mode en vernieuwde standaardapps. Zo is de Herinneringen-app vernieuwd. Maar als ondernemer heb je natuurlijk gewoon je eigen favoriete apps. De aanduiding voor het volume zal niet meer het hele beeld gaan blokkeren. De mute-schakelaar waarmee je het geluid in één keer uitzet en voorheen altijd horizontaal werkte, wordt naar alle waarschijnlijkheid nu verticaal gemonteerd. Dit was ook zo bij oudere iPads. Het is een kwestie van smaak, maar het kan voor een fijnere bediening zorgen.

De naamgeving is nog onduidelijk

De naamgeving van de telefoon is overigens ook nog niet zeker. We hebben het hier voor het gemak over de iPhone 11 omdat de X in de vorige editie, de iPhone X, het Romeinse symbool voor 10 is. Er is echter nooit een iPhone 9 geweest, dus of men de telling op een logische wijze voortzet is alles behalve zeker. Ook is onduidelijk of Apple doorgaat met de Romeinse telling. Zo ja, dan gaat de nieuwe smartphone waarschijnlijk de iPhone XI heten.

Related posts

De toekomst van flexibel werken: Hoe technologie onze werkplekken transformeert

Danny Bijl

Snel en goedkoop printen in hoge kwaliteit met HP Pagewide

Danny

Spuitgieten, wat is dat?

Danny

Leave a Comment