Image default
Eigen bedrijf

Welke attributen zijn handig bij het inrichten van je magazijn?

Bij een magazijn denk je in de eerste plaats aan opslag. Hoge stellages met gesorteerde artikelen overal waar je kunt kijken. Maar bij veel bedrijven wordt er in het magazijn meer gedaan dan alleen het opslaan van spullen. Het kan ook ten dele dienst doen als werkplek waar bijvoorbeeld zaken samengesteld worden, artikelen geïnspecteerd of ingepakt worden en spullen actief verplaatst worden. Voor dit soort handelen bestaat een keur aan praktische attributen die uitstekend van pas kunnen komen in zo’n multifunctioneel magazijn. We geven je een aantal handige voorbeelden hiervan. Je kunt de genoemde magazijninrichting bij Multitube verkrijgen.

Handig meubilair voor montage

Moeten er zaken gemonteerd worden in jouw magazijn, dan stelt de werknemer die hiervoor verantwoordelijk is het vast en zeker op prijs om daar een handig, bijpassend meubel voor tot zijn beschikking te hebben. Hiervoor bestaan bijvoorbeeld vaste montagetafels, met een groot werkblad en een soort van kastfunctie met kleine opslagmogelijkheid. Dat laatste is natuurlijk handig voor gereedschap en kleine zaken zoals schroefjes. Maar afhankelijke van de gang van zaken in je magazijn kan het ook handig zijn om een mobiele montage-unit te hebben. Dit is een montagetafel op wieltjes, waarmee de werknemer de mogelijkheid heeft om overal in het magazijn aan assemblage te doen. Het is wel zo dat de capaciteit van zo’n mobiele montagetafel een stuk minder is dan bij een vast meubel, om de mobiliteit te optimaliseren. Dat gaat dan vooral ten kosten van de oppervlakte van het werkblad.

Inspecteren of inpakken

Heb je een werkplek nodig waar artikelen geïnspecteerd of ingepakt moeten worden, dan is dat een ander type station dan voor assemblage. Voor inspectie is de ruimte nodig om een samengesteld object uit elkaar te kunnen halen, dus een groot werkblad is dan wat je zoekt. Veel ruimte voor opslag van spullen heb je op zo’n inspectietafel niet nodig. Wil je een werkplek creëren waar artikelen ingepakt kunnen worden, dan heb je niet alleen de ruimte voor het inpakken nodig, maar ook voor het bij de hand hebben van nieuw inpakmateriaal.

Dit kan ook met mobiele werkunits en trolleys.

Verplaatsen van artikelen

Het is ook goed denkbaar dat er actief spullen verplaatst moeten worden in het magazijn, omdat ze misschien geassembleerd of ingepakt moeten worden. Hiervoor zijn verschillende soorten trolleys verkrijgbaar. Bij het maken van een keuze hierbij is het van belang hoe groot de spullen zijn die verplaatst moeten worden, en of ze bijvoorbeeld in een doos of een krat verplaatst worden. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om een trolley met schuine plateau’s aan te schaffen. Dit wordt een doorrolstelling genoemd. Het voordeel hiervan, is dat de dozen of kratten vanzelf in de richting van de werknemer schuiven. Deze hoeft zich dan niet extra in te spannen om artikelen naar zich toe te halen. Er bestaan ook trolleys die speciaal op andere soorten objecten gemaakt zijn, zoals glasplaten of cilinders.

Verstelbare hoogte

Eén factor waar je op let als je een verstandige werkgever bent, is of de hoogte van de werkbladen verstelbaar zijn bij de magazijninrichting die je kiest. Je kunt hier je werknemers namelijk een hoop lichamelijke klachten mee besparen. Een te lage werkblad kan voor klachten in de rug, nek en schouders zorgen. Dat heeft dan niet alleen gevolgen voor de werknemer, maar ook voor jou, wanneer je werknemer door de klachten (tijdelijk) niet meer in staat is om te werken.

Related posts

Wat doet een accountant of boekhouder en heb ik er een nodig?

Dion

Transportbedrijf starten: hier moet je aan denken

Danny

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

Danny Bijl

Leave a Comment