Image default
Tips

Welke soorten pallets zijn er?

Houten pallets zijn een van de meest gewilde pallets in de markt. Ze hebben niet voor niks een marktaandeel van 95%. Er is bijna geen pakhuis of industrie die geen houten pallets gebruikt. Wat deze pallets interessant maakt is dat ze goed betaalbaar en betrouwbaar zijn. Verder kun je ze zeer gemakkelijk herstellen en hebben ze een lange levenscyclus. We hebben het hier over een levensduur van wel 20 tot 30 jaar. Verder vormen houten pallets geen bedreiging voor het milieu en kunnen worden gebruikt voor recycling. Los van deze voordelen is het wel moeilijk om ze te reinigen en te ontsmetten, vooral wanneer er schade is aan de structuur. Het is ook goed om te weten dat houten pallets zijn onderworpen aan de ISPM 15-regelgeving. Deze regelgeving regelt hoe houtmateriaal moet worden behandeld in de internationale handel. Het is van groot belang om een goede opslagruimte te gebruiken. Een palletstelling is een van de meest gebruikte opslagruimtes voor deze doeleinden.

Pallets gemaakt van plastic

Pallets gemaakt van plastic

Net als houten pallets worden ook plastic pallets veel gebruikt. Deze pallets zijn verantwoordelijk voor de meeste opslagrekken omdat ook deze zeer betrouwbaar en duurzaam zijn. Plastic pallets hebben een voordeel ten opzichte van houten pallets, omdat je ze gemakkelijker kan reinigen en ontsmetten. Ook zijn ze veel lichter en wegen een stuk minder. Eerlijk gezegd kunnen ze zelfs duurzamer zijn dan houten pallets omdat een harde klap minder impact heeft op de pallet. Net zoals houten pallets zijn deze pallets ook 100% recyclebaar. Een nadeel is dat ze vrij snel vervormen wanneer je ze gebruikt voor buitensporige ladingen en ook de prijs ligt hoger in tegenstelling tot houten pallets. Plastic pallets kun je ook niet gemakkelijk repareren wanneer een onderdeel beschadigd is, het is zeer waarschijnlijk dat je de hele pallet moet vervangen. Ook hier geldt weer dat deze pallets een goede opberging verdienen voor de veiligheid van je bedrijf. Daarom zul je niet alleen naar pallets moeten kijken maar ook naar magazijnstellingen

Metalen Pallets

Metalen pallets zijn meestal zwaar, maar hebben de meeste weerstand. Deze pallets zijn gemaakt van staal of aluminium en worden over het algemeen gebruikt in de metaalindustrie. Het voordeel van metalen pallets is dat je ze vrij gemakkelijk kan schoonmaken en desinfecteren. Verder zijn ze ook zeer duurzaam en hebben een lange levensduur dankzij hun sterkte en weerstand. Daarnaast zijn metalen pallets goed voor zware ladingen omdat ze niet snel beschadigd raken. Het enige nadeel is het gewicht. Hun gewicht verhoogt de transportkosten en kan voor sommige bedrijven geen goede optie zijn.

Related posts

Bedrijfsauto aanschaffen: 5 tips

Danny

Presentatie als blijvende indruk

Danny

Koop een auto verstandig

Danny

Leave a Comment