Image default
Eigen bedrijf Juridisch Tips

Welke verzekering moet je als zzp-er kennen?

Steeds meer mensen kiezen er in Nederland voor om voor zichzelf aan de slag te gaan. Op die manier kunnen zij doen wat zij willen en hun bedrijf vormgeven zoals zij dat willen. Vaak kijken ondernemers daarbij alleen naar de kansen die zij kunnen pakken. Dat is uiteraard een goed begin, maar het is ook verstandig om je bewust te zijn van alle risico’s die je als zelfstandig ondernemer loopt. Wanneer jij namelijk eigen baas bent, ben jij ook volledig verantwoordelijk voor de risico’s die jij met je bedrijf loopt. Het is daarom goed om te weten wat je kunt doen om die risico’s zo klein mogelijk te maken. Wij laten je graag zien hoe je dit kunt doen want met een paar muisklikken, kun jij heel veel ongemak afwenden.

Neem geen onnodige risico’s

Ondernemen betekent risico’s nemen, maar dit moet je wel realistisch doen. Werk jij in een vakgebied waar de kans op ongelukken reëel is, dan is het goed om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering voor zzp’ers te nemen. Met deze verzekering kun je een hoop ongemak voorkomen. Een ongeluk is namelijk zo gebeurd, denk hierbij aan iemand die door jouw nalatigheid ten val komt en daarbij letsel oploopt, of dat jij per ongeluk een deuk in een auto van een klant rijdt, of dat jij tijdens het schilderen een pot verf over de muur van de klant laat vallen. Deze schadeposten moeten betaalt worden en wanneer jij hier zelf voor opdraait, kan dat je in de financiële problemen brengen, of zelfs je faillissement betekenen. Dat kan vergaande gevolgen hebben want als zzp’er is er geen scheiding tussen je bedrijf en jouw persoon. In het ergste geval kan dit dus betekenen dat je je huis moet verkopen om je schulden af te lossen.

Een goede start van je bedrijf

Een goede start van je bedrijf

Regelmatig denken beginnende ondernemers dat het verstandig is om eerst een goed bedrijf op te bouwen om daarna te kijken naar de juiste verzekeringen. Dat is echter precies de verkeerde manier. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten moet je namelijk juist doen wanneer je nog weinig geld hebt. Juist in de beginfase ben je namelijk het meest kwetsbaar en dus is het belangrijk om hier geen risico’s te nemen. Een goede verzekering hoeft niet duur te zijn en bovendien laat je met een verzekering zien dat jij je werk serieus neemt. Dat maakt jou voor klanten ook interessanter om mee te werken. Zij willen namelijk ook geen onnodige risico’s lopen. Ben jij dus goed verzekerd, dan zul je zien dat klanten eerder voor jou kiezen dan voor jouw onverzekerde concurrent.

Sluit je verzekering online af

Wil jij je graag laten verzekeren? Kijk dan even op de site van jouw verzekeraar om te zien welk pakket aan mogelijkheden het beste bij jou past. Je kunt alles online regelen zodat je snel de juiste verzekeringen hebt.

Related posts

Steigers nodig? Neem de volgende zaken in overweging

Danny Bijl

Omgaan met een bedrijfsongeval: praktische tips voor de werkgever

Danny

Hoe is de traditie van het kerstpakket ontstaan?

Dion

Leave a Comment