Image default
Carrière Eigen bedrijf

Werk niet voor een ander, maar werk voor jezelf

Onder Nederlanders bevinden zich veel ondernemende mensen. Sowieso staat ons volk internationaal bekend als mensen die aanpakken. Dit uit zich ook op de werkvloer. Omdat het economische klimaat in de afgelopen tien jaar steeds is veranderd, zijn er steeds mensen voor zichzelf gaan werken. Maar ook als werknemer kun je complete projecten opzetten en jezelf ontplooien. Maar het is belangrijk dat je niet altijd voor een ander werkt. Werk voor jezelf en je zult meer voldoening uit je werk en leven halen.

Persoonlijke doelen

Ieder mens heeft een doel nodig om naar toe te leven. Zonder doel in je leven is het moeilijk om gemotiveerd je werk of studie te doen. Zelfs kiezen voor niets doen, is omdat je een doel hebt gesteld. Als ondernemer of werknemer moet je ook doelen stellen om te weten waar je voor werkt. Voordat je zakelijke doelen stelt, zijn eerst persoonlijke doelen aan de beurt. Want als je werk bijdraagt aan je persoonlijke situatie zul je veel gemotiveerder zijn. Denk bijvoorbeeld aan uitdaging, toekomstperspectief, sociale positie en nog veel meer.

Werk niet voor een ander

Werk voor jezelf en niet voor een ander. Waarom? De wereld zou er namelijk heel anders uit zien als we meer aan een ander zouden denken. Dat klopt, maar je kunt prima voor je eigen doelen werken en daarbij anderen helpen. Met werken voor een ander bedoelen we dat je rekening houdt met wat anderen van je denken. Dat je doel is dat je precies doet wat de omgeving verwacht. Je kunt namelijk niet aan iedereens doelen werken en al helemaal niet voldoen. Daardoor ontstaat er al snel ontevredenheid omdat je nooit voldoet. Werk voor jezelf en je kiest zelf wanneer je wel of niet voor een ander zijn doel werkt.

Schijnzelfstandigheid

De overheid heeft de term schijnzelfstandigheid in het leven geroepen als het gaat om zzp’ers die vrijwel altijd voor dezelfde opdrachtgever werken. En dan alleen op urenbasis zonder controle over hun eigen werkzaamheden. Persoonlijk betekent dit voor jezelf ook nog eens dat je alleen maar aan de doelen van een ander werkt. Als je ondernemer wordt doe je dit voor jezelf. Werk voor jezelf en je eigen doelen zodat je meer uitdaging en motivatie hebt. Daarnaast geeft het veel meer voldoening en plezier als je een persoonlijk doel bereikt. Uiteraard kun je prima af en toe voor iemand anders werken, zolang dit maar bijdraagt aan je eigen doelstelling.

Werk voor jezelf

De beste manier om fluitend je werk te doen is werken aan je eigen doelen. Als werknemer zet je je iedere dag in voor het bedrijf van je werkgever. Dit geeft het meeste voldoening als je werk ook leuk is voor jezelf. Doe daarom werk wat ook aan je eigen plezier bijdraagt. Als ondernemer is dit niet anders. Als persoon heb je bepaalde zaken waar je blij en gelukkig van wordt. Dit is niet iets waar je alleen naast je werk mee bezig moet zijn. Doe werk wat bijdraagt aan je eigen levensdoel en je zult er veel meer plezier in hebben.

Werken voor een ander geeft op de lange termijn weinig voldoening en is eerder reden om je niet goed genoeg te voelen. Werk voor jezelf en je eigen doelen en je bent iedere dag gemotiveerd. Ook als er een vervelende klus wacht, weet je dat dit bijdraagt aan je eigen levensvreugde.

Related posts

Ondernemers, tijd om werk te maken van energiebesparing

Danny

Hoe maak je een sterke flyer om je bedrijf te promoten?

Danny Bijl

Eigen bedrijf starten zonder geld

Danny

Leave a Comment