Image default
Personeel

Werkkleding, ja of nee?

De keus voor wel of geen werkkleding voor de werknemers in uw bedrijf is een persoonlijke. En er is dan ook geen goed of fout, zolang het maar past bij uw bedrijf en instelling.

Representatief
Wanneer u ervoor kiest om uw werknemers een bedrijfsuniform te laten dragen heeft dit een bepaalde uitstraling. Het zorgt ervoor dat er uniformiteit is, dat uw werknemers duidelijk herkenbaar zijn en dat uw werknemers één geheel vormen. Veel mensen vinden een bedrijfsuniform representatief voor een bedrijf. En bovendien kan de bedrijfskleding zo worden ontworpen dat deze perfect aansluit bij de werkzaamheden.

Persoonlijk
Daarentegen is er voor het dragen voor eigen kleding door werknemers ook wat te zeggen. Ze kunnen hun persoonlijkheid uitdragen en het zorgt voor een informele persoonlijke sfeer. Dit is in sommige bedrijven een groot voordeel. Uw klanten zullen zich waarschijnlijk ook dichter bij uw werknemers voelen staan, en dat kan zorgen voor leuk contact over en weer. En daarnaast spaart het uiteraard ook kosten uit, zowel voor het fabriceren van de bedrijfskleding als eventueel voor het schoon houden hiervan. Ook zijn er gunstige fiscale regels voor de aanschaf van bedrijfskleding.

Al met al is het een keus die iedere werkgever voor zich zal moeten maken, eventueel in samenspraak met uw werknemers. Gaat u voor een uniforme wat meer zakelijke uitstraling van uw personeel, of past een informele persoonlijke uitstraling beter bij uw bedrijf? U zult het wel weten.

Related posts

De waarde van een business coach

Danny

Durf jezelf te presenteren, jij bent de expert

Dagmar

Ondernemen met HSP, enkele tips

Mathijs