Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Ondernemen Personeel Tips

Werkplek inrichten: zo creëer je een veilige en duurzame werkplek

Als ondernemer is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je personeel in een veilige omgeving werkt. Naast dat je jouw personeel natuurlijk het beste gunt, ben je in veel gevallen ook aansprakelijk als hen iets overkomt. Een veilige omgeving is dus van groot belang. Daarnaast hechten steeds meer bedrijven tegenwoordig veel waarde aan een duurzame werkplek. Een duurzaam bedrijf is goed voor de naam van je bedrijf. Bovendien scheelt het je ook een hoop kosten als je bedrijf volledig duurzaam is. Je betaalt in dit geval bijvoorbeeld minder aan energie. Dit is een hoge kostenpost voor de meeste bedrijven.

Een veilige werkvloer

Het is belangrijk dat je voor een werkvloer kiest die geschikt is voor jouw bedrijf. Gaat het om een magazijn of garage? In dit geval voldoet een kunststof gietvloer niet altijd, terwijl deze vloer voor een kantoorpand uitermate geschikt is. Voor magazijnen en andere industriële bedrijven heb je de industrievloeren. Deze vloeren kunnen goed tegen een stootje en zijn hierdoor zeer geschikt voor dergelijke bedrijven. Bovendien gaan deze vloeren lang mee en zijn ze dus erg duurzaam. De vloeren zijn overigens ook goedkoop om aan te leggen. Het is dan ook vrij logisch dat deze vloeren ontzettend populair zijn. De meeste garages, magazijnen en andere industriële bedrijven hebben een speciale industrievloer. Een reguliere vloer beschadigd nou eenmaal te snel.

Besparen op energiekosten

De werkplek bestaat uit meer dan alleen een werkvloer. Zo is verlichting bijvoorbeeld ook een belangrijk aspect. De verlichting zorgt ervoor dat het personeel veilig kan werken. Bovendien is het werken op een verkeerd of niet verlichte werkplek verre van prettig. Toch is het niet handig om de verlichting te haastig aan te schaffen. De verlichting kan je namelijk veel stroom kosten. Het is daarom aan te raden om voor duurzame verlichting te kiezen. Dit kan je jaarlijks veel geld schelen. Zo wordt er steeds vaker voor LED-lampen gekozen, simpelweg omdat deze lampen veel minder stroom gebruiken. Voor een bedrijfspand kan dit erg belangrijk zijn.

Duurzame apparaten

Nieuwe werkplek

Behalve dat je verlichting duurzaam moet zijn is het ook aan te raden om aandacht te besteden aan de aanschaf van andere apparaten. Dit geldt voor de vakgerelateerde apparaten, maar ook voor bijvoorbeeld de koelkast. Wanneer je voor een apparaat kiest met een hoger rendement en weinig verbruik zal dit over een langere periode veel geld schelen.

Related posts

Zelf je bedrijfsauto onderhouden? Hier zijn een aantal tips!

Danny Bijl

De balans tussen volksgezondheid en boerenverstand

Mathijs

Hoe duurzaam is jouw onderneming?

Mathijs

Leave a Comment