Image default
Personeel

Zakelijk op reis: tips on the go

Als je op zakenreis gaat naar het buitenland, is het wel zo prettig als dit zo comfortabel mogelijk kan. Door het jezelf gemakkelijk te maken tijdens een vlucht of treinreis, bespaar je jezelf veel onnodige ongemakken. Voor jou als zakenvrouw of zakenman hebben we daarom diverse handige tips voor onderweg zoals bijvoorbeeld een zakelijke reiskoffer kopen en nog veel meer.

1. Bescherm je laptop onderweg
De kans is heel groot dat je laptop mee op zakenreis gaat. Voor optimale bescherming van je laptop, kies je daarom voor een business laptoptas. Het is helemaal top als deze tas voorzien is van je bedrijfslogo. Daarmee maak je ook nog eens reclame onderweg!

2. Geniet van je zakenreis door een relaxte break
Een zakenreis naar het buitenland wordt al snel saai. Je kunt daar verandering in aanbrengen door te kiezen voor een relaxte break. Plan er bijvoorbeeld een weekend aan vast of ga een paar uurtjes sporten op de plaats van bestemming. Zorg daarom dat je je sportkleding bij je hebt.
Air hostess serving champagne to businesswoman on airplane
3. Neem een meditatiecursus mee
Als ondernemer is het soms best lastig om te ontspannen. Tijdens een vlucht of treinreis heb je vaak wel wat tijd over. Besteed deze nuttig door wat meditatie oefeningen te doen. Je komt dan uitgerust aan op je bestemming.

4. Lees een goed boek
Het klinkt suffig en ouderwets, maar toch is een boek lezen een goede manier om te ontspannen. Daardoor ben je niet voortdurend met je business bezig, maar creëer je voldoende afleiding.

5. Een goede voorbereiding is het halve werk
Door je goed voor te bereiden op je zakelijke afspraak, is de kans groot dat je de omzet binnenkort ziet stijgen. Bekijk voordat je op reis gaat eens op bagageonline en probeer werkvoorbereiding tijdens een vlucht of treinreis te voorkomen, zodat je niet constant met je werk bezig bent. Hoewel Wifi ontzettend handig is in het vliegtuig, is het ook weleens nuttig om er geen gebruik van te maken. Tenslotte ben je altijd al online!

Related posts

7 tips om de warmte op kantoor te overleven

Mathijs

Een werknemer ontslaan: hoe gaat dit in zijn werk?

Danny

Meer beweging tijdens het werk, 5 praktische tips!

Mathijs

Leave a Comment