Image default
Tips

Zakelijke auto aanschaffen? Deze 10 modellen worden het vaakst gestolen

Op zoek naar een auto voor de zaak, of voor het wagenpark van je bedrijf? Dan zijn er natuurlijk verschillende zaken waar je op let. De prijs om te beginnen, maar ook het verbruik, de opties, de reputatie en het rijcomfort. Ook de bijtelling is mogelijk iets om rekening mee te houden, evenals de actieradius van de auto. Maar iets wat de meesten níet meenemen in hun keuze maar toch verstandig kan zijn om te overwegen, is hoe populair het model is bij autodieven. Je zit er immers niet op te wachten dat je zakelijke auto gestolen wordt. Dat is natuurlijk niet geheel te voorkomen en je kunt je auto er ook goed voor verzekeren, maar toch kan het een goed idee om de top 10 van de meest gestolen auto’s in de eerste helft van 2021 in overweging te nemen.

Volkswagen Golf

Met stip op nummer één staat de Volkswagen Golf. Maar liefst 216 exemplaren hiervan werden er gestolen in de eerste zes maanden van dit jaar. Enigszins goed nieuws is dat ze in 44 procent van de gevallen ook weer teruggevonden werden. Overigens rijden er zo veel Golfjes rond in Nederland dat het aantal gestolen exemplaren relatief gezien weer meevalt.

Volkswagen Polo

Ook op één na meest gestolen auto is een Volkswagen, namelijk de Polo: 202 gestolen exemplaren. Daarvan werd 41 procent ook weer teruggevonden. Ook het volume van de Polo is hoog in Nederland, maar het diefstalrisico van de Polo ligt iets hoger dan dat van de Golf. Maar dat Volkswagens populair zijn onder autodieven moge duidelijk zijn.

Fiat 500

Wat kunnen we zeggen over de Fiat 500? Een absolute classic en vooral populair onder vrouwen. Is het toevallig jouw droomauto en zie je de aanschaf van een auto voor de zaak als een gouden kans om die droom te laten uitkomen? Besef dan wel dan dat hij nummer drie van de meest gestolen auto’s staat met 119 ontvreemde exemplaren, waarvan slechts 18 procent teruggevonden werd.

BMW 3-Serie

BMW is populair onder zakelijke rijders. Het zijn luxe auto’s met uitstekend rijcomfort en een zakelijke uitstraling. Dat potentieel zien autodieven ook, en daarom staat de BMW 3-Serie in 2021 op nummer 4 met 82 gestolen exemplaren. Daarvan werd wel 40 procent weer teruggevonden.

Toyota RAV4

De Toyota RAV4 is een plug-in hybride en is volgens Toyota zelf ’s werelds meest verkochte SUV. In Nederland is tevens in de eerste helft van dit jaar de meest gestolen SUV, namelijk 81 keer. Ondanks de goede verkopen, is de auto niet in enorme aantallen aanwezig op de Nederlandse wegen, waardoor het diefstalrisico maar liefst 1 op 391 is. In 32 procent van de gevallen wordt auto teruggevonden,

Mazda CX-5

Op nummer 6 wéér een SUV, namelijk de Mazda CX-5. Dit model werd slechts één keer minder gestolen dan de Toyota RAV4 in het eerste half jaar van 2021 in Nederland. Het diefstalrisico ligt iets lager, maar niet veel. Het terugvindpercentage ligt met 33 procent nét iets hoger.

Renault Mégane

De Renault Mégane is een populaire compacte middenklasser die zich ook prima leent als zakelijke auto. Er werden 75 exemplaren van gestolen tussen januari en juni, maar door de ruime vertegenwoordiging op de Nederlandse wegen is het diefstalrisico met 1 op 2011 nog relatief laag. Slechts in een kwart van de gevallen wordt een gestolen Mégane teruggevonden.

Renault Clio

Ja, ook Renaults zijn populair bij autodieven. De subcompacte Clio staat slechts één plaatsje onder de Mégane en werd in de eerste helft van dit jaar één keer minder gestolen dan de Mégane. Het diefstalrisico van de Clio ligt nog een stukje lager dan dat van de Mégane, en hij wordt een stuk vaker teruggevonden: in 54 procent van de gevallen.

Nissan Qashqai

De populairste Nissan bij het dievengilde is de Qashqai, wat eigenlijk niet heel verrassend is gezien het succes van het model, dat ook wel Nissan Cashcow had kunnen heten. 71 keer werd de Qashqai al gestolen in de eerste helft van 2021. Omdat het een SUV is, waar er wat minder van zijn op de wegen, is het diefstal risico ongeveer twee keer zo groot als bij de Renault Clio. Slechts in een kwart van de gevallen wordt de auto teruggevonden.

Toyota C-HR

Last but not least: de Toyota C-HR. Deze crossover SUV werd 67 keer gestolen tussen januari en juni en heeft van alle auto’s in deze top 10 het allerhoogste diefstalrisico: 1 op 331. In een kwart van de gevallen wordt een gestolen Toyota C-HR teruggevonden.

Deze statistieken kun je laten meewegen in je keuze voor een zakelijke auto. Of anders in ieder geval in je keuze voor een verzekering met een zo laag mogelijk eigen risico en een adequaat beveiligingssysteem.

Related posts

Zorg dat je als bedrijf verzekerd bent

Danny

Zo blijven je bedrijfsgegevens veilig

Danny Bijl

Videobrochure: verrassend én opvallend

Danny

Leave a Comment