Net zoals iedere andere auto, moet je zakelijke auto verzekerd worden. Minimaal voor wettelijke aansprakelijkheid, maar waarschijnlijk wil je schade rondom je wagen wel beter gedekt hebben dan dat. Dat doe je ten eerste door voor een hogere dekking te kiezen, maar ook door te kijken naar aanvullende polissen die eventueel relevant kunnen zijn. We bespreken er een aantal die je zou kunnen overwegen aanvullend op je zakelijke autoverzekering.
Ladingverzekering
Ga je een bestelauto verzekeren? Dan vervoer je waarschijnlijk ook vaak ladingen, zoals producten, pakketjes of gereedschap. Alles bij elkaar vertegenwoordigen deze zaken vaak aardig wat waarde. Helaas weten dieven dat ook en die hebben het dan ook op grote schaal voorzien op bestelwagens, waardoor er vaak in ingebroken wordt en de lading gestolen wordt. Dat kan een aardige financiële tegenvaller zijn, zeker in de wetenschap dat je lading niet standaard is gedekt bij een autopolis. Vergeet dus niet om oog nog een aanvullende ladingverzekering af te sluiten.
Accessoireverzekering
Natuurlijk wil je inbraak en diefstal het liefst zien te voorkomen. Eén manier om dat te doen, is door je zakelijke auto te voorzien van een goed beveiligingssysteem. Dit is echter een accessoire, net zoals een los navigatiesysteem, een trekhaak of dakdragers dat zijn. Ook dit soort accessoires zijn niet standaard gedekt bij een autopolis. Aangezien ook deze zaken helaas gestolen kunnen worden, is het daarom het overwegen waard om een accessoireverzekering af te sluiten als er accessoires aanwezig zijn in of aan jouw zakelijke auto.
Schadeverzekering voor inzittenden
Ben jij de enige die rijdt in de zakelijke auto? Heb je ook wel eens passagiers of zit er regelmatig iemand anders aan het stuur? In die laatste twee gevallen is het zeer overwegen waard om een schadeverzekering voor inzittenden af te sluiten. In het geval van een ongeluk is het namelijk met een beetje pech mogelijk dat inzittenden letselschade of materiële schade oplopen. Als dat onder werktijd gebeurt, kan men naar jou als baas kijken om die schade te vergoeden. Een schadeverzekering dekt zowel letselschade als materiële schade bij inzittenden, inclusief de chauffeur. Let op: dit is niet hetzelfde als een ongevallenpolis voor inzittenden, want die dekt enkel letselschade en geen materiële schade.
Pechhulp
Met pech langs de weg komen te staan is altijd vervelend. Maar als het met je zakelijke auto gebeurt, betekent dit doorgaans dat het onder werktijd is en geld het devies ‘tijd is geld’. Tot stilstand komen langs de weg betekent dat je ook geen werk kunt leveren, en als dat te lang duurt, gaat het je geld kosten. Daarom is het fijn als je snel hulp of vervangend vervoer kunt ontvangen en zo spoedig mogelijk weer op weg kunt zijn. Pechhulp bijverzekeren voor je zakelijke auto is dus zeker het overwegen waard.
Rechtsbijstandsdekking
Ook een rechtsbijstandsverzekering is het overwegen waard. Het is namelijk op verschillende manieren mogelijk dat je met je zakelijke auto in een juridisch geschil terechtkomt. Dat kan over aansprakelijkheid bij een ongeluk gaan, maar ook zoals eerder genoemd over vergoeding van schade die medewerkers daardoor opgelopen hebben tijdens werktijd. Maar het kan natuurlijk ook een geschil zijn met een garage of een dealer, of gaan om een onterechte boete die je wilt aanvechten. Rechtsbijstandsdekking garandeert je juridische ondersteuning en vergoeding daarvan.
Overweeg één voor één of deze aanvullende polissen bij je zakelijke autoverzekering van waarde kunnen zijn voor je. Neem je ze allemaal, dan betaal je een hoop extra premie en het is te begrijpen dat dat je misschien te gortig wordt. Bekijk dus welke het meest van belang zijn voor je en wees vervolgens niet te eigenwijs om die dan ook daadwerkelijk af te sluiten, want als je dat niet doet kun je op een gegeven het deksel op de neus krijgen als er iets gebeurt wat tot een schadeclaim of een juridisch proces leidt.