Image default
Lifestyle Tips

Zakelijke en stijlvolle mode-items voor hem en haar

Als ondernemer is netwerken een belangrijk onderdeel van je werkzaamheden. Deze contacten kunnen namelijk goede relaties of zelfs jarenlange klanten opleveren. En wil je goede contacten leggen, dan is een professionele en verzorgde uitstraling natuurlijk een must. Vind je het lastig om altijd bij de tijd te blijven? Met onderstaande tips loop jij er iedere zakelijke aangelegenheid tot in de puntjes bij.

Stijltips voor de ambitieuze vrouw

Vrouwen kunnen vrijwel alles hebben. Een maatpak, kokerrok en zelfs casual zien veel vrouwen er nog verzorgd en representatief uit. Of ze nu laarzen, pumps of ballerina’s aan hebben. En tegenwoordig staat zelfs een nette sneaker ook nog goed onder een rok of colbertje. Voor een vrouw is het belangrijkste dat de kleding goed aansluit. Koop je te wijde kleding, dan ziet het er snel slonzig uit. En te strakke kleding is niet echt professioneel. Houdt je daar rekening mee dan zit je altijd goed. Maar wil je echt stijlvol voor de dag komen als ambitieuze vrouw? Dan hebben we wel een aantal tips voor je:

  • Het klassieke damespak is weer helemaal terug van weggeweest. En een pak met krijtstreep doet het helemaal goed.
  • In modestad Milaan lopen de vrouwen wederom rond met de stropdas. Perfecte trend voor een goede business look.
  • Saaie outfit? Maak het af met subtiele accessoires, zoals een luxe damessjaal of goede sierraden.

Damessjaal Rooymans

Een goed pak is de basis voor iedere man

Voor mannen is de keuze voor een stijlvolle outfit wat minder groot. Voor iedere zakelijke outfit van de man geldt dat een goed pak de basis vormt. Per man is het afhankelijk waaruit een goed pak bestaat. Laat je daarom altijd adviseren bij de aankoop van een nieuw pak. Welke kleur staat je het beste, wat voor een pijpen kun je hebben en moet het jasje wel of niet getailleerd zijn? Met drie goede pakken in je kast kom je als man al een heel eind.

Vergeet de details niet

Een goed pak alleen is helaas niet voldoende. Wil je goed voor de dag komen? Dan denk je ook als man aan de details. Matchen je schoenen met je riem én het pak? En ga nooit de deur uit zonder horloge. Bijna iedere nam heeft waardering voor een mooi horloge. Bovendien is het een goede ijsbreker tijdens een borrel of bespreking.

Ben je een echte modebewuste man? Dan kun je nog een stapje verder gaan in de keuze van je accessoires. Mooie dasspelden geven bijvoorbeeld een subtiele extra twist aan je outfit. Of laat stijlvolle manchetknopen personaliseren. Hiermee steel je in ieder geval bij je vrouwelijke collega’s of relaties de show.

Custom manchetknopen

Voel je zeker en comfortabel

Met deze tips kom je ongetwijfeld stijlvol en representatief voor de dag bij de volgende netwerkborrel of belangrijke vergadering. Maar zorg er wel voor dat je je ook goed voelt in de kleding die je draagt. Is dat niet het geval, dan straal je uit dat jij je niet zeker voelt. En zelfverzekerdheid is voor ondernemers nu juist het beste wapen.

Related posts

Op zakenreis? We vertellen meer over parkeren bij Nederlandse vliegvelden

Danny Bijl

8 tips om een betere ondernemer te worden

Dion

Helemaal klaar met je werk? Misschien kun je aan de bak binnen deze kansrijke beroepen!

Dion

Leave a Comment