Image default
Financieel

Zakelijke kredietmogelijkheden

Als zelfstandig ondernemer kan zich de mogelijkheid voordoen dat u een financiering nodig heeft om uw bedrijfsplannen te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u net begonnen bent met uw bedrijf en wanneer u over onvoldoende vermogen beschikt om uw plannen concreet te maken.

Met een goed ondernemingsplan kunt u dan een financiering aanvragen bij een bank of kredietverstrekker. Dit kan onder andere een doorlopend krediet zijn op uw zakelijke rekening. U heeft dan de ruimte om rood te staan tegen een bepaalde rente.

Strengere eisen en harde garanties

Ook wanneer u al langere tijd onderweg bent als ondernemer en u heeft een financiering nodig, dan zult u met een concreet plan moeten komen bij een bank voordat u daadwerkelijk een zakelijk krediet krijgt. De eisen van de bank zijn de afgelopen jaren strenger geworden. U zult dan ook met harde garanties moeten komen dat u het geld in de loop van de tijd kan terugbetalen.

Laat u echter niet uit het veld slaan, want er zijn genoeg mogelijkheden mogelijk om een financiering tot stand te brengen.

Verschillende soorten financieringen

U kunt kiezen uit 3 soorten financieringen:

*Starterskrediet: dit is een startkapitaal speciaal voor startende zelfstandig ondernemers;
*Bedrijfslening: deze gebruikt u voor investeringen in bedrijfsmiddelen die een levensduur van meer dan 1 jaar hebben;
*Rekening courant krediet: u kunt rood staan tot een bepaald bedrag. Dat betekent extra financiële ruimte tegen een variabele rente.

Welke lening er het beste bij u past, kunt u het beste laten beoordelen door een onafhankelijk bedrijfsadviseur. Deze kan u voorzien van een passend advies omtrent een zakelijke financiering.

Kom met concrete plannen

Wanneer u een droom heeft om met uw business iets moois tot stand te brengen, zorg er dan voor dat u met een concreet plan komt en maak de bank duidelijk dat het voor hen waardevol is om in u te investeren. Kortom, maak iets moois van uw bedrijf en laat dat vooral ook zien aan een financieringsmaatschappij!

Related posts

5 tips voor het vinden van een geschikt administratiekantoor

Danny

Sommige ondernemers mogen coronabelastingschuld in 7 in plaats van 5 jaar terugbetalen

Dion

Deze investeringen leveren je direct geld op

Danny