Image default
Financieel

Zakelijke kredietmogelijkheden

Als zelfstandig ondernemer kan zich de mogelijkheid voordoen dat u een financiering nodig heeft om uw bedrijfsplannen te realiseren. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer u net begonnen bent met uw bedrijf en wanneer u over onvoldoende vermogen beschikt om uw plannen concreet te maken.

Met een goed ondernemingsplan kunt u dan een financiering aanvragen bij een bank of kredietverstrekker. Dit kan onder andere een doorlopend krediet zijn op uw zakelijke rekening. U heeft dan de ruimte om rood te staan tegen een bepaalde rente.

Strengere eisen en harde garanties

Ook wanneer u al langere tijd onderweg bent als ondernemer en u heeft een financiering nodig, dan zult u met een concreet plan moeten komen bij een bank voordat u daadwerkelijk een zakelijk krediet krijgt. De eisen van de bank zijn de afgelopen jaren strenger geworden. U zult dan ook met harde garanties moeten komen dat u het geld in de loop van de tijd kan terugbetalen.

Laat u echter niet uit het veld slaan, want er zijn genoeg mogelijkheden mogelijk om een financiering tot stand te brengen.

Verschillende soorten financieringen

U kunt kiezen uit 3 soorten financieringen:

*Starterskrediet: dit is een startkapitaal speciaal voor startende zelfstandig ondernemers;
*Bedrijfslening: deze gebruikt u voor investeringen in bedrijfsmiddelen die een levensduur van meer dan 1 jaar hebben;
*Rekening courant krediet: u kunt rood staan tot een bepaald bedrag. Dat betekent extra financiële ruimte tegen een variabele rente.

Welke lening er het beste bij u past, kunt u het beste laten beoordelen door een onafhankelijk bedrijfsadviseur. Deze kan u voorzien van een passend advies omtrent een zakelijke financiering.

Kom met concrete plannen

Wanneer u een droom heeft om met uw business iets moois tot stand te brengen, zorg er dan voor dat u met een concreet plan komt en maak de bank duidelijk dat het voor hen waardevol is om in u te investeren. Kortom, maak iets moois van uw bedrijf en laat dat vooral ook zien aan een financieringsmaatschappij!

Related posts

Vakantie als belegger, kan dat?

Mathijs

Tips om eenvoudig je zakelijke abonnement op te zeggen

Danny

Zakelijke Sim Only abonnementen, hoe zit dat precies?

Danny