Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Tips

Zelf een bouwbedrijf starten? Hier moet je op letten

Bij een eigen bouwbedrijf starten komt natuurlijk veel vrijheid kijken. Je hebt je eigen onderneming waarin jijzelf alles kunt bepalen. Maar je zult ook veel moeten regelen. Wij zetten voor je op een rij waar je op moet letten om succesvol aan je eigen onderneming te beginnen.

1. Schrijf een ondernemersplan

Dit plan is de basis van je onderneming. Het geeft aan waarom jij jouw bedrijf start en hoe jouw bedrijf in de markt komt te liggen. Je kunt hieraan vasthouden bij alle beslissingen die je maakt. In het ondernemersplan schrijf je op wat je gaat doen met je bedrijf, hoe je aan klanten komt, wie je concurrenten zijn en hoeveel geld je nodig hebt om jouw bedrijf te kunnen starten. Wil je financiering aanvragen? Dan is dit plan nodig om banken of andere investeerders te overtuigen.

2. Sluit de juiste verzekeringen af

Of je nu alleen aan de slag gaat of personeel aanstuurt, verzekeringen zijn belangrijk om de financiële risico’s te verkleinen. Het gaat hierbij niet alleen om een aansprakelijkheidsverzekering of rechtsbijstandverzekering, maar zeker ook verzekeringen voor je spullen: de inventarisverzekering. Handig, voor het geval je materiaal kapot gaat of gestolen wordt.

3. Sla je materialen in

Sla je materialen in

Als aannemer heb je natuurlijk bouwmaterialen nodig om je werk te kunnen doen. Het is dus belangrijk om goed te onderzoeken welke materialen je nodig hebt en waar jij je materialen vandaan kunt halen. Voor sommige klussen zul je hout nodig hebben, voor andere klussen heb je misschien meer ijzerwaren nodig hebben. De basis ligt natuurlijk in je gereedschappen. Kies een leverancier waarbij je dit allemaal kunt inslaan. Zo weten zij ook direct wat jij nodig hebt en zorgen ze dat jouw materialen altijd op voorraad zijn.

4. Bouw een netwerk op

De ervaring leert dat het als aannemer belangrijk is om een groot netwerk te hebben. Wanneer jij je netwerk uitbreidt met andere (zelfstandige) klussers, kun je namelijk meer en grotere projecten aannemen. En dat werkt ook weer in jouw voordeel, want jij kunt ook vaker voor projecten gevraagd worden. Je bouwt hiermee vertrouwen op en breidt je onderneming uit.

Een laatste tip: schaf kleding aan met de naam en logo van jouw bedrijf. Je kunt er ook voor kiezen om je bus te voorzien van stickers met een naam, telefoonnummer en/of website. Je weet maar nooit, er kunnen zomaar potentiële klanten langslopen.

Related posts

Parttime ondernemer worden? 10 aanbevelingen

Mathijs

5 handige accessoires voor een ergonomische thuiswerkplek

Dion

6 beroepen die je kunt uitvoeren als digital nomad

Dion

Leave a Comment