Image default
Eigen bedrijf Ondernemen Personeel Tips

Zo blijf je aantrekkelijk voor je personeel

Goed personeel van een onderneming is als zuurstof voor de longen; onmisbaar. Om geschikte collega’s aan te trekken voor het bedrijf, is het belangrijk om de focus te leggen op de aantrekkelijkheid van de werkzaamheden en de werkplek. Hoe creëer je de juiste werksfeer? Waar moet je op letten om als werkgever interessant te blijven voor goed personeel? En welke arbeidsvoorwaarden maken een werkgever aantrekkelijker? We vertellen je er graag meer over in dit artikel. Lees je mee?

Plezier is een succesfactor

Hoe serieus het bedrijf ook is, werkplezier is een belangrijke factor voor succes. Het verhogen van werkplezier heeft direct invloed op de mate van effectiviteit en efficiëntie van het personeel. Zorg daarom voor een ontspannen werksfeer, voldoende gelegenheid om met elkaar in contact te komen en stimuleer activiteiten waarbij collegialiteit hoog in het vaandel staat.  Dit kan gerealiseerd worden door met enige regelmaat teamuitjes en borrels te organiseren. Als collega’s met passie, plezier en bevlogenheid hun werkzaamheden kunnen uitvoeren dan geniet je bovendien van voordelen, waaronder minder uitval en positieve ervaringsverhalen. Dit laatste is de goedkoopste vorm van marketing!

Inspirerende en vertrouwde werkomgeving

Het creëren van een werkplek waarin personeel zich transparant en open mag opstellen, bevordert de sfeer en betrokkenheid tussen collega’s. Zo leren collega’s elkaar te vertrouwen waardoor de verbondenheid en loyaliteit worden vergroot. Door regelmatig kansen te bieden om het personeel te laten groeien en kennisdeling te bevorderen, optimaliseer je de inspirerende werkomgeving waar ontwikkeling voorop staat. Motivatie om ontwikkeling door te maken verrijkt het personeel en het bedrijf. Aantrekkelijk blijven voor je personeel kan je realiseren door het aanbieden van leeromgevingen om (persoonlijke) groei te stimuleren. Door loopbaan coaching aan te bieden, zorg je ervoor dat de werknemers in hun kracht worden gezet. Zo benut je niet alleen de kennis en kunde van nu, maar speel je ook in op de toekomstige werkzaamheden.

Goede arbeidsvoorwaarden

Hard werken wordt beloond! Althans, als je een goede werkgever bent dan zorg je ook voor gunstige arbeidsvoorwaarden voor het personeel. Denk daarbij aan een goede beloning, voldoende vakantiedagen, de juiste middelen om mee te werken (telefoon en laptop voorzien van recente software) en bijvoorbeeld een pensioenregeling. Ook kan je optioneel scholing aanbieden en een abonnement op de sportschool. Zo hou je je werknemers mentaal en fysiek fit! Mocht je nog met het idee rondlopen om jouw werknemers onbeperkt vakantiedagen aan te bieden, dan hebben we goed nieuws! Het techbedrijf Bynder voerde in 2016 deze regeling in en de werknemers namen meer vakantiedagen op. Dit bleek geen invloed hebben op de groei van het bedrijf, in vier jaar tijd zou Bynder 3792 procent zijn gegroeid. Wat een prestatie!

Uitstraling van de werkplek

De eerste indruk is het halve werk, hoe efficiënt is dat?! De inrichting van de kantoorruimte en werkplekken heeft veel invloed op de werkwijze van het personeel. Voldoende licht, een goed klimaat en planten zorgen voor een prettige setting. Vergeet ook niet te zorgen voor lekkere koffie en thee, een koelkast en tafels om met elkaar te kunnen lunchen zodat werken en ontspannen samengaat.

Related posts

Timemanagement, hoe doe je dat?

Danny

Wat is het verschil tussen een freelancer en een zzp’er?

Dion

Hoe kan een White Belt Lean Six Sigma Training helpen bij meer bedrijfssucces?

Danny Bijl

Leave a Comment