Image default
Lifestyle

Zo houd je je werkplek geordend en professioneel

Wordt er bij jouw op kantoor een clean desk policy gehanteerd? Wordt er gevraagd om jouw werkplek geordend achter te laten? Dan betekent dat heel concreet dat je zo min mogelijk producten en spullen op jouw bureau moet laten slingeren. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder de representatieve uitstraling die het daardoor heeft. Ook ervaar je met een schoon bureau meer rust en ruimte om tot nieuwe inzichten en invalshoeken te kunnen komen. Je kunt met meer focus de werkzaamheden uitvoeren en alleen al om deze redenen is het prettig om het bureau schoon achter te laten. Maar hoe kan je dit het beste doen? In dit artikel lees je meer tips hoe je jouw bureau kunt ordenen. 

De voordelen van een opgeruimd bureau

Een geordende werkplek zorgt voor een professionele uitstraling. Het betekent dat je jouw werk serieus neemt en dat je met zorg en aandacht de werkzaamheden uitvoert. Het ziet er georganiseerd uit en een eerste indruk weegt vaak ook door in de verdere samenwerking. Als een klant bijvoorbeeld een onverzorgde omgeving ziet, dan kan hij zijn twijfels hebben over de manier waarop hij jouw dienst of product zal ontvangen. Daardoor kan een potentiële klant dus zelfs afhaken! Daarnaast kan je je ook beter focussen en concentreren op de werkzaamheden wanneer je mag werken in een opgeruimde omgeving. Een opgeruimde werkplek betekent een opgeruimd hoofd!

Hoe organiseer je jouw bureau?

De werkplek heeft veel invloed op de manier waarop je jouw taken en werkzaamheden kunt uitvoeren. Elke werkplek is verschillend en hoe je deze het beste kunt inrichten is een persoonlijke keuze. Je kunt houden van foto’s die je in een lijstje op het bureau plaatst en van planten, maar je kunt ook houden van een minimalistische werkplek waardoor je zo min mogelijk spullen op het bureau plaatst. Het is natuurlijk helemaal aan jou op welke manier je de plek in gaat richten en wat het beste bij je past. Aan te raden is om items te plaatsen die licht van kleur zijn, omdat deze ook een ruimtelijker effect geven. Plaats bijvoorbeeld een wit bakje op het bureau waarin je allemaal handige producten kunt plaatsen. Denk aan (werkende!) pennen, een notitieboekje en paperclips. Ook kan je een ordener plaatsen op het bureau waarin je belangrijke papieren direct kunt sorteren. Zo voorkom je dat er op de hoek van de tafel een berg ontstaat ter hoogte van de Mount Everest. Kan je makkelijk bij alle producten en werkt het prettig? Dan is jouw missie om een geordende werkplek te creëren geslaagd!

De werkplek decoreren

Een geordende werkplek betekent dat je makkelijk en snel de juiste producten kunt vinden die nodig zijn om jouw werkzaamheden op efficiënte en effectieve wijze uit te voeren. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de werkplek wat leuker aan te kleden, zonder dat het overstroomd met prullaria. Kies bijvoorbeeld voor een gezellig kantoorplantje, want de groene tint zorgt voor ontspanning voor de ogen en een plant geeft een rustgevende sfeer. Kies voor een gezellig vaasje en de werkplek ziet er al een stuk leuker uit. Ook kan je de achtergrond van jouw bureaublad personaliseren, waardoor je bij het gebruiken van de computer een leuk uitzicht hebt. Wordt de pc even niet gebruikt? Dan heb je alsnog een leuk scherm waar je tegenaan kunt kijken. Natuurlijk kan je ook een leuk fotolijstje op het bureau plaatsen, net als een mooie quote die je inspireert. Hier kan je altijd even naar kijken als je een motivatieboost nodig hebt!

Related posts

3 X Tips om meer te bewegen op je werk

Dagmar

Hoe blijft de school van je kind of waar je werkt schoon?

Danny Bijl

Sportief en elektrisch rijden. Gaat dat samen?

Danny

Leave a Comment