Image default
Branches Industrie Tips

Zo houd jij jouw producten koel in een magazijn

Magazijnen worden vaak gebruikt voor opslag van producten die op een constante temperatuur gekoeld moeten worden. Een te hoge temperatuur gaat ten koste van de kwaliteit van het product. En producten van slechte kwaliteit is natuurlijk niet wat jij wilt. In dit artikel vertellen wij jou wat je kunt doen om de producten in jouw magazijn koel te houden.

Temperatuurregeling

Een van de factoren die de meeste invloed heeft op de kwaliteit en versheid van je product is de temperatuur. Belangrijk is dat het magazijn een constante temperatuur heeft, maar door bijvoorbeeld het in- en uitlopen van personeel verliest de ruimte veel kou. Onderstaande maatregelen helpen je om het koudeverlies in het magazijn te beperken:

  • Vervang alle verlichting voor LED verlichting, dit geeft minder warmte af dan Tl-verlichting;
  • Kies voor automatisch sluitende deuren;
  • Voorkom tocht door het gebruik van tochtgordijnen of luchtsluizen;
  • Maak gebruik van automatische temperatuurregeling.

Koel op de juiste manier

Er zijn veel verschillende producten die gekoeld bewaard moeten worden. Al deze producten hebben allen een eigen koelproces. Werkt u bijvoorbeeld in de vleesindustrie, dan is een snel en volledig invriesproces belangrijk. De beste bewaartemperatuur van vis is tussen de 0 en 4 graden Celsius en in de koeltechniek van medicijnen draait alles om temperatuurbeheersing. Kortom, ieder product heeft een eigen koelproces nodig. Een juiste koelinstallatie is daarom zeer belangrijk voor het behoud van goede producten.

Laat je koelmeubel op maat maken

De speurtocht naar een geschikte koelmeubel is niet altijd even gemakkelijk. Daarom is het aan te raden om jouw koelmeubel op maat te laten maken. Zo wordt het meubel volledig op jouw wensen aangepast en voldoet het precies aan het juiste koelproces. Bijkomend voordeel is dat het koelmeubel zo gemaakt wordt dat het precies past en je geen waardevolle ruimte verliest.

Meer tips voor koeltechnieken

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen om jouw koelproces zo optimaal in te richten? Neem dan eens een kijkje op de website van Vink Koeltechniek. Hier vind je diverse oplossingen voor verschillende markten. Ook kun je hier terecht voor bijvoorbeeld handige tips voor energiebesparing, duurzaamheid en maatwerk oplossingen.

Op zoek naar meer tips voor magazijnen? Onlangs hebben we alle tips om orde te scheppen in je magazijn op een rijtje gezet.

Related posts

Vergaderen op een prachtlocatie in Amsterdam

Danny Bijl

Geld verdienen aan Valentijn – 8 slimme tips

Mathijs

Hoe zorg je ervoor dat je bedrijfsgegevens goed beschermd zijn?

Danny

Leave a Comment