Image default
Lifestyle Tips

Zo maak je jouw kantoor nog leuker en sfeervoller!

Je hebt een nieuwe kantoorruimte of staat op het punt je oude ruimte opnieuw in te richten. Je gaat online kantoormeubelen kopen, doet wat inspiratie op en gaat hard op zoek naar de meest logische manier om je kantoor opnieuw in te richten. Maar ook sfeer en gezelligheid zijn natuurlijk ontzettend belangrijk. We geven je dan ook graag wat tips om jouw kantoor nog leuker en sfeervoller te maken. Zo blijven je medewerkers met plezier werken, en gaan zowel de werkkwaliteit als de sfeer erop vooruit!

  1. Haal de natuur naar binnen

De meest succesvolle manier om meer sfeer en gezelligheid op kantoor te creëren is door verschillende planten in de ruimten te plaatsen. En dan hebben we het niet over de plastic nep varianten; maar échte planten. De planten zorgen namelijk voor een aangename sfeer en houden de kwaliteit van de lucht op orde. Dit zorgt voor een verbeterde sfeer, een betere kwaliteit van werk en minder klachten. Een groene omgeving en frisse lucht werken nu eenmaal beter dan een kale, koude, stoffige kantoorruimte.

  1. Speel wat met kleur

Nu hoef je echt niet iedere muur in een knalkleur te verven, maar er mag gerust wat kleur gebruikt worden. Het gebruik van kleuren heeft namelijk een positieve invloed op de sfeer en kan, net als planten, de productiviteit een flinke boost geven. Mocht je geen kleur aan willen brengen in de ruimte zelf, dan kun je natuurlijk altijd gewoon met kleurrijke accessoires spelen. Een gele prullenbak in plaats van de standaard grijze bijvoorbeeld.

  1. Niet alles moet formeel

Hoewel een kantoor natuurlijk professioneel en her en der een formele uitstraling moet hebben, hoeft niet iedere ruimte formeel te zijn. Zorg dat er genoeg ruimtes zijn met een informele uitstraling, waar medewerkers en bezoekers even kunnen ontspannen. Een meditatieruimte bijvoorbeeld of een gezellige koffiehoek.

  1. Gebruik oude promotiematerialen

Heb je nog oude posters of interne magazines liggen? Zet deze dan om tot een mooi stuk kunst aan de muur. Je kunt ze inlijsten of gewoon met dubbelzijdig tape of een speciaal ophangsysteem aan de muur hangen. Een speelse manier om wat kleur en informaliteit in de ruimte te brengen, en toch professioneel te blijven.

  1. De belichting

Veel kantoren komen standaard met felle tl-verlichting, en je kunt jezelf voorstellen dat dit niet de meest aangename vorm van verlichting is. Kies juist voor LED lampen of andere duurzame lampen die aangenaam zijn voor de ogen.

Related posts

Genoeg water drinken tijdens het werken

Dagmar

Vermogen opbouwen als zzp’er

Danny

Vier tips voor de beste relatiegeschenken

Danny

Leave a Comment