Image default
Carrière Eigen bedrijf

Zo maak je een professioneel visitekaartje

Een professioneel visitekaartje geeft een goede eerste indruk. Of je nu als ondernemer of werknemer werkzaam bent; met een goed kaartje kun je jezelf onderscheiden én beter op de kaart zetten. Een professioneel visitekaartje maken is gelukkig geen ingewikkelde klus, maar wel handig om te doen! 

Wat is het doel van een visitekaartje?

Door na te denken wat je met het visitekaartje wilt bereiken, baken je af wat je wel en niet wilt uitstralen en communiceren. Een visitekaartje is een compact kaartje wat je zo in je broekzak, portemonnee of tas stopt, maar de impact ervan kan groots zijn! Denk na aan wie het kaartje zoal gegeven kan worden, wat de uitstraling ervan moet zijn en welke informatie gecommuniceerd kan worden. Wie zal het kaartje bekijken, welke functie bekleden deze personen en wat zijn hun interesses?

Waar sta je voor?

Maak je een visitekaartje omdat je vanuit een bedrijf nieuwe klanten aan je moet binden? Dan is dit een andere doelstelling dan wanneer je als ondernemer jezelf op de kaart wilt zetten. Door na te gaan welke kant je van jezelf wilt belichten middels een visitekaartje, maak je de uitstraling en informatie die je erop plaatst concreter. Bedenk waar je voor staat en hoe je jezelf neer wilt zetten.

Wat wil je met jouw visitekaartje uitstralen?

De uitstraling van het kaartje is ontzettend belangrijk. Welke sfeer past bij jou en de onderneming waar je voor staat? Ben je toegankelijk, spontaan, zachtaardig en nieuwsgierig? Of ben je erg zakelijk, modern, commercieel en recht door zee? Zorg ervoor dat deze mix ook terug te zien is in het ontwerp. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden die je door kunt voeren om jouw gewenste sfeer door te vertalen. Denk je ook aan een het plaatsen van het logo?

Welke informatie wil je communiceren?

De gegevens die op je visitekaartje staan, zijn essentieel om met elkaar in contact te komen. Maar je kunt veel meer kwijt op het compacte kaartje! Een levensmotto, een zin uit jouw favoriete gedicht, een inspirerende quote… Alles mag en het is aan jouw om er een passende invulling aan te geven die aansluit bij jouw persoonlijkheid en zakelijke missie. Het kaartje is een manier om jezelf kort te presenteren aan je gesprekspartner. Zorg dat de informatie die je communiceert volledig en helder is. Benut de voor- en achterkant van het kaartje, zodat de ontvanger jouw kaart langer in handen heeft. Overweeg een foto erop te plaatsen als dat aansluit bij het doel van jouw visitekaartje. Een foto maakt het persoonlijker en herkenbaar!

 

Related posts

Een aansprakelijkheidsverzekering, alles wat je moet weten

Mathijs

Startende ondernemer? Deze investeringen hoef je níet te doen! 

Danny Bijl

Autopech? Rust is beter dan paniek!

Danny

Leave a Comment