Image default
Personeel

Zo organiseer je een origineel teamuitje

Wil je met jouw collega’s een leuke dag beleven? Heb je zin in een gezellig teamuitje of ben je gevraagd om zo’n dag te organiseren? Een sfeervolle dag met het team heeft een positief effect op de effectiviteit waarin de werkzaamheden worden uitgevoerd. Bovendien bevordert een teamuitje de onderlinge verbondenheid en het vertrouwen tussen de collega’s. Er zijn genoeg voordelen te benoemen om zo’n teamuitje te organiseren, maar welke activiteiten spreken de groep aan en wat is nou écht leuk om te doen met je collega’s? We bespreken enkele originele teamuitjes om te organiseren!

Actief teamuitje zorgt voor meer vertrouwen en verbondenheid

Wil je met jouw team van collega’s lekker actief aan de slag gaan? Dan kan het zomaar zijn dat je een te gekke escape-room kunt doen waarbij je op elkaar moet vertrouwen. Of geniet van avonturen die betrekking hebben op een tv-programma waaronder Wie is de Mol? of Expeditie Robinson. Wellicht is bowlen, handboogschieten of een levensgrote puzzel en uitdagende opdrachten wel de manier waarop je zo’n teamuitje invulling zou kunnen geven. Door actief aan de slag te gaan, merk je dat er een andere dynamiek binnen het team ontstaat en dat zorgt voor verrassende en leuke ervaringen die je met elkaar kunt delen. Vergeet de fotocamera niet om deze herinneringen vast te leggen!

Creatief aan de slag

Wil je een unieke ervaring als team beleven? Kies dan voor een workshop met een creatieve invalshoek. Zo stimuleer je direct de creativiteit in het team. Werk met elkaar aan een kunstwerk of combineer het met een individueel element waarin je ook zelf aan de slag gaat. Je kunt hierbij denken aan schilderen, maar ook pottenbakken of een kookworkshop. Met elkaar kom je tot prachtige creaties waarbij je misschien zelfs een nieuw talent kunt ontdekken! Sluit de dag af met een gezellige borrel of een quiz over collega’s (laat iedereen van te voren een vraag met antwoord insturen) om elkaar nog beter te leren kennen. Een onvergetelijke tijd gegarandeerd!

Gezellig en sfeervol teamuitje

Maak samen een mooie wandeling onder leiding van een gids die meer kan vertellen over deze omgeving of ga lekker uiteten bij een restaurant met een uniek concept. Geniet van een voorstelling en ga achteraf nog even borrelen of organiseer een high tea met leuke opdrachten tussendoor. Bijvoorbeeld met als basisgedachte het tv-programma ‘Jongens tegen de meisjes’ waardoor je de teams tegen elkaar kunt laten strijden. Natuurlijk is een teamuitje zonder wedstrijdelement ook erg leuk. Het gaat om de totaalbeleving en dat er met veel plezier op deze dag kan worden teruggekeken. Veel succes bij het organiseren!

Related posts

Personeel screenen: waar op te letten

Danny

Werkkleding, ja of nee?

Danny

Hoe haal je het beste uit je organisatie?

Danny

Leave a Comment