Beste boekhoudprogramma: onze top 10

Danny

Omdat je als ondernemer uiteraard altijd streeft naar perfectie zul je op zoek zijn naar het beste boekhoudprogramma. Het is echter niet zo gemakkelijk om zomaar aan te geven wat het beste online boekhoudprogramma is, omdat dit afhankelijk is van een hoop factoren. Hierbij kun je denken aan het type onderneming dat je hebt en de omvang en complexiteit van je boekhouding, maar ook je eigen wensen en eisen. Om je op weg te helpen de beste keuze te maken als het gaat om je boekhouding, vind je hieronder een top 10 van boekhoudprogramma’s.

Het beste online boekhoudprogramma voor jouw onderneming

Ga je online met behulp van een zoekmachine op zoek naar een boekhoudprogramma, dan is het moeilijk om zomaar te beoordelen welke nu echt het beste is. Er zijn namelijk diverse aanbieders, waarvan veel ook nog eens een aantal verschillende pakketten aanbieden. Zie je door de bomen al snel het bos niet meer? Gelukkig kun je wel een helpende hand krijgen bij het bepalen welk online boekhoudprogramma in jouw zakelijke situatie het beste is. Wil je niet vast komen te zitten aan een online boekhoudprogramma dat uiteindelijk toch niet bij jou of je onderneming past, dan kun je bijvoorbeeld het beste de software eerst goed vergelijken. Zo kom je meer te weten over de geboden functionaliteiten en bijvoorbeeld het mogelijke aantal gebruikers. Ook kun je op deze manier onder meer gemakkelijk de prijzen van de boekhoudprogramma’s vergelijken.

Ook is het handig om een lijstje zoals bijvoorbeeld de onderstaande top 10 boekhoudprogramma’s te raadplegen. Dergelijke lijsten zijn opgesteld aan de hand van ervaringen van gebruikers. Zo kom je al snel te weten welk type ondernemers bepaalde online boekhoudprogramma’s het beste vindt en waarom. Roemen zij bijvoorbeeld de gebruiksvriendelijkheid, de goede helpdesk of de boekhoud app? Als een van deze zaken voor jou prioriteit heeft en het wordt geprezen door veel gebruikers, is mogelijk het desbetreffende pakket ook iets voor jou en je onderneming.

Meer praktische informatie over de aanbieders en pakketten vind je in het artikel ‘Beste boekhoudprogramma’s voor MKB & ZZP’.

Top 10 boekhoudprogramma’s

Ondanks dat het moeilijk is om zomaar te benoemen wat nu echt het beste online boekhoudprogramma is, kan er natuurlijk wel gekeken worden naar aantal gebruikers en recensies hiervan. Een goed boekhoudprogramma zal immers door veel ondernemers gebruikt worden, en zij zullen dit ook een goede beoordeling geven. Op basis hiervan is de onderstaande top 10 van boekhoudprogramma’s samengesteld, die jou als ondernemer op weg kan helpen het beste boekhoudprogramma voor jouw onderneming te kiezen

e-Boekhouden.nl

Volgens velen het beste boekhoudprogramma vanwege de gebruiksvriendelijkheid, de lange gratis proefperiode, de goede helpdesk, de koppeling met de Belastingdienst en de lage abonnementskosten.

Bekijk de website van e-Boekhouden.nl

Ficsus

Zeer populair vanwege de zeer complete module voor onder andere boekhouding, urenregistratie, facturen en relatiebeheer zonder dat er een beperking geldt voor het aantal facturen en mutaties per maand.

Bekijk de website van Ficsus.nl

Moneymonk

Dit relatief goedkope alles-in-een boekhoudprogramma is erg handig in gebruik door de aparte modules voor ZZP en MKB. Met gratis opstartservice die je helpt bij het inrichten van je boekhouding.

Bekijk de website van Moneymonk.nl

Snelstart

Wat je ook precies zoekt in een online boekhoudprogramma, Snelstart biedt het aan in een van de vier pakketten. Zo betaal je alleen voor wat je ook daadwerkelijk gebruikt. Biedt verder vele branche- of bedrijfsspecifieke koppelingen.

Bekijk de website van SnelStart

Afas

Complete boekhouding met financiële administratie met offertes en facturen, CRM en bankkoppeling. De pakketten zijn afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Relatief duurder boekhoudprogramma, maar dan wordt je boekhouding wel gecontroleerd met ruim 100 audits.

Bekijk de website van AFAS Software

Visma

Geschikt voor zowel ZZP als MKB, met aparte modules voor factureren en boekhouden. Dit complete boekhoudpakket is in het bezit van het keurmerk ‘Betrouwbaar boekhouden’, mede door de gebruiksvriendelijkheid, veiligheid en deskundige helpdesk.

Bekijk de website van Visma.

Silvasoft

Relatief goedkope maar zeer complete boekhoudmodule met onder andere een bankkoppeling, rapportages, en automatisering van het verwerken van bonnetjes en inkoopfacturen. Erg handig is de gratis meekijkfunctie voor je boekhouder.

Bekijk de website van Silvasoft.

Rompslomp

Deze software die speciaal bedoeld is voor ZZP’ers, freelancers en ondernemers met een eenmanszaak biedt gratis de mogelijkheid om te factureren. Uitgebreide module voor boekhouding en urenregistratie is te gebruiken tegen een kleine meerprijs.

Bekijk de website van Rompslomp.nl

Moneybird

Biedt drie pakketten aan op basis van het aantal maandelijkse banktransacties. Zeer complete pakketten die facturering, verwerking van inkomende documenten, boekhouding, banktransacties en offertes bevatten. Geen beperking op het gebied van aantal gebruikers.

Bekijk de website van Moneybird.

Exact

Vooral veel gebruikt door het MKB, vanwege de vele koppelingen met andere zakelijke software en het veelvuldige gebruik door boekhouders en accountants. Relatief hogere maandelijkse abonnementskosten, maar dan kun je ook wel 24/7 terecht met vragen.

Bekijk de website van Exact