Beste (mobiele) boekhoud apps

Danny

Veel ondernemers voeren hun zakelijke werkzaamheden steeds meer uit via een smartphone of tablet in plaats van een laptop of pc, en een boekhoud app kan dan ook erg handig zijn. Maar met welke mobiele boekhoud app kun je je boekhouding nu het beste doen? En waar moet je op letten als je met behulp van een app online wil gaan boekhouden? Hieronder lees je meer over waar je op moeten letten bij het kiezen van een app, en vind je vier aanbieders van boekhoud apps die jou (en je boekhouder) een stuk efficiënter kunnen laten werken.

De beste boekhoud app voor jou en je onderneming

Op zoek naar de beste boekhoud app? Wil je met behulp van een app online gaan boekhouden, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten.

Vaak is een boekhoud app een aanvulling op een al bestaand boekhoudpakket. Wil je een boekhoud app in combinatie hiermee gaan gebruiken, dan is het het beste om zowel naar het programma voor online boekhouden als de app te kijken. Door ze allebei te vergelijken, weet je zeker dat je uiteindelijk met een app komt te werken die passen bij jou en je onderneming. Tip: werk je samen met een boekhouder, informeer dan of deze ook gebruikmaakt van de aanbieder van het pakket en de app.

Daarnaast is het ook goed om te kijken naar de functionaliteiten die een app biedt. Veel van de boekhoud apps die nu worden aangeboden bieden in ieder geval de mogelijkheid onderweg simpele handelingen uit te voeren. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het scannen van bonnetjes en andere documenten. Deze worden dan verwerkt in het bijbehorende programma, en kun je ze niet meer vergeten in te boeken of kwijtraken (Scan & Herken). Wil je dat de app meer mogelijkheden biedt als het aankomt op online boekhouden? Bedenk dan goed om welke zaken het gaat, en welke apps dit mogelijk maken.

Vaak kun je gratis gebruikmaken van een app, als je ook het bijbehorende boekhoudprogramma gebruikt. Maar soms is dit alleen het geval bij duurdere, uitgebreidere pakketten van dezelfde aanbieder, of moet je ook gebruikmaken van bepaalde aanvullende modules. Voordat je een bepaalde app kiest, is het dus goed om de kosten en de voorwaarden te vergelijken.

Tot slot is het ook goed om na te gaan of er een gratis proefabonnement voor een app geldt. Veel aanbieders geven de mogelijkheid een boekhoudprogramma en / of app een bepaalde periode (vaak een maand) gratis uit te proberen. Zo hoef je niet alleen maar uit te gaan van de vermelde informatie, maar kun je ook echt in de praktijk ondervinden of je de software fijn vindt werken als het gaat om gebruiksvriendelijkheid en functionaliteiten.

Via een app online boekhouden

Het is niet zo gemakkelijk zomaar aan te geven welk boekhoudprogramma en welke boekhoud app het beste is. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen hangt dat namelijk onder andere af van je eigen wensen en eisen. Daarnaast speelt ook mee welk type onderneming je hebt, hoe groot en complex je boekhouding is en of je zelf veel kennis over en ervaring met boekhouden hebt. Om toch een helpende hand te bieden vind je hieronder vier aanbieders van boekhoud apps, die door veel ondernemers positief zijn beoordeeld.

e-Boekhouden

Van dit programma met bijbehorende app maken vooral startende ondernemers gebruik, omdat dit de eerste vijftien maanden gratis mogelijk is. Met de app kun je bonnetjes en documenten inscannen en verwerken in het programma voor online boekhouden, en kun je ook de btw-aangifte doen. Dir programma is in het bezit van het Keurmerk Betrouwbaar Boekhouden, dus het boekhoud- en facturatieprogramma heeft een goede beoordeling gekregen voor zaken zoals veiligheid, gebruikersgemak en functionaliteiten.

Bekijk de website van e-Boekhouden.nl

Moneymonk

Relatief goedkoop alles-in-een boekhoudprogramma met fijne app. Deze bevat onder andere een dashboard voor zicht op je kosten, btw, omzet en bedrijfsresultaat, een urenregistratie, ritregistratie en overzicht van facturen en verzonden e-mails. Ook kun je bonnetjes fotograferen en naar je boekhouding sturen of bestanden uploaden vanuit je fotogalerij.

Bekijk de website van Moneymonk

Rompslomp

Alles wat je met het online boekhoudprogramma van deze aanbieder kan, kan je ook in de app. De boekhoud app van Rompslomp biedt namelijk precies dezelfde functionaliteiten als de web versie. Dit is een groot voordeel, omdat dit zeker niet het geval is bij alle andere aanbieders van boekhoudsoftware. Nog een groot voordeel is het lage maandelijkse bedrag waartegen je gebruik kunt maken van zowel het programma als de app.

Bekijk de website van Rompslomp.nl

Visma

Met deze boekhoud app kun je bonnetjes en facturen inscannen en deze vervolgens direct verwerken in je boekhouding. Wil je hulp bij de boekhouding dan kun je met dit programma en de app gemakkelijk online samenwerken met een boekhouder of accountant.

Bekijk de website van Visma.