Image default
ICT Retail Tech Tips

4 voordelen van een kassasysteem voor je onderneming

Een kassasysteem is dé oplossing voor je onderneming. Wat voor onderneming je ook hebt. Een fysieke winkel, een webwinkel of allebei. Een Point-Of-Sale-systeem (POS-systeem) is een computergestuurd kassasysteem en is tegenwoordig bijna niet meer weg te denken uit moderne ondernemingen. En dat is heel begrijpelijk als je nagaat wat de toegevoegde waarde van kassa software voor je onderneming is. De naam POS zegt het eigenlijk al: de kassa is het centrale punt van je bedrijf. Ongeacht de branche waarin je werkzaam bent, daar vinden de verkopen plaats. In dit blog informeren wij je over vier voordelen van een kassaprogramma.

1. Uitgebreid voorraadbeheer dankzij kassa software

Een voordeel van een kassasysteem is de mogelijkheid tot uitgebreid voorraadbeheer. Zowel de inkoop, als de verkoop. Je kunt je voorraad bijhouden in het systeem en het wordt automatisch bijgehouden als je een artikel verkoopt. Als je onderneming bestaat uit een combinatie van een fysieke winkel en een webwinkel is dit ideaal. Maar ook als je meerdere vestigingen hebt, of alleen een webwinkel, heeft dit voordelen. Op het moment dat een klant een artikel afrekent, wordt de voorraad bijgewerkt. Je hoeft dus nooit meer klanten teleur te stellen omdat een product opeens niet voorradig is.

2. Integratie van diverse software

Een kassaprogramma biedt je de mogelijkheid tot integratie van diverse software. Voor retailers is het interessant om het kassasysteem te koppelen aan de webwinkel software. Dit heeft als voordeel dat het de mogelijkheid biedt tot uitgebreid voorraadbeheer. Daarnaast kun je ook het retourproces hierop aanpassen. Je kunt het proces zo inrichten dat op het moment dat een klant iets retourneert het product gelijk weer aan de voorraad wordt toegevoegd.

3. Inzicht in klantgegevens

Als webwinkel software aan het kassaprogramma wordt gekoppeld, krijg je extra inzicht in de klantgegevens. Diverse kassa software hebben een geïntegreerd customer relationship management (CRM). Ook is het dan mogelijk om de transactiehistorie van klanten te koppelen aan de klantgegevens. Op die manier krijg je inzicht in de producten die een klant afneemt. Dit heeft als voordeel dat je aanbiedingen op de wensen van de klant kunt afstemmen. Ook het aanbevelen van producten op basis van vorige aankopen is mogelijk.

4. Alle gegevens in één kassasysteem

Doordat de software computergestuurd is, zijn alle gegevens online inzichtelijk in de cloud. De verkoopcijfers, klantgegevens en andere informatie staan allemaal op één centrale plaats. Een kassaprogramma geeft informatie waarmee het mogelijk voor je wordt om je bedrijf richting te geven. Omdat de gegevens inzichtelijk zijn, is het makkelijk om de trends te zien. Je ziet welke artikelen goed lopen en welke minder goed. De meeste kassa software zijn daarnaast in staat om diverse boekhoud rapportages te maken, zoals de dagomzet. Bij de aanschaf van een kassasysteem is het belangrijk dat het systeem aan de wettelijke bepalingen van de Belastingdienst moet voldoen. Zo moet het bijvoorbeeld bij het wijzigen van gegevens achteraf duidelijk zijn wie iets heeft veranderd en wanneer dat is gebeurd. Kassasystemen die zijn goedgekeurd door de Belastingdienst hebben het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen. Bij controle van de Belastingdienst scheelt het je een hoop gedoe als het kassasysteem aan de richtlijnen voldoet.

Related posts

Maak jij al gebruik van kluizen in jouw bedrijf?

Danny Bijl

De waarde van CRM software voor kleine webshops: de voor- en nadelen

Danny

7 gratis tools die elke startende ondernemer van pas zullen komen

Danny

Leave a Comment