Image default
Branches Eigen bedrijf ICT Retail Tech Tips

Het beste kassasysteem voor de horeca? 10 kassasystemen onder de loep

Start je een zaak in de horeca en ben je op zoek naar een goed kassasysteem? Er zijn diverse aanbieders van software die jou helpen je gasten het best te bedienen. Vaak gaat het overigens niet alleen om een kassa, maar is er ook andere software gekoppeld die jou helpt succesvol in de horeca te maken. Dit wordt ook wel een POS systeem voor de horeca genoemd, een afkorting van Point Of Sale. Een POS systeem voor horeca combineert bijvoorbeeld de functies van een kassa om af te rekenen met het doorgeven van bestelling aan de bar of keuken en voorraadbeheer. Maar wat is dan het beste kassasysteem voor horeca? Dat is afhankelijk van jouw wensen en eisen. Hieronder vergelijken we diverse afrekensystemen voor horeca, waarbij onder andere de prijzen en kosten voor een horeca kassasysteem vergeleken worden.

Lightspeed

Lightspeed biedt een gebruiksvriendelijk systeem voor ondernemers in de horeca. Het betreft een online kassasysteem voor horeca, maar door de volledige functionele offline modus levert een internetstoring geen problemen op. Het kassasysteem bevat onder andere een vloerplan, menu- en zelfs personeelsmanagement. Via de software of app heb je op een iPad, smartphone of desktop altijd toegang tot omzetgegevens en -rapportages, en prestaties van het personeel. Lightspeed heeft niet het goedkoopste systeem, maar gebruikers zijn wel erg tevreden over de klantenservice en werking van de software.

 

BizzCloud

Voor een kleine horecazaak is BizzCloud een goede en goedkope oplossing. Voor een paar tientjes per maand heb je niet alleen de beschikking over een kassa, maar ook bijvoorbeeld tafelbeheer, voorraadbeheer en contact met een keukenprinter. Dit POS systeem voor de horeca is zeer eenvoudig in gebruik door personeel, en de kassa biedt diverse koppelingen met andere software. Proberen is mogelijk gedurende een proefperiode van 30 dagen.

 

MplusKASSA

Deze kassa speciaal voor de horeca biedt naar eigen zeggen gebruikersgemak van het hoogste niveau. Voor de horeca bestaat de basis van het kassasysteem uit een scherm of iPad, waaraan een printer, handheld en bijvoorbeeld scherm voor de keuken gekoppeld kunnen worden. Medewerkers in de horeca hebben zo de beschikking over een overzichtelijke touchscreen bij de kassa. Je kunt alleen een simpele kassa voor de horeca kopen, of deze uitbreiden met een van de vele modules. Fijn is, dat de kassa met POS systeem voor de horeca aan diverse andere software gekoppeld kan worden. Een demoversie is 30 dagen lang uit te proberen.

 

EasyTouchPos

Deze kassa voor de horeca huurt u niet door middel van een abonnement, maar vraagt een eenmalige investering. Hiervoor krijg je een computer met software speciaal voor de horeca en scherm om de kassa te bedienen. Er worden geen handhelds bijgeleverd waarmee personeel bestellingen op kan nemen. Je kunt daarvoor in de plaats een mobiel telefoon als handheld gebruiken, waarvoor een app beschikbaar is. Klanten zijn erg tevreden over de geboden support bij problemen. De investering kan wel een probleem zijn voor startende horecaondernemers.

 

Count-IT

Count-IT levert een tegen een relatief lage maandprijs een gebruiksvriendelijk POS systeem. Tegen een meerprijs, is dit te koppelen aan je voorraadbeheer, CRM en facturatie. Met het systeem kun je een app en barcodescanner gebruiken, en het is op een Pin-terminal aan te sluiten. Verder is het mogelijk betalingen te splitsen, en bonnen met logo te printen. Alle data wordt veilig in de cloud opgeslagen, maar gelukkig is het systeem bij uitval van het internet ook offline te gebruiken.

Afosto

Veel aanbieders leveren niet alleen software, maar ook allerhande apparatuur. Afosto heeft zich daarentegen enkel op de software gericht. De kassasoftware is vanaf een iPad of andere tablet te bedienen. Er hoeft geen software geïnstalleerd te worden. Je benadert het kassascherm vanuit een browser of koppeling op je bureaublad. Dit systeem kan zowel on- als offline gebruikt worden. Het kan gekoppeld worden met hardware die je al hebt, zoals bijvoorbeeld een kassalade, printer en barcodescanner.

Onlinefact

Onlinefact biedt veel mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor alleen de software, of ook hardware erbij. Hoewel het Belgische bedrijf erachter dit eigenlijk heeft gestart als facturatiesysteem en later heeft uitgebreid met kassafunctionaliteiten, oogt het strak werkt het intuïtief en dus gebruiksvriendelijk. Online is een uitgebreide gebruikershandleiding te vinden, maar ook directe vragen worden snel beantwoord. Het systeem is 30 dagen op proef te testen.

Cashr

Cashr is het kassasysteem voor de horeca van Reeleezee, de bekende aanbieder van het online boekhoudprogramma. Met deze software is de kassa dan ook gemakkelijk te koppelen. Voor de relatief lage maandprijs krijg je veel mogelijkheden, zo kun je bijvoorbeeld zelf schermindelingen maar ook tafelplattegronden maken. De software werkt via een app, zodat de bediening via telefoon of iPad bestellingen kan opnemen en de kassa kan bedienen. Pin is geïntegreerd in de kassa, maar je kunt ook koppelingen maken met diverse andere soorten randapparatuur. Het systeem heeft het keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen. Zo heb je altijd de zekerheid van een fraudevrije, veilige en betrouwbare kassa.

SPONT

Spont biedt een simpele iPad kassa. Speciaal voor de horeca waar bediening mobiel moet zijn om bestellingen op te kunnen nemen, is er de app SPONT GO! Het systeem wil horecaondernemers ontzorgen door van installatie tot gebruik goede support te leveren. Het systeem zelf onderhouden is gemakkelijk, maar ze leveren ook uitgebreide hulp daarbij indien nodig. Je kunt eenvoudig andere hardware koppelen, zoals PIN-terminals, kassalades, barcodescanners en bonnenprinters. De software is verder te koppelen met je boekhouding, en je kunt voorraad bijhouden en eigen tafelindelingen maken. Gebruikers waarderen vooral het eenvoudige intuïtieve gebruik. Je kunt het programma 14 dagen gratis uitproberen.

GASTROFIX

Ook het GASTROFIX kassasysteem voor de horeca werkt met iPads als kassa en iPhones als handhelds. Het systeem heeft relatief hoge maandelijkse kosten, maar biedt daarvoor wel uitgebreide rapportages. Er wordt gewerkt in de cloud, maar data kan ook offline verwerkt worden. Er zijn koppelingen mogelijk met bijvoorbeeld een urenregistratie, planning en boekhouding. De software werkt erg eenvoudig, waardoor je geen lange trainingen nodig hebt om ermee te kunnen werken. Je kunt het programma 30 dagen lang zonderkosten proberen.

Welke software of app voor een kassa in de horeca het beste is, hangt af van jouw wensen en eisen. Verschillende pakketten bieden echter voor een paar tientjes per maand al zeer uitgebreide functionaliteiten.

Related posts

De voordelen van Computer-Telefonie Integratie voor bedrijven

Danny Bijl

Groeit je onderneming? Groei mee, of niet

Mathijs

Hoe kun je zelf apps ontwerpen, met een markt die constant in ontwikkeling is?

Danny

Leave a Comment