Image default
Eigen bedrijf Lifestyle Logistiek Ondernemen Tips

4 zaken om te regelen voor je bedrijfsauto’s

Het aanschaffen van auto’s voor je bedrijf kan een nuttige investering in het ondersteunen van de bedrijfsvoering zijn. Maar alleen met het aanschaffen van de auto’s ben je nog niet klaar met het regelen van zaken. Een aantal bijkomende zaken is ook van belang, van het afsluiten van een passende verzekering tot een autoalarm van Klassealarm.nl.

Verzekering

Uiteraard moet je je bedrijfsauto’s verzekeren. Het is wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten voor elke auto. Zo kan schade bij een tegenpartij die met jouw bedrijfsauto veroorzaakt is te allen tijde vergoed worden. Daarmee is schade aan je eigen auto echter nog niet vergoed. Wil je dat je bedrijfsauto’s voor alle schade zijn verzekerd, dan moet je een Allriskverzekering afsluiten voor de auto’s, ook wel bekend als Volledig Casco. Wil je minder betalen, maar wel verzekerd zijn tegen diefstal, vandalisme en schade door natuurverschijnselen? Dan kun je een Beperkt Casco verzekering nemen.

Onderhoudscontract

Je wilt uiteraard ook dat je lang plezier kunt hebben van je dure bedrijfsauto’s. Daarvoor is onderhoud noodzakelijk. Het handigst is om een onderhoudscontract af te sluiten voor de wagens. Zo kun je snel geholpen worden voor reparaties, worden er tijdig winterbanden onder auto’s geplaatst, vindt het nodige onderhoud met vaste regelmaat plaats en wordt de APK altijd op tijd geregeld.

Tankpas

Als jouw medewerkers de bedrijfsauto’s gebruiken voor zakelijke doeleinden, is het niet handig als ze zelf de benzine of andere brandstof moeten voorschieten. Een tankpas voor iedere auto zou dat een stuk eenvoudiger maken. Zo kunnen medewerkers zelf ervoor zorgen dat de tank gevuld blijft en gaat de rekening direct naar het bedrijf.

Zaken om te regelen voor je bedrijfsauto’s

Alarm

Hoe goed je ook verzekerd bent, je zit er niet op te wachten dat jouw dure bedrijfsauto’s gestolen worden. Er is immers altijd een eigen risico, en bovendien zorgt diefstal voor oponthoud die de bedrijfsvoering negatief beïnvloedt. Daarom is het zaak om zo goed mogelijk te voorkomen dat er diefstal kan plaatsvinden. Een nuttig instrument in de strijd tegen autodiefstal, is het inbouwen van een alarm. Deze bestaan in verschillende klassen. Zo biedt een klasse 2 alarm startblokkering, een noodstroomsirene voor wanneer het alarm gesaboteerd wordt, alarm bij verbroken deurcontact en interieurbeveiliging. Het unieke alarm klasse 4 van Klassealarm.nl biedt daarbovenop een extra startonderbreker die automatisch inschakelt bij verschillende alarmcondities en een GPS voertuigvolgsysteem dat gekoppeld is aan een PAC erkende meldkamer. Dit is tegen een geringe vergoeding nog uit te breiden met een automatische rittenregistratie.

Alles goed regelen voor je bedrijfsauto’s heeft dus wel wat voeten in de aarde. Maar daarna kun je er wel op vertrouwen dat alles goedkomt.

Related posts

Professioneler overkomen als zzp’er, 10 tips

Mathijs

Hoe jij als ondernemer kunt profiteren van ‘onbelicht’ glasvezel voor je internetverbinding

Danny Bijl

Ondernemen bij arbeidsongeschiktheid

Danny

Leave a Comment