Image default
Eigen bedrijf Finance Financieel Tech Tips

CRM systemen vergelijken – onze top 10

Als een organisatie hard groeit, is het soms lastig om alle contacten en leads goed bij te houden. Een CRM-systeem biedt de mogelijkheid om relatiebeheer efficiënter én effectiever uit te voeren. 

In dit artikel bekijken we de beste oplossingen voor relatiebeheer. We doen dit door de CRM-systemen top 10 uit te lichten en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Zo kun je een geïnformeerde beslissing maken over het beste CRM pakket voor jouw organisatie.

1. Monday

Monday staat bekend om zijn flexibiliteit. Wanneer je hier een nieuw board aanmaakt, begin je met het kiezen van een template dat precies past bij je workflow en behoeften. Zo zijn er veel verschillende relatiebeheer templates die je standaard kunt importeren en volledig naar wens kunt uitbreiden. Je kunt bijvoorbeeld verschillende boards aan elkaar koppelen, en hier verschillende team members aan toevoegen. Zo koppel je dus eenvoudig boards aan de verschillende klanten, en kun je makkelijk onderscheid maken tussen de verschillende projecten en de toegewezen mensen op dit project.

Monday is een hele eenvoudige en visuele tool. Een belangrijke kracht van Monday zit in de automations en integrations die er mogelijk zijn. De automations maken het mogelijk om processen te standaardiseren. Wanneer er een deel van een project is afgerond, kan er automatisch een notificatie worden verstuurd of een nieuw persoon worden toegewezen op het item. Dit is slechts een klein voorbeeld van de automations die Monday biedt. De mogelijkheden van het platform zijn namelijk erg groot.

Daarnaast zijn er nog de integrations. Dit zijn de koppelingen die Monday heeft met andere bedrijven als GMail, Slack, Hubspot, Outlook, Trello, Facebook en Zendesk. Met deze integrations kun je verschillende processen makkelijk integreren binnen je Monday relatiebeheer. Wanneer je bijvoorbeeld een nieuw mailtje van een e-mailadres ontvangt, zou je deze automatisch in je relatiebeheer kunnen toevoegen. Ook kun je instellen dat er direct een persoon wordt toegewezen wanneer er een nieuwe lead via de website binnen komt.

Al met al is Monday een erg geschikte tool voor relatiebeheer, dankzij de overzichtelijkheid en flexibiliteit die het biedt door middel van automations en integrations. In het begin zul je enige tijd moeten steken in het inrichten van het platform. Zo zorg je ervoor dat deze naar wens functioneert. Zodra je het platform hebt geoptimaliseerd, kan Monday veel werk voor je uit handen nemen.

Ga naar de website van Monday.com

Prijzen

Pakketten van Monday beginnen vanaf € 24,00 per maand. In dit pakket zitten standaard 3 gebruikers inbegrepen. Mocht je hier meer gebruikers aan willen toevoegen, kost dit € 8,00 per maand extra. Bij dit goedkope pakket zitten niet alle functionaliteiten standaard inbegrepen.

Wil jij vandaag nog beginnen met Monday? Open dan hier een account

2. Teamleader

Teamleader is een betaalbaar CRM-systeem dat vaak een goede oplossing is voor start-ups. Hoewel het soms kleine dingen mist, zijn er toch grotere bedrijven die zijn overgestapt op dit CRM-systeem.

Met Teamleader kun je kleine ondernemingen beter laten functioneren doordat je de leiding krijgt over operationele hoofdzaken. Hierdoor heb je zelf meer tijd voor de relaties van jouw bedrijf.

Teamleader is in 2012 opgericht en heeft sindsdien veel veranderingen meegemaakt. Het is inmiddels een breed systeem geworden met verschillende plug-ins en integraties met andere software. Dit maakt het gebruik een stuk makkelijker.

De functionaliteiten van Teamleader bestaan naast relatiebeheer ook uit offertes maken, projecten beheren, uren registreren en facturen maken. Zo kun je dus eenvoudig alles rondom je relatiebeheer onderbrengen in Teamleader. Dit maakt het een uitermate geschikte tool voor bedrijven of organisaties die op zoek zijn naar een zeer compleet systeem.

Daarnaast is er ook het integratiesysteem van Teamleader. Op hun marketplace zijn er verschillende tools die je makkelijk kunt koppelen aan je relatiebeheer. Dit zijn onder andere agenda’s, mailverkeer, boekhoudsystemen en e-mailmarketing.

Prijzen

Pakketten van Teamleader beginnen vanaf € 50,00 per maand. In dit pakket zitten standaard 2 gebruikers inbegrepen. Mocht je hier meer gebruikers aan willen toevoegen. kost dit €25,00 per maand extra.

Wil jij starten met Teamleader? Open dan hier een account.

3. Pipedrive

Pipedrive is een jong bedrijf dat zich voornamelijk richt op het midden- en kleinbedrijf. Qua grootte en toegankelijkheid kan dit systeem goed vergeleken worden met Teamleader.

Pipedrive focust zich voornamelijk op het verkoopproces. Dit maakt het systeem erg geschikt voor relatiebeheer. Je kunt het systeem koppelen aan bijvoorbeeld webformulieren en chatbots, zodat potentiële klanten meteen in je systeem komen te staan. Hierbij kun je ook historische communicatie bijhouden, zodat je inzichtelijk hebt waar en wanneer je contact hebt gehad met verschillende partijen. Daarnaast is het ook mogelijk om een aantal processen te automatiseren, wat ervoor zorgt dat je minder tijd hoeft te besteden aan administratieve zaken!

Pipedrive biedt ook overzichtelijke inzichten en rapporten, waardoor je voor jezelf inzichtelijk kunt maken op welke gebieden jouw organisatie beter kan presteren.

Pipedrive is dus een tool die niet beschikt over veel extra functionaliteiten. Dit maakt het echter niet minder geschikt als relatiebeheer systeem. Wanneer je op zoek bent naar een eenvoudig te implementeren CRM tool voor het MKB, dan is Pipedrive zeker het overwegen waard!

Prijzen

Pipedrive begint al vanaf € 12,50 per maand. Bij dit pakket zit standaard 1 gebruiker inbegrepen. Dit is uit te breiden voor €12,50 per gebruiker. Let er wel op dat je dan het basispakket van Pipedrive hebt, waar automatisering niet bij is inbegrepen. Wil je een Advanced of Professional pakket? Dit begint vanaf € 24,90 per maand.

Overtuigd? Open dan hier een account.

4. Simplicate

Simplicate is een Nederlands bedrijf dat zich richt op het simplificeren van het hele verkoopproces: van lead naar factuur. Zo biedt het naast relatiebeheer ook mogelijkheden voor projectmanagement en facturatie. Simplicate is dankzij deze functionaliteiten een geschikte tool voor bedrijven die hun processen volledig willen stroomlijnen.

Simplicate onderscheidt zich door zijn aantrekkelijke vormgeving en gebruiksvriendelijkheid. Dit zorgt ervoor dat het erg prettig is om met Simplicate te werken. Op het platform vind je een duidelijk grafisch overzicht van alle relaties en processen, welke je makkelijk kunt uitbreiden met notities en een tijdlijn.

Hiernaast kun je deze tool bijvoorbeeld koppelen aan je Outlook of e-mail. Zo kun je in de tijdlijn zien wanneer je contact hebt gehad met verschillende relaties en zelf je urenregistratie bijhouden. Simplicate biedt ook de mogelijkheid om eenvoudig een offerte of factuur te versturen naar je relaties.

Daarbij komt dat je door de combinatie van deze functionaliteiten een inzicht krijgt in de lopende projecten. Zo kun je bijvoorbeeld het rendement van de verschillende projecten bekijken.

Op sommige momenten is nog te zien dat Simplicate een jong bedrijf is. Zo zijn er bijvoorbeeld niet overal beschikbare integraties voor. Simplicate laat de laatste jaren echter  zien een serieuze speler te zijn voor relatiebeheer voor het MKB. Zo ontwikkelt het zijn producten snel door, waardoor veel functionaliteiten en integraties in de nabije toekomst beschikbaar zullen zijn.

Prijzen

Omdat Simplicate een zeer complete tool is, is het ook een stukje duurder dan tools die zich volledig richten op relatiebeheer. Prijzen beginnen vanaf € 120,00 per maand. Bij deze prijs zitten 5 gebruikers inbegrepen. Wil je extra gebruikers toevoegen? Dan betaal je hiervoor € 12,00 extra per gebruiker.

Lijkt dit je wel wat? Begin dan vandaag nog met Simplicate door hier te klikken.

5. e-Boekhouden

e-Boekhouden.nl is, zoals de naam al doet vermoeden, boekhoudsoftware. Het is vanuit e-Boekhouden dan ook eenvoudig om facturen te sturen naar al jouw relaties, maar het is niet de beste oplossing voor het beheer van deze relaties. Dit systeem biedt niet de mogelijkheid om projecten toe te voegen en deze te koppelen aan relaties, of extra functionaliteiten te integreren.

Wel biedt e-Boekhouden integratie met allerlei verschillende CRM systemen, wat het dus wel makkelijk maakt om te factureren in combinatie met je bestaande relatiebeheersysteem.

Daarnaast oogt het display van e-Boekhouden wat gedateerd. Volgens ervaringen is het een prettig systeem voor een boekhouder, maar minder prettig voor een ondernemer die graag snel en grafisch data wil zien. Concurrerende software laat makkelijker per relatie zien hoeveel potentie en hoeveel waarde dat contact levert of gaat leveren. 

Prijzen

e-Boekhouden is een goedkopere tool dan eerder genoemde relatiebeheer systemen. Dit is natuurlijk ook te wijten aan de exclusieve focus op boekhouding. Prijzen beginnen vanaf  €7,95 per maand. Een groot voordeel is dat je gratis extra gebruikers kunt toevoegen.

Wil jij beginnen met jouw boekhouding op orde krijgen? Open dan hier een account op e-Boekhouden.nl.

6. Perfect View

Wanneer je een eerste blik werpt op PerfectView CRM, zie je al snel dat dit een erg overzichtelijke en toegankelijke tool is. Het systeem is dan ook goed doordacht, wat mede komt door tientallen jaren ervaring in het ontwikkelen van relatiebeheer systemen. Perfect View CRM is een Nederlandse organisatie met meer dan 16.000 gebruikers.

Omdat Perfect View alleen gericht is op relatiebeheer, hebben ze hiernaast ook een koppeling gemaakt met het boekhoudprogramma Snelstart. Zo kun je naast relatiebeheer, ook eenvoudig facturen sturen naar je klanten.

Daarnaast heeft Perfect View ook een handige mobiele app die beschikbaar is voor zowel Android als iOS. Zo kun je dus ook eenvoudig relaties beheren via je mobiele telefoon.

Prijzen

PerfectView kost € 12,50 per gebruiker per maand. Hier kun je zelf bij kiezen hoeveel gebruikers je initieel wilt toevoegen. Echter is dit wel de kortingsprijs voor de eerste 5 gebruikers, bij 6 gebruikers en meer betaal je € 26,00 per gebruiker per maand.

Wil je beginnen met Perfect View? Dan kun je hier een account openen.

7. Gripp

Gripp wordt gezien als goede keuze voor het relatiebeheer van kleine en middelgrote bedrijven. Dit komt onder andere door de gunstige tarieven en vele functionaliteiten. Net als Simplicate, is Gripp een volledige tool die naast relatiebeheer ook mogelijkheden biedt voor het beheren van opdrachten, planningen, facturaties en zelfs inkoop.

Door al deze tools te combineren, kun je vanaf de eerste lead makkelijk de klanten het hele proces laten doorlopen binnen Gripp. Je kunt dan ook makkelijk alle voortgang bijhouden binnen het systeem door alle activiteit van de relatie op te slaan.

Daarnaast heeft Gripp veel interessante koppelingen. Zo kun je eenvoudig je mailserver koppelen om het contact met relaties bij te houden. Je kunt klanten laten betalen via iDeal, Paypal en zelfs Bitcoin. Ook zijn er mogelijkheden om mails te versturen naar je relaties door het relatiebeheer te koppelen met Mailchimp of een andere nieuwsbrief provider.

Het minpuntje van Gripp is echter wel dat deze tool niet erg flexibel is. Dit maakt het soms lastig om mee te werken als je het precies wilt afstemmen op alle processen binnen je bedrijf. Het is niet mogelijk om nieuwe kolommen toe te voegen, waardoor je het systeem niet precies kunt optimaliseren voor alle lopende processen. Wel is Gripp zeker aan te raden voor beginnende partijen die structuur willen aanbrengen binnen hun diensten en processen!

Prijzen

Prijzen bij Gripp beginnen vanaf € 30,00 per medewerker per maand. Voor deze prijs heb je het basispakket. Hierbij zit de boekhoudmodule niet inbegrepen. Vanaf de 4e medewerker betaal je voor het gebruik van Gripp nog maar € 10,00 per medewerker per maand. Gezien de functionaliteiten die Gripp hiervoor aanbiedt is dit een erg gunstig tarief!

Beginnen met Gripp? Dat kan als je hier klikt.

8. Exact

De CRM software van Exact is speciaal ontwikkeld voor het MKB. Met behulp van Exact werk je vanuit één centraal systeem waaraan je verschillende software kunt koppelen. Zo kun je het systeem direct koppelen aan je bankrekening, boekhoudsysteem en andere accounting software. Daarnaast kun je een koppeling maken met ruim 220 andere software programma’s.

De interface van Exact is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. Via de selectie lijstjes met pop-ups kun je eenvoudig de informatie invoeren. Via de acht vrije velden kun je de relaties naar eigen inzicht inrichten.

Je kunt de CRM software van Exact ook gebruiken via de mobiele app. Hiermee heb je altijd inzage in je gegevens. Verder kun je gebruik maken van online trainingen en e-learnings, en kun je bij de consultants terecht voor advies op maat.

Het bedrijf scoort online minder goed qua klantenservice. Klanten geven aan dat er op vragen niet uitgebreid antwoord wordt gegeven en dat ze soms moeilijk bereikbaar zijn. Toch is de software van Exact voor veel mensen nog wel de beste keuze dankzij de hoge kwaliteit van de functies.

Prijzen

Bij Exact kun je kiezen uit drie verschillende pakketten: essentials, plus en professional. Het goedkoopste pakket kost €39. Dit is inclusief één gebruiker en één administratie. Daarnaast kun je gebruik maken van 1 bankkoppeling en 5 verkoopfacturen. Bij het plus pakket betaal je €69 per maand. Hierbij krijg je twee gebruikers, twee administratie, 5 bankkoppelingen en 100 verkoopfacturen. Verder krijg je toegang tot: kostenanalyse, budget, activa en valuta. Het meest uitgebreide professional pakket komt met twee gebruikers, twee administratie en onbeperkte toegang tot bankkoppelingen en verkoopfacturen. Dit pakket kost €103 per maand. Kijk voor een uitvoerige analyse naar dit artikel over de kosten van CRM-software.

Vandaag nog een account openen op Exact? Dat kan als je hier klikt.

9. Lime

De CRM software van Lime richt zich op kleine en middelgrote bedrijven. Het is geschikt voor 10-999 gebruikers. Binnen het platform kun je gebruik maken van een uitgebreid aantal features. Zo is er een optie voor leadgeneratie, social media integratie en task management. Afhankelijk van de branche waar jouw bedrijf in opereert, zijn er pakketten samengesteld voor vastgoed, consultancy & zakelijke dienstverlening, verkoop, handel & groothandel, en gas, water, licht & energie.

Om het dashboard te personaliseren, kun je het koppelen met je kalender- en mailsystemen. Daarnaast kun je het customizen zodat je altijd werkt met de informatie die voor jou relevant is. Lime biedt ook verschillende add-ons voor sales, marketing en rapportage. Als je toch nog niet helemaal overtuigd bent, kun je de software tijdens een proefperiode van drie maanden uitproberen. Als je na die periode toch niet tevreden bent, kun je je geld terug krijgen.

Prijzen

Voor de Lime CRM software betaal je €45 per maand per gebruiker. Hiermee krijg je toegang tot alle basisfunctionaliteiten van het systeem. Het is daarnaast mogelijk om verschillende add-ons toe te voegen en het platform naar wens te optimaliseren.

Heb jij genoeg gelezen en wil je gelijk beginnen bij Lime? Dan kun je hier een account openen.

10. Yoobi

De software van Yoobi richt zich op CRM, projectmanagement, facturatie en urenregistratie. Zo kun je op één centrale plek je urenregistratie, verlof- en afwezigheid en onkosten inzien. Vervolgens kun je deze informatie eenvoudig omzetten naar facturen. Op deze manier kun je het hele proces doorlopen binnen één systeem. Daarnaast kun je een integratie maken met verschillende boekhoud software zoals Exact of e-Boekhouden.

In het begin vereist het opstarten met Yoobi enige tijd. Het systeem moet namelijk precies naar jouw wensen worden ingericht. Tijdens een telefoongesprek worden je wensen geanalyseerd zodat alle functies daarna op maat worden ingericht. Dankzij de vele koppelingsmogelijkheden kun je een hele efficiënte workflow instellen waardoor alles via één systeem verloopt.

Het nadeel van Yoobi is dus de initiële tijdsinvestering die het vergt om het systeem gebruiksklaar te maken en in te richten naar wens. Het is dan ook echt een maatwerk CRM systeem. Dit zorgt er wel voor dat het een ideaal systeem is voor MKB’s die veel werken met projectmanagement.

Prijzen

Voor Yoobi betaal je €3,98 per gebruiker per maand. Dit is nadat de software is ingesteld naar jouw wensen. De prijzen voor het aanmaken van de omgeving, de inrichting en instructie zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Wil jij ook een account op Yoobi? Open het dan gelijk via deze link!

Conclusie

Zoals we hierboven beschreven hebben, zijn er verschillende CRM-systemen op de markt. Welk relatiebeheer systeem het meest geschikt is voor jouw organisatie, is grotendeels afhankelijk van de structuur van het bedrijf en het aantal afdelingen dat in het systeem ondergebracht moet worden.

We hebben hierboven de voor- en nadelen voor je op een rij gezet. We hopen dat we door middel van deze vergelijking meer duidelijkheid hebben gebracht in het aanbod van CRM-systemen. Wellicht staat er in deze lijst ook een geschikte oplossing voor jouw organisatie!

Related posts

Financieren: naar de geldverstrekker of digitaal?

Danny Bijl

7x dingen waar je aan moet denken als je begint met ondernemen

Danny Bijl

3 werkzaamheden waarvoor je als ondernemer best externe hulp inschakelt

Danny Bijl

Leave a Comment