Ben je op als ondernemer op zoek naar een CRM systeem, dan is het goed om de beschikbare software te vergelijken. Er zijn namelijk diverse CRM pakketten, maar door te vergelijken zie je of ze ook echt goed bij jouw wensen en eisen passen. Het ene pakket kan namelijk voor de ene ondernemer fijn werken, terwijl het minder geschikt is voor de andere. Maar hiermee ben je nog niet echt verder gekomen. Om je toch een beetje op weg te helpen, geven we hieronder wel onze top 10 van CRM systemen.

Basisinfo voor het vergelijken van een CRM systeem

Voordat we onze top 10 van CRM systemen noemen, is het handig om eerst wat meer hierover te weten. CRM staat voor Customer Relationship Management, oftewel relatiebeheer. Met CRM software kun je alle belangrijke data van je zakelijke relaties op een centrale plaats bewaren. Bijvoorbeeld vergaderingen, een agendaplanner voor afspraken en ontvangen e-mails of telefoontjes met vragen of verzoeken. Bij CRM software staat de klant centraal, maar kan naast de klantgegevens centraliseren ook klantgerichte processen automatiseren. Het biedt namelijk de mogelijkheid diverse bedrijfsprocessen rond klanten en andere relaties te integreren. Denk hierbij aan klantenservice, marketing, sales, facturen en projectmanagement.

Waarop letten bij het vergelijken van CRM pakketten?

Ga je verschillende software vergelijken, dan is een belangrijk verschil of het CRM systeem offline of online werkt. Veel ondernemers kiezen tegenwoordig voor een online CRM systeem zodat zij en andere medewerkers altijd en overal inzage in de data hebben. Bij het vergelijken is het ook goed om te kijken naar de hoeveelheid gebruikers van het CRM systeem. Wanneer je gaat vergelijken kun je zien dat sommige CRM pakketten beter geschikt zijn voor een grote groep gebruikers, of maar een klein bedrag rekenen voor iedere extra gebruiker. Wil je sommige CRM systemen meer in detail vergelijken? Kijk dan bij het vergelijken of je het CRM systeem een bepaalde tijd gratis op proef mag proberen.

Nu je een beetje beter weet waar je op moet letten bij het vergelijken van de diverse pakketten, vind je hieronder onze top 10 van CRM systemen.

Onze top 10 van CRM systemen

Teamleader

Dit CRM systeem laat je eenvoudig online je klantenbestand beheren. Erg handig is de koppeling met KVK, waar je gegevens van je klanten vandaan kunt halen. Met Teamleader kun je taken aanmaken, maar ook calls en afspraken vastleggen. Het is beschikbaar voor zowel PC als Mac, maar er is ook een app voor smartphones of tablets. Je kunt het CRM pakket 14 dagen op proef uitproberen.

 

Monday.com

Ook dit CRM systeem kun je 14 dagen gratis proberen. Monday biedt een compleet platform, waarbij je zelf kunt kiezen welke modules je gebruikt. Zo kun je CRM ook combineren met workflowmanagement, sales, planning, projectmanagement en een urenregistratie. Het CRM pakket geeft onder andere de mogelijkheid een agenda te beheren, offertes te maken en accountmanagers te koppelen aan klanten. Monday.com heeft software voor diverse browsers en smartphones.
 

PerfectView CRM

Dat deze software door duizenden organisaties wordt gebruikt, zegt wel iets over de gebruiksvriendelijkheid en lage kosten. Het CRM pakket biedt onder andere de mogelijkheid voor relatiebeheer, marketing, verkoop, klantenservice en projectmanagement. Outlook en Gmail zijn geïntegreerd. Tegen een meerprijs is PerfectView te combineren met een pakket voor sales of facturatie. Koppelingen met vele boekhoudpakketten mogelijk, zoals Exact, e-Boekhouden en Moneybird. PerfectView is 14 dagen lang gratis te testen.

 

Freshsales

Freshsales biedt een eenvoudig CRM, maar alle functionaliteiten om sales- en leadprocessen goed te organiseren zijn wel aanwezig. Dit CRM pakket is erg betaalbaar doordat het maar net iets meer dan een tientje per maand kost, terwijl in de basismodule toch eigenlijk de meest gebruikte functionaliteiten aanwezig zijn. Je kunt goed een compleet klantenbeeld krijgen, mede door de integraties met mailprogramma’s zoals Gmail en Outlook en andere salestools. Proefperiode van 30 dagen.

 

e-Boekhouden

Hoewel e-boekhouden, zoals de naam al vermoedt, voornamelijk een boekhoudsysteem is, bevat het ook een relatiebeheermodule. Hierin is onder andere een nieuwsbrieffunctie opgenomen. De boekhoudmodule kan tegen een meerprijs uitgebreid worden met een facturen- en urenmodule.

Ben je al langer ondernemer dan kun je het CRM systeem 30 dagen gratis proberen. Startende ondernemers kunnen de eerste 15 maanden na de oprichting van hun onderneming gratis gebruikmaken van dit CRM.

 

AFAS

Dit CRM geeft je direct toegang tot het volledige dossier van je relaties. Zo heb je bijvoorbeeld een goed overzicht van alle relevante documenten per klant of andere relatie, kunnen projecten beheerd worden en is een koppeling met de financiële administratie mogelijk. Het CRM systeem van AFAS biedt uitgebreide business intelligencedata. Zo zijn er diverse dashboards waarop je bijvoorbeeld kunt hoeveel orders je binnenkort kunt verwachten. De software is zowel beschikbaar voor browsers als mobiele app.

 

Efficy

Deze aanbieder meent de meest flexibele op de markt te zijn. De software kan zowel in de cloud gebruikt worden, als lokaal op de bedrijfsomgeving geïnstalleerd te worden. Daarnaast is het CRM pakket open en aanpasbaar, waardoor je de mogelijkheid hebt wijzigingen aan te brengen in de verschillende modules. Er worden regelmatig updates uitgebracht, bijvoorbeeld met een verbeterde veiligheid en een uitgebreider projectmanagement. Er is geen gratis proefperiode, maar je kunt wel een demo aanvragen.

Pipedrive

Succesvol CRM pakket dat door meer dan 70.000 mensen in meer dan 155 landen wordt gebruikt. De nadruk ligt op gebruiksvriendelijkheid, met een eenvoudig maar krachtig design van het platform. Pipedrive richt zich op het beheer van klantrelaties, waarbij veel aandacht is voor salesmogelijkheden. Voor een aantrekkelijke lage prijs heb je agendabeheer, de mogelijkheid om takenlijsten te maken en contactmomenten vast te leggen, en afspraken en taken bij te houden. Er geldt een proefperiode van 14 dagen.

Count-IT

Count-IT biedt vele oplossingen voor ondernemers, of het nu gaat om een kassasysteem, voorraad-, debiteuren-, agenda- of offertebeheer, of CRM. Het CRM systeem geeft je niet alleen de mogelijkheid alle gebeurtenissen rond je klanten te volgen, maar ook met je klanten in verbinding te staan. Dit CRM systeem is wel iets duurder dan andere pakketten waarmee je het kunt vergelijken, maar biedt ook meer koppelingen.

Exact Online

Ook Exact is een aanbieder die eigenlijk bekend staat om een boekhoudpakket, maar waarbij CRM inbegrepen is in de verschillende modules. Er worden vele modules aangeboden, zoals workflowmanagement, projectmanagement, boekhouden en facturatie. Het pakket heeft veel potentieel en moderne, hippe functies. Hiervoor betaal je wel iets meer dan voor vergelijkbare CRM pakketten. Als gebruiker moet je door de vele functies en mogelijkheden wel echt hiermee leren werken. Dit vraagt een tijdsinvestering, maar vinden de meesten wel de moeite waard.

 

Zoals je kunt zien zodra je diverse CRM pakketten gaan vergelijken, kan het ene systeem beter bij jouw onderneming passen dan het andere. Jouw wensen en eisen bepalen hoe eenvoudig of juist uitgebreid een CRM moet zijn. Voor iets meer dan tien euro per maand, heb je echter wel al prima CRM systemen met uitgebreide functionaliteiten.

Share.

About Author

mm

Online ondernemer. Schrijft en leest graag over ondernemerschap. Beheerder van meerdere blogs en als freelancer werkzaam voor diverse bedrijven.

Leave A Reply