Review PerfectView

Danny

Natuurlijk zijn de oude tijden voorbij en hoef je niet meer al je klant- en bedrijfsgegevens bij te houden in grote Excel-sheets. Dat kan tegenwoordig heel erg goed met een geïntegreerd CRM-systeem. Maar wat is het beste CRM systeem voor jouw onderneming? Het is lastig om te kiezen, want er zijn veel verschillende CRM-oplossingen op de markt. Misschien wordt het wel PerfectView dat al een lange staat van dienst heeft en een oer-Hollands product is. Lees snel deze review om erachter te komen wat PerfectView jouw bedrijf te bieden heeft.

Wat is PerfectView?

Het CRM-systeem van PerfectView is een bekende onder veel ondernemers. Dat is niet gek, aangezien deze CRM-oplossing al sinds 1984 op de markt is. PerfectView is gevestigd in het mooie ’s-Hertogenbosch, waar het ooit is begonnen met een app voor relatiebeheer, die gekoppeld was aan het DOS-systeem. Later werkte PerfectView ook onder Windows en groeide het uit tot een cloudoplossing, inclusief mobiele apps voor Android en iOS. Het doel van PerfectView Online is een duurzame bijdrage leveren aan het succes van de klanten.

PerfectView: functionaliteiten en opties

Over de functionaliteiten en opties van PerfectView raak je niet snel uitgepraat. PerfectView is namelijk een zeer volledig pakket op het gebied van CRM. Het programma heeft dan ook veel functionaliteiten en opties om alles uit je onderneming te halen. Ook heeft het programma bijna alle mogelijke koppelingen die je maar kunt bedenken. Heel erg handig op het gebied van klantbeheer is bijvoorbeeld dat PerfectView een koppeling heeft met de Kamer van Koophandel en alle NAW-gegevens van je klant voor je opzoekt. Nog een pluspunt is dat je met dit CRM-programma je volledige social media kunt beheren en het beleid voor social media kunt uitvoeren. Daarnaast heeft PerfectView focus op je dagelijkse taken, wat jouw werkdag een stuk makkelijker maakt en soepeler laat verlopen.

Prijs en kosten PerfectView

Hoe zit het eigenlijk met de kosten van PerfectView en is er een proefversie zodat je het CRM-systeem gratis kunt uitproberen? Het antwoord is ja. Je kunt PerfectView gratis uitproberen. Mocht je tot aanschaf overgaan, dan kost PerfectView 10 euro per gebruiker per maand (tot de eerste 5 gebruikers). Daarna zijn de kosten 25 euro per persoon per maand extra.

PerfectView: voor- en nadelen

Zoals eerder al even werd aangestipt in deze review, is PerfectView een totaalpakket voor CRM. Dit betekent dat een volledige lijst van voor- en nadelen van dit systeem erg lang zou worden. Dus hieronder worden enkele belangrijke voor- en nadelen van PerfectView opgesomd, gebaseerd op PerfectView-ervaringen van gebruikers.

PerfectView voordelen

1.      Het gebruiksgemak en interface van PerfectView worden hoog gewaardeerd. De interface oogt rustig en zakelijk. Functies die je niet vaak gebruikt, kun je zelf uitzetten. Het programma is snel te hanteren en te begrijpen voor nieuwe gebruikers.

2.      Support en helpdesk:  Als je vragen hebt over het programma, dan is dat bij PerfectView geen probleem. Als nieuwe klant krijg je namelijk een coach toegewezen. Eventuele problemen zijn snel verholpen via de helpdesk die gewoon lekker in het Nederlands is, maar ook in andere talen kan worden gezet. De supportafdeling van PerfectView reageert ook binnen 24 uur zodat je snel van je vraagstuk af bent.

3.      Flexibiliteit en aanpasbaarheid: Naast het uitstekende aantal koppelingen die je met PerfectView kunt maken (bijvoorbeeld met Magneto en Mailchimp), is het programma ook goed aan te passen naar jouw bedrijfssituatie. Dit komt doordat het systeem geleverd wordt met een API-module, waarin je zelf delen voor het programma kunt (laten) schrijven en integreren.

PerfectView nadelen

1.      Een nadeel van PerfectView kan zijn dat je overweldigd raakt door het aantal functies en opties. Je kunt het overzicht kwijtraken. Daar staat tegenover dat je de functies die je niet gebruikt, eenvoudig kunt uitschakelen of naar de achtergrond kunt laten verdwijnen. Toch kan PerfectView een te veelzijdig programma voor jouw onderneming zijn. Kijk eens bij de review van Pipedrive om een vergelijking te kunnen maken.

 Voor een overview van alle andere goede CRM-systemen, lees dit artikel om ze overzichtelijk met elkaar te vergelijken.

Conclusie: eindoordeel PerfectView

Als je op zoek bent naar een volledig en flexibel CRM-systeem, dat je kunt configureren en integreren naar eigen wensen en behoeften, dan is PerfectView een hele goede keuze. Ook is de prijs-kwaliteitverhouding voor een programma met zo veel opties, ook goed te noemen. Ben jij nou op zoek naar een beetje een basic programma voor je CRM, dan kun je misschien beter op zoek naar een CRM-systeem met wat minder opties en een focus op één onderdeel van je klantbeheer, in plaats van de volledige cyclus.

Overtuigd van PerectView? Dan kun je hier een account openen.