Image default
Eigen bedrijf Financieel Geld

4 goede redenen om voor een bedrijfskrediet te kiezen

Natuurlijk, geld lenen kost geld. Maar voor bedrijven kan het soms bijzonder goed uitkomen als sommige rekeningen niet direct uit eigen zak betaald hoeven te worden, maar als in plaats daarvan de bekostiging uitgesmeerd kan worden. Wil je een flexibele lening die ervoor zorgt dat er geld voor je beschikbaar is wanneer je dat nodig hebt? Dan heb je een bedrijfskrediet nodig. We bespreken vier goede redenen om als bedrijf voor een bedrijfskrediet te kiezen.

Lange betaaltermijnen overbruggen

In het zakenleven betalen klanten niet altijd meteen voor geleverde diensten of producten. Het is heel gebruikelijk om ‘op rekening’ te werken of om coulant te zijn met wanneer een trouwe klant moet betalen. Maar het kan voor jou wel liquiditeitsproblemen opleveren als er te lang geen geld binnenkomt. Een bedrijfskrediet kan uitstekend van pas komen om waar nodig financiële gaten te dichten over een langere periode.

Projecten voorfinancieren

Heb je een interessant project dat je wilt starten? Dan kan het nodig zijn om dat project voor te financieren zodat het ook daadwerkelijk van start kan gaan. Het komt niet altijd uit omdat helemaal uit eigen zak te moeten doen, zeker als de baten van het project nog even op zich laten wachten. Een bedrijfskrediet kan helpen om dergelijke projecten te voorfinancieren.

Projecten voorfinancieren

Investeringen in groei

Je bedrijf laten groeien gaat niet vanzelf. Daar kunnen allerlei investeringen voor nodig zijn. Misschien moet je investeren in machines, je wagenpark of het uitbreiden van je personeelsbestand. Vaak komen verschillende investeringen samen wanneer je er gericht voor kiest om voor groei te gaan. Om die investeringen te kunnen maken waar ze nodig zijn, komt het uitstekend van pas als er een bedrijfskrediet tot je beschikking staat.

Verduurzamende investeringen

Je bedrijf verduurzamen is een brede opgave waar van alles bij kan komen kijken, van het verduurzamen van je productieproces en je bedrijfswagenpark tot het beter isoleren van je bedrijfspand. Als je dit over een tijdsbestek van enkele jaren wilt realiseren, komt een bedrijfskrediet uitstekend van pas om dat te financieren waar en wanneer dat nodig is. Is de ingreep die je wilt doen wel duidelijk afgebakend tot een bepaald bedrag waarmee je de hele klus kunt klaren, zoals bij het laten plaatsen van zonnepanelen? Dan is een zakelijke financiering van Floryn wellicht een passendere keuze dan een bedrijfskrediet. Met de besparing op je energierekening kun je dan mooi je lening afbetalen!

Het voordeel van een zakelijk krediet, is dat je geen rente betaalt over het geld dat je niet opneemt. Je kunt zelf de looptijd betalen en aflossen kan op ieder moment. Vaak is het ook mogelijk om geld dat je al afgelost hebt opnieuw op te nemen.

Deze content is tot stand gekomen in samenwerking met Floryn.

Related posts

7 gratis tools die elke startende ondernemer van pas zullen komen

Danny

Het belang van kabel management

Danny

Kun je leren voor het ondernemerschap?

Danny Bijl

Leave a Comment