Image default
Personeel

Het creëren van een fijne werkomgeving

De basis

Zorg voor overzicht. Praktisch is dat iedereen contact kan onderhouden met elkaar en tegelijkertijd een volledig zelfstandige werkplek heeft. Het hangt vanzelfsprekend af van het soort werkzaamheden maar een eigen plek is belangrijk. Ook al is dit een flexwerkplek. Wees creatief en vraag er iemand bij die er nog meer kijk op heeft.

Zorg ervoor dat er enkele ramen open kunnen. Airconditioning heeft veel voordelen, maar helaas ook het nadeel dat het zeer ongezond is voor de mens. Vooral mensen die gevoeliger zijn voor bepaalde stoffen in combinatie met een zeer goed gehoor kan zo’n airconditioning storend zijn.

Stressfactoren wegnemen

Tegenwoordig is het allang niet meer onbekend dat er veel mensen last ondervinden van verschillende stressfactoren. Een werkgever hoort hier aandacht aan te schenken. Om het alle medewerkers zoveel mogelijk naar de zin te maken. Zodat iedereen elke dag weer blij is om naar het werk te gaan.

Bij brildragende mensen kan de schittering van lampen zeer storend zijn. Wanneer er ook nog veel met computers gewerkt moet worden, kan zowel een led-lamp als een speciale computerbril oplossingen bieden. Een computerbril werkt als een soort leesbril en lijkt in eerste instantie alleen geschikt voor mensen boven de 35 jaar. Is men snel vermoeid of spreekt men vaak over hoofdpijnklachten, dan is de oorzaak vaak sneller te vinden dan men denkt.

Gevoeligheid

Vanzelfsprekend is de ene mens gevoeliger dan de ander. De één heeft eerder vermoeidheids- of pijnklachten. Denk maar eens aan de rug- en knieklachten die niet iedereen heeft. Maar ook de schouderklachten van lang achter elkaar in eenzelfde houding te hebben gezeten. Sommige mensen lijken dit urenlang te kunnen, zonder dat men pauze nodig lijkt te hebben. Op bepaalde momenten even goed uitrekken is helemaal niet verkeerd.

Pauzes zijn eenvoudigweg voor iedereen goed. Wees als werkgever alert op kenmerken die duiden op stressklachten. Las vaker pauzes in, bijvoorbeeld om even gezamenlijk koffie te drinken. Wanneer er meerdere pauzes worden toegepast, groeit bovendien de teamspirit en vermindert het storende heen en weer gewandel van de mensen tussen de werkzaamheden door. Alles bij elkaar genomen schelen al deze opties enorm in het totale werkplezier!

Bron foto: schoonmaakjournaal.nl

Related posts

Met wat voor secundaire arbeidsvoorwaarden kun je je onderscheiden als werkgever?

Dion

Veiligheid voor jezelf en anderen

Danny

Alles wat je moet weten over rittenregistratie wanneer je een auto van de zaak hebt

Danny