Image default
Commercieel Geld Tips

Zo wordt jouw volgende aangifte een feestje

Was de jaarlijkse aangifte van de inkomstenbelasting weer een uitdaging? Eentje waar je eigenlijk helemaal geen tijd voor had, en zeker geen zin in? Weet dan dat dit bij de volgende aangifte anders kan. Je kunt op allerlei manieren hulp krijgen. Dit bezorgt je niet alleen een hoop rust, maar waarschijnlijk ook meer geld op. Wat de mogelijkheden zijn, lees je hieronder.

Ook voor particulieren

Niet alleen ondernemers kunnen hun aangifte uitbesteden, dat geldt ook voor particulieren. Met fiscaal advies voor particulieren is de kans erg groot dat je minder belasting hoeft te betalen. Experts weten er nu eenmaal altijd meer uit te halen. Ze zijn op de hoogte van regelingen waar jij het bestaan niet eens van kent. Waarschijnlijk mag er meer gedeclareerd worden dan je denkt.

En het is een grote tijdbesparing. Een fiscaal adviseur is dagelijks bezig met financiën, terwijl veel particulieren alleen ergens in maart of april bezig zijn met hun aangifte. Ben je vaste klant? Dan gaat de aangifte van de inkomstenbelasting bijna vanzelf.

Voor ondernemers

Iedere ondernemer moet het natuurlijk helemaal zelf weten, maar het is slim om een gespecialiseerd bureau in te schakelen voor de fiscale zaken. Dit gaat niet alleen over de aangifte, maar ook over advies bij investeringen en eenvoudige zaken zoals de boekhouding. De radartjes draaien allemaal een stuk soepeler als ze met elkaar in verbinding staan. En voor ondernemers is het belangrijk om bezig te zijn met ondernemen. En slechts in geringe mate met de financiën.

Natuurlijk moet je wel op de hoogte zijn. Een fiscaal adviseur is er ook om mee te sparren. Stel dat je een schenking wilt doen aan een van je kinderen of kleinkinderen, dan weet een adviseur hoe dit belastingtechnisch wordt geregeld. Ook op het gebied van personeel aannemen of internationaal zaken doen is hulp van een expert welkom. En als je plannen hebt om de overneming te verkopen of juist uit te breiden, is je fiscaal adviseur je grote steun en toeverlaat.

Internationaal zaken doen

De term ‘internationaal zaken doen’ viel al even. Als je internationaal actief bent, kan dit fiscaal de nodige gevolgen hebben. Niet per se negatief, maar het is goed om op de hoogte te zijn. Met internationaal belastingadvies weet je zeker dat je niet de mist in gaat door de regels in een bepaald land niet goed toe te passen.

Wanneer komt dit van pas? Bijvoorbeeld als je een dependance in het buitenland gaat openen. Ook als je vanuit het buitenland gaat werken, maar je geld verdient via Nederlandse klanten. In beide gevallen is het goed om de financiële regels te kennen. Internationaal belastingadvies is overigens ook handig voor expats.

Met een fiscaal adviseur ben je op de hoogte van alle geldende regels en regelingen. Hierdoor wordt de aangifte op alle vlakken een feestje. Het kost minder tijd en het levert meer dan waarschijnlijk meer op.

Related posts

Op zakenreis via Schiphol – Boek op tijd een parkeerplek

Danny

Is de bank de beste kredietregisseur voor je financiering?

Danny

Hoe een grote kantoorruimte opgeruimd te houden

Dion

Leave a Comment