Image default
Tips

4 belangrijke investeringen voor muziekartiesten

Wil je je geld gaan verdienen als muzikaal artiest, dan vergt dat niet alleen bloed, zweet en tranen, maar ook flinke investeringen. Instrumenten, kabels, microfoons en speakers zijn natuurlijk voor de hand liggende benodigdheden, maar voor het goed klinkend liveoptreden heb je aanzienlijk meer nodig. We zetten een aantal belangrijke zaken op een rijtje die je als muziekartiest goed kunt gebruiken.

Audioversterker

Om goede audiosignalen op sterkte door te kunnen sturen naar je speakers, heb je een audioversterker nodig. Dat kan een versterker voor PA-systemen zijn of een versterk voor 100 volt-systemen. Als regel moet je aanhouden dat je versterker ongeveer anderhalf keer zoveel vermogen moet kunnen leveren als wat de luidsprekers verlangen. Zo hoeft de audioversterker namelijk niet op zijn maximale capaciteit te werken en worden pieken eenvoudig opgevangen.

Mengpaneel

Wil je live goed klinken, zeker als er meerdere instrumenten gebruikt worden, dan kun je eigenlijk niet zonder een mengpaneel. Slecht geluid doet immers afbreuk aan je reputatie als live artiest. Met behulp van een mengpaneel kun je bepalen hoe luid instrumenten of vocalen doorgegeven worden, om zo tot een goede balans te komen. Ook kun je met verschillende mengpanelen op een simpele manier effecten toevoegen om zo tot een extra gelikte sound te komen tijdens je liveoptredens. Koop als die er is ook een stofkap voor je mengpaneel, zodat je hem kunt beschermen tegen stof en ander vuil wanneer je hem niet gebruikt.

In ear monitor

Als je op het podium muziek aan het maken bent, is het fijn om ook zelf te kunnen horen hoe het klinkt. Vaak worden er daarom vloermonitoren op het podium geplaatst die gericht staan op de band. Dit zorgt echter voor een hoop extra lawaai, die weer voor gehoorschade kan zorgen. Dat moet je natuurlijk muziekartiest proberen te vermijden. Een elegante oplossing hiervoor zijn in ear monitors. Dit is een draadloos systeem dat de mix van het mengpaneel via een zender, beltpack en oordopjes in jouw oren kan brengen op het door jou gewenste volume. Zo hoeft ook nog eens niemand anders er last van te hebben.

Belangrijke investeringen voor muziekartiesten

Kabeltester

Ken je dat, dat je alles netjes aangesloten hebt, maar er toch ergens iets mis blijkt te zijn dat het geluid verpest? Dan kan het goed zijn dat je te maken hebt met een defect in de bekabeling. Maar welke kabel is het? Een kabeltester kan hier uitkomst bij bieden. Je klikt een van uiteindes van de kabel in de hoofdunit en het andere uiteinde in de remote. Afhankelijk van welk type kabeltester je hebt, geeft het apparaatje met behulp van LED-lampjes weer of de aders van de kabel goed zijn aangesloten. Branden niet alle lampjes, dan kan dat betekenen dat de kabel defect is of niet juist gemonteerd is. Ook kun je met een kabeltester controleren of de kabel op de juiste manier geaard is.

Related posts

Gratis CRM systeem? Bekijk deze gratis software

Danny

Ondernemen begint bij jezelf

Danny Bijl

Koop een auto verstandig

Danny

Leave a Comment