Image default
Tips

7 tips om de juiste veiligheidsschoenen te kiezen voor elke werkplek!

Bij het kiezen van veiligheidsschoenen voor je werk, is het van cruciaal belang dat je een paar vindt dat voldoet aan de veiligheidsnormen. Maar het is ook belangrijk dat het past bij jouw specifieke werkomgeving en persoonlijke behoeften. Hier zijn zeven tips om je te helpen bij het kiezen van het perfecte paar veiligheidsschoenen. 

1. Ken de risico’s van je werkplek

Voordat je begint met winkelen, moet je eerst de risico’s van je werkomgeving begrijpen. Werk je in de bouw, dan heb je schoenen nodig die je beschermen tegen vallende voorwerpen en scherpe objecten. In een magazijn is slipbestendigheid heel belangrijk. Terwijl in een laboratorium of fabriek chemische weerstand belangrijk is. Analyseer je werkplek zorgvuldig en om te bepalen welke risico’s je moet ondervangen. 

2. Begrijp je veiligheidsnormen

Verschillende industrieën vereisen verschillende veiligheidsnormen. Zoek uit welke specifieke veiligheidsnormen (zoals ISO of ASTM) vereist zijn voor jouw sector en zorg ervoor dat de schoenen die je kiest, daaraan voldoen. Dit garandeert dat je schoenen de nodige bescherming bieden. 

3. Comfort is cruciaal

Comfort is net zo belangrijk als veiligheid. Je zult waarschijnlijk urenlang op deze schoenen staan, dus zorg ervoor dat ze goed passen. Overweeg factoren zoals demping, ondersteuning van de voetboog, en ademend vermogen. Onthoud dat ongemakkelijke schoenen niet alleen pijnlijk zijn, maar ook afleidend en vermoeiend. Dit kan je werkprestaties beïnvloeden. 

4. Kies de juiste materiaal en stijl

Kies de juiste materiaal en stijl

De materiaalkeuze van je veiligheidsschoenen is afhankelijk van je werkomgeving. Lederen schoenen zijn bijvoorbeeld duurzaam en geschikt voor bouwplaatsen. Terwijl synthetische materialen lichter en beter voor binnenwerk zijn. De stijl is ook belangrijk. Kies bijvoorbeeld hogere schoenen als enkelbescherming nodig is. 

5. Let op speciale kenmerken

Sommige veiligheidsschoenen hebben speciale kenmerken zoals waterdichtheid, elektrische weerstand, of antistatische eigenschappen. Bepaal of je dergelijke functies nodig hebt op basis van je werk. 

6. Persoonlijke voorkeuren

Uiteindelijk moet je ook je persoonlijke voorkeuren in overweging nemen. Als je bijvoorbeeld gevoelige voeten hebt, zoek dan naar schoenen met extra kussentjes of orthopedische ondersteuning. Als je vaak buiten werkt, zijn waterbestendige schoenen een must.

7. Probeer voordat je koopt

Tot slot, probeer altijd schoenen voordat je koopt. Loop er een beetje in rond om te zien hoe ze aanvoelen. Onthoud dat de juiste schoen niet alleen veilig is, maar ook comfortabel en geschikt voor jouw specifieke werkomgeving.

Door deze tips te volgen zorg je ervoor dat je een paar veiligheidsschoenen kiest dat voldoet aan de vereiste veiligheidsnormen. Maar ook comfortabel en geschikt is voor jouw werk. Onthoud dat het investeren in het juiste paar schoenen een investering is in je eigen veiligheid en welzijn op het werk. Ben je nog op zoek naar een paar veiligheidsschoenen voor dames of heren? Overweeg dan eens om een kijkje te nemen op Proforto. Daar hebben ze verschillende merken schoenen zoals Atlas werkschoenen die voldoen aan al jouw behoeften!

Related posts

Je bedrijf in 5 stappen professionaliseren

Mathijs

Een ontslagbrief opstellen: 8 tips

Danny

Bedrijven helpen door het bedrijf te verbeteren

Danny Bijl

Leave a Comment