Image default
Lifestyle Personeel Tips

3 X Tips om meer te bewegen op je werk

Heb je een kantoorbaan en zit je veel tijdens je werk? Dan is het goed om bewuster te worden hoe je meer kunt bewegen. Een hele dag achter de computer zitten, is voor niemand goed. Geweldig dat je zo’n harde en betrokken werker bent, maar denk ook aan je eigen gezondheid en energieniveau. Door goed voor jezelf te zorgen, kan je ook meer werk verzetten op de lange termijn! Denk duurzaam en kies onder werktijd ook voor jezelf. Door regelmatig te bewegen tijdens de werkzaamheden, ben je een stuk scherper, zorg je voor een goede doorbloeding waardoor je meer energie krijgt en voel je je fitter. Genoeg redenen om hier ook werk van te maken!

Pak de trap in plaats van de lift

Is jouw werkplek te vinden op een andere verdieping van het gebouw? Dat komt goed uit! Dan pak je voortaan de trap in plaats van de lift. Het is zo verleidelijk om even op het knopje te drukken, maar door de trap te pakken heb je gelijk je beweging gehad. Ook een handig idee: ga naar de toilet op een andere verdieping. Dan maak je het rondje wat groter en ben je ondertussen actief bezig. Win-win situatie!

Haal zelf je drinken

Hoe aantrekkelijk het ook is wanneer anderen vragen of zij ook iets te drinken voor je moeten halen, pak het voortaan even zelf. Dan loop je naar de keuken, maak je hier en daar een praatje met collega’s en kom je in beweging. Deze korte break maakt je geest scherper en je werkt na deze onderbreking een stuk efficiënter. Ook als je het erg druk hebt, raden we je aan mini pauzes in te lassen zodat je daarna nog meer bergen kunt verzetten. Je zult merken dat je door deze onderbrekingen nog productiever bent dan je al was! Je kunt er ook voor kiezen om een kleiner glas te gebruiken, zodat je vaker even heen en weer moet lopen. Zo stimuleer je dat je voldoende drinkt én beweegt.

Loop even naar je collega toe

Yes, het is erg makkelijk om even naar de overkant te bellen of een mail te sturen naar de collega, maar je hebt niet voor niets twee benen! Gebruik deze zodat je meteen je loopje hebt gehad. Bovendien is persoonlijk contact naast sociaal ook heel effectief. Je bespreekt de onderwerpen en door de interactie krijg je gelijk feedback mee. Daar kan het uitschrijven van een mailtje echt niet tegenop!

Door voldoende te bewegen verhoog je niet alleen jouw energieniveau, maar je wordt ook relatief minder vaak ziek. Daarnaast slaap je beter en ben je een stuk alerter en scherper waardoor jouw werkprestaties verbeteren. Hoe druk je het ook hebt, bewegen op werk is een must! Motiveer jezelf en je collega’s om meer te bewegen!

Related posts

Aanstekers met logo en andere goede tips voor promotiemateriaal voor jouw bedrijf

Dion

De impact van bedrukte dozen op klanten

Danny Bijl

Bescherm je dak: het belang van regelmatige inspecties

Danny Bijl

Leave a Comment