Image default
Commercieel Eigen bedrijf

De veelzijdigheid van NFC tags en stickers voor ondernemers

NFC is een nieuwe technologie die veelzijdig kan worden ingezet door ondernemers. Met deze RFID technologie wordt draadloze communicatie op korte afstand mogelijk gemaakt. Wanneer een bepaalde NFC chip in de buurt komt van een NFC toestel, wordt er informatie gedeeld en vindt er een actie plaats. De meest voorkomende toepassingen van NFC technologie zijn je OV chipkaart en bankpas. Houd die OV chipkaart maar eens tegen je telefoon aan. Je hoort dan een piepje en kunt dan wat basisinformatie uitlezen. Maar er zijn enorm veel manieren om deze technologie in te zetten voor jouw onderneming. Laten we daar eens naar kijken.

Betalingen accepteren met NFC

Dit is zowel voor bedrijven als particulieren super handig. Je ziet tegenwoordig al steeds vaker dat je in winkels kunt betalen met NFC. Wellicht heb jij al een van die nieuwe bankpassen met een NFC chip. Zo kun je supersnel en makkelijk een betaling verrichten. Dit noemen we ook wel draadloos betalen. Je houdt je pasje tegen het pinapparaat en voila, de betaling is gemaakt. Vaak heb je zelfs tot een bepaald bedrag niet eens een pincode nodig. Steeds meer mensen ervaren het gemak van betalingen met NFC, en dit zou dan ook iets moeten zijn wat jij in je bedrijf moet aanbieden.

Waar wordt NFC voornamelijk in verwerkt?

NFC is dus veelzijdig inzetbaar in diverse industrieën, en ondernemers kunnen er enorm veel profijt uithalen. Er zijn verschillende manieren waarop NFC verwerkt kan worden, en een van de meest gebruikte vormen zijn: NFC tags, stickers, polsbandjes en sleutelhangers. Je kunt NFC stickers bijvoorbeeld gebruiken om extra informatie te bieden voor producten, en NFC polsbandjes bijvoorbeeld voor toegangscontrole tot een evenement, bedrijf, parkeergarage en meer.

Extra informatie bieden voor producten

Extra informatie bieden voor producten

Je kunt NFC dus gebruiken om extra informatie over je producten te delen. Het is namelijk mogelijk om NFC labels van DCP op je product te plakken. Denk aan NFC labels voor je producten die in de winkel liggen. Klanten kunnen dit label vervolgens met hun eigen telefoon scannen en zien meteen alle informatie op het scherm staan. Je kunt dit bijvoorbeeld inzetten om extra toelichting te geven voor je producten, maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen doorverwijzen naar een website of zelfs naar een Youtube-filmpje met handleiding.

NFC gebruiken voor toegangscontrole

De NFC technologie gaat verder dan betalingen accepteren en extra informatie bieden voor je producten. Je kunt het namelijk ook inzetten voor jouw toegangspassen. Het is een makkelijke manier om zelf te bepalen wie er wel en geen toegang heeft, met als doel om ongewenste bezoekers buiten de deur te houden. Dit is vooral handig op evenementen, bedrijfsterreinen, parkeerplaatsen en kantoren. Het is echt super praktisch en eenvoudig om de veiligheid van je bedrijf te vergroten. Nu je weet wat NFC is en op welke manieren je het kunt inzetten, is het tijd om na te denken hoe dit voordelig kan zijn voor jouw eigen bedrijf. Maak gebruik van deze technologie om klanten te binden, informatie te verstrekken en de veiligheid van je onderneming te vergroten!

Related posts

Waarom goede medewerkers stoppen

Mathijs

Horeca ondernemers: 5 tips om meer te verdienen met menu engineering

Danny

Zo zorg je ervoor dat vergaderingen goed verlopen binnen je bedrijf

Danny

Leave a Comment