Image default
Eigen bedrijf

Start je eigen Bed & Breakfast!

Heb je er altijd al van gedroomd om een Bed & Breakfast te beginnen maar heb je nooit de daadwerkelijke stap durven zetten? Dat is begrijpelijk want elk nieuw begin brengt verandering met zich mee. Toch is het avontuur de moeite waard om aan te gaan. Wij hebben daarom een aantal tips en adviezen voor jou verzameld om aan de slag te gaan.

Start met een financieel plan

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat, is het belangrijk dat je een aantal financiële zaken goed voor jezelf op een rijtje zet. Wat is het doel van de Bed & Breakfast? Ben je bereid om geld te investeren? Wil je winst maken of alleen maar uit de kosten komen?

Maak verder een onderverdeling in eenmalige en vaste, terugkerende kosten. Het laten bouwen van een website en de aanschaf van meubels zijn eenmalige kosten die je maakt. Terugkerende kosten zijn bijvoorbeeld verzekeringen die diverse risico’s afdekken, boodschappen die betaald moeten worden, belastingen en energie- en waterverbruik.

Parttime of fulltime aan de slag?

Kun je leven van een Bed & Breakfast? Dat is afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer je partner nog een vaste baan heeft en jij de volledige Bed & Breakfast runt, kun je met 3 of 4 kamers prima rondkomen en zijn de kosten behapbaar. Hebben jullie beiden je baan opgezegd, dan moet je zeker 6 tot 8 kamers hebben om je huidige levensstandaard vol te kunnen houden. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe ruim je het financieel wilt hebben.

Volg een workshop

De Kamer van Koophandel organiseert regelmatig workshops met tips en adviezen hoe je het beste een Bed & Breakfast kunt opzetten. Ideaal wanneer je met veel vragen rondloopt over hoe en wat.

Laat je droom niet gaan, maar zet door en pak bepaalde zaken goed aan. Er is namelijk meer mogelijk dan je denkt.

Related posts

Zo doorsta je een kantoorverbouwing

Danny

Arbeidsongeschiktheid. Ben je als ondernemer voorbereid?

Mathijs

De balans tussen volksgezondheid en boerenverstand

Mathijs