Image default
Eigen bedrijf

Help, mijn bedrijf groeit! Wat nu?!

Ben je net een tijdje aan de slag als ZZP’er en kom je er achter dat je bedrijf veel sneller groeit dan je vooraf had kunnen bedenken, dan kun je weleens met je handen in het haar komen te zitten. Dit had je namelijk niet voorzien, hoe leuk het natuurlijk ook is!

Opeens moet je gaan nadenken over je toekomst. Je kunt namelijk niet meer alle werkzaamheden alleen uitvoeren. Bepaalde zaken zul je moeten gaan uitbesteden of je moet zelfs nieuwe mensen gaan aannemen. Maar hoe doe je dat en wat mag je niet vergeten?

Schakel een coach of adviseur in

Wanneer je geen overzicht meer hebt, kan een objectieve kijk je helpen om hiermee effectief aan de slag te gaan. Schakel daarom een coach of adviseur in die je kan helpen dit proces in goede banen te leiden.

Laat allerlei zaken aan bod komen die netjes moeten blijven verlopen. Denk bijvoorbeeld aan de correspondentie richting klanten, maar ook je boekhouding, marketing en uitvoerende werkzaamheden moeten tegen het licht worden gehouden.

Neem een werknemer aan of delegeer taken

Een vliegende start is niet iets dat elke ondernemer meemaakt, daarom zul je van aanpakken moeten weten. Tegelijkertijd kun je als ondernemer niet alles alleen doen. Het is de grootste valkuil van ondernemers om alles zelf te doen. Natuurlijk, je bedrijf is je kindje, maar tel eens op hoeveel je nu daadwerkelijk per uur verdient, wanneer je alle werkzaamheden zelf uitvoert? Voor je boekhouding krijg je bijvoorbeeld niet uitbetaald, dat doe je allemaal zelf.

Wanneer je goed bent in het verkopen van je producten of diensten, kun je beter iemand inschakelen die de boekhouding voor je in orde maakt. Jij kunt je daarmee concentreren op de marketing en verkoop en daardoor per uur veel meer geld gaan verdienen!

Related posts

Gemiddelde uurloon in de bouw: Een overzicht

Mathijs

Salarisadministratie zelf doen of uitbesteden?

Danny Bijl

Het zakelijk huren van opslagruimte

Danny