Image default
Uncategorized

Wagenparkbeheer

Waarom kiest u voor wagenparkbeheer?

Wanneer u eigenaar bent van een grote onderneming en u heeft diverse auto’s in gebruik, dan kunt u er voor kiezen voor het zogenaamde wagenparkbeheer. U blijft economisch en juridisch eigenaar van de auto, maar u kiest ervoor om bepaalde diensten uit te besteden aan een externe dienstverlener. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een leasebedrijf. Dit bedrijf is dan verantwoordelijk voor de zorg en het onderhoud van uw bedrijfsauto’s.

De taken van een wagenparkbeheer

Een goed wagenparkbeheer kan u dus ontzorgen als ondernemer. U houdt daardoor tijd over die u kunt investeren in het ondernemen. De diensten die geleverd kunnen worden tijdens een wagenparkbeheer zijn bijvoorbeeld het regelen van de verzekeringen, de administratie en de aan- en verkoop van diverse bedrijfsauto’s. Andere zaken die geregeld kunnen worden door het wagenparkbeheer, zijn bijvoorbeeld het plaatsen van winterbanden en het regelen van de diverse autokeuringen.

Bedrijfseigendommen beschermen

U kunt op een verantwoordelijke wijze zorg laten dragen voor uw bedrijfsauto’s. Uw buitendienst medewerkers nemen vast vaak waardevolle spullen mee tijdens het bezoeken van klanten. Dit kunnen bijvoorbeeld telefoons en laptops zijn. U kunt de privacy van de bedrijfsauto waarborgen door bijvoorbeeld autoruiten te laten blinderen door het wagenparkbeheer. Autoruiten blinderen voorkomt bijvoorbeeld diefstal, omdat mensen van buitenaf niet kunnen zien wat er precies in de auto ligt.

De voordelen van wagenparkbeheer

Wanneer u geen zin heeft in allerlei administratieve rompslomp omtrent het leasen van auto’s, dan doet u er goed aan om te kiezen voor wagenparkbeheer. U weet dan dat alle zaken goed geregeld worden door een externe dienstverlener. U kunt daardoor voldoende tijd investeren in een optimale investering in uw klanten en uw aandacht focussen op het verdienen van geld. Juist de ondersteuning van een extern bedrijf kan u verder helpen groeien.

Related posts

Uw IT apparatuur beheren

Danny

Bedrijfsruimte inrichten: waar dien je rekening mee te houden?

Danny

Extravert versus introvert, doe er je voordeel mee

Mathijs