Image default
ICT Marketing Tips

De 5 beste apps op de werkvloer

Veel werknemers kunnen bijna niet meer om het gebruik van een smartphone heen. Ook de tablet en andere gadgets, zoals een smartwatch, maken steeds vaker hun intrede. Ze zorgen dat we onze afspraken netjes bijhouden en bereikbaar zijn. De kans is echter groot dat ze ook zorgen voor een hoop afleiding! Daarom kan het geen kwaad je telefoon eens vaker op te bergen in een GSM hoesje, wanneer hij niet in gebruik is. De volgende apps laten zien dat een smartphone juist heel veel kan toevoegen. Ze maken je werk gemakkelijker en efficiënter, en dit levert voor iedereen op lange termijn een hoop winst op. Je werkgever zal je dankbaar zijn voor het gebruik van je smartphone!

  1. Sharing is caring

Het snel en eenvoudig uitwisselen van bestanden wordt steeds gemakkelijker. Met één klik is een bestand verzonden. Het digitaliseren van documenten is meestal wat omslachtiger. Gebruik hiervoor je smartphone! De app Genius Scan maakt gebruik van de camera van je smartphone. Dankzij de uitzonderlijke kwaliteit doen deze tegenwoordig nog amper onder voor een traditionele scanner. De app scant het bestand en zet deze direct om in een PDF. Klaar om te verzenden, zonder tussenkomst van kabels, ingewikkelde verbindingen of een PC.

  1. Alles op een lijstje

Met de app Astrid maak je van werkelijk alles eenvoudig een lijstje. Zo bewaak je eenvoudig de voortgang van je to-do list, maar heb je bijvoorbeeld ook inzichtelijk welke afspraken deze week nog staan. De applicatie is namelijk ook perfect voor het opstarten van grote projecten of uitzetten van taken. Dankzij de mogelijkheid om sub-taken aan te maken en hier andere personen aan te koppelen, is het een ideaal hulpmiddel voor je volgende samenwerking. Het toevoegen van media en stellen van deadlines maakt alle functies van deze app compleet.

  1. Momentje van rust

Om een werkplek gezond te houden is het belangrijk dat er af en toe ruimte is voor ontspanning. Dit kan met een maandelijkse borrel of een leuk uitje, maar ook op dagelijkse basis. Speel eens een leuk spel in de pauze of maak een korte wandeling. Happy Plugs oordopjes in en genieten van een relaxt muziekje of samen met een collega een leuk gesprek voeren. Is het slecht weer of heb je gewoon geen zin om de deur uit te gaan? De app Office Training helpt je aan je dagelijkse dosis beweging zonder dat je van je plek komt. Door middel van korte instructie filmpjes geeft hij tips over een gezonde werkhouding en korte oefeningen. Leuk om samen met je collega’s te doen voor een sportieve break van de dag! Dit heeft op lange termijn een positief effect op de concentratie, creativiteit en uiteindelijk de resultaten.

  1. Kaartjes uitdelen

Visitekaartjes zijn onmisbaar en een ware uitkomst bij iedere zakelijke afspraak. Maar ook het uitwisselen van gegevens kan tegenwoordig efficiënter, sneller en vele malen compacter. Met de app ScanBizCards scan je de gegevens en de app zet deze om in een handig overzicht. Ook handschriften en verschillende talen worden probleemloos gedigitaliseerd. De app maakt direct een back-up in de cloud, zodat je vanaf al je toestellen toegang hebt tot de nodige informatie. Daarnaast is er een mogelijkheid om notities toe te voegen of je eigen gegevens te verzenden. Dit bespaart heel veel ruimte in je GSM hoesje, tijd en geld!

  1. Onderweg aan het werk

Voor sommige werkzaamheden is het onvermijdelijk om de deur uit te moeten. Met de juiste voorbereidingen is het natuurlijk geen probleem, maar de kunst is vaak wel om het zo efficiënt en voordelig mogelijk te laten verlopen. De grootste boosdoeners in deze situaties zijn vaak het vinden van de route en een geschikte parkeerplek. Gebruik hiervoor de app van TomTom. Deze geeft inzicht in de snelste/kortste route en eventuele files. De kaarten zijn te downloaden en hiermee ten alle tijden beschikbaar. Zorg wel voor een aanvullende Micro SD-kaart of voldoende opslag op je smartphone. De kaarten nemen een behoorlijke hoeveelheid ruimte in beslag. Dankzij Yellowbrick bespaar je tijd met het vinden van een parkeerplek én betalen, want dit gaat beide eenvoudig via je smartphone. Ideaal wanneer een afspraak uitloopt en je tussentijds de meter moet bijvullen.

Welke apps gebruik jij dagelijks voor je werk?

Leestip: zelf apps ontwerpen

Related posts

Extra korting op kantoorinterieur

Danny

4x redenen om te investeren in goede kantoormeubelen

Danny Bijl

Hoe kun je als bedrijf Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen?

Dion

Leave a Comment