Image default
Ondernemen Tips

6 items die niet mogen ontbreken op kantoor

Ben jij van plan om je kantoor (opnieuw) in te richten? Dan is het goed om te bedenken waaraan de kantoorinrichting moet voldoen en welke items écht niet mogen ontbreken. Bij het inrichten van je kantoor moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken, zoals voldoende licht, comfortabele werkplekken, een aangename akoestiek en noem zo maar op. Kortom, er komt heel wat kijken bij het (opnieuw) inrichten van je kantoor.

Wil je zeker weten dat je onmisbare onderdelen niet vergeet in je kantoorinrichting? Lees dan dit artikel waarin we 6 items die niet mogen ontbreken op kantoor op een rijtje hebben gezet.

1. Goede verlichting

Een must voor een aangename werkplek is goede verlichting. Het beste is natuurlijk een werkplek met voldoende daglicht, maar vaak is verplichting nodig om genoeg licht te hebben. Het is van belang dat de hoeveelheid licht aangepast kan worden. Let erop dat het type verlichting dat je uitkiest geen vervelende schaduwen veroorzaakt. Er is namelijk niets zo storend als schaduwen als je aan het werk bent. Ga dus op zoek naar prettige, dimbare verlichting zonder schaduwen.

2. Ergonomische bureaustoelen

Zittend werken is ontzettend ongezond en is vaak de oorzaak van vervelende rug- en nekklachten. Om gezondheidsproblemen, zoals nek-, schouder- en rugpijn te voorkomen is het belangrijk om ergonomische bureaustoelen aan te schaffen. Het voordeel van een ergonomische bureaustoel is dat deze helemaal naar het lichaam van de gebruiker afgesteld kan worden. Dit zorgt voor een gezonde werkhouding, waarbij je lichaam voldoende steun krijgt.

3. Verstelbare bureaus

Een ander must have item voor op kantoor zijn verstelbare bureaus. In combinatie met een ergonomische bureaustoel en een verstelbaar bureau kan je in een actieve, gezonde houding werken. Een verstelbaar bureau kan je precies op de gewenste hoogte instellen, zodat je in een gezonde zithouding kunt werken. Tegenwoordig zijn ook zit sta bureaus erg populair. Aan dit bureau kan zowel zittend als staand gewerkt worden. Juist deze afwisseling brengt de nodige gezondheidsvoordelen met zich mee.

4. Creëer opbergruimte

Creëer opbergruimte

Zorgen voor voldoende opbergruimte op kantoor kan door middel van archiefkasten of lockerkasten. Beide maken het mogelijk om alle spullen netjes op te bergen, waardoor de ruimte overzichtelijk gehouden wordt. Een archiefkast of locker kopen via Lockerkasten-shop.nl is dan ook een goede keuze. Zo kun je alle documenten netjes opbergen in de kast. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimd kantoor, maar maakt het terugvinden van documenten ook gemakkelijker.

5. Kantoorplanten

Planten op kantoor zien er natuurlijk stijlvol uit, maar wist je dat ze ook voor een hogere productiviteit zorgen? Uit onderzoek is gebleken dat kantoorplanten zorgen voor een betere luchtkwaliteit. Kantoorplanten zorgen voor een betere balans tussen luchtvochtigheid en zuurstofgehalte, waardoor je minder stress ervaart en beter kunt werken. Planten op kantoor zorgen er dus voor dat de productiviteit verhoogt.

6. Kalender

Last but not least. Een kalender is ontzettend handig op kantoor. Medewerkers vinden het fijn om een eigen kalender te hebben om dingen voor zichzelf bij te houden. Ook is het goed om een gezamenlijke kalender op kantoor te hangen. Hierop kan je bijvoorbeeld doelstellingen of belangrijke deadlines opschrijven.

Related posts

Foodtruck beginnen? Deze wetten, regels en vergunningen zijn van toepassing

Dion

4 voordelen van webshop koppeling

Danny

Opvallende reclame met krijtborden: 5 voorbeelden

Danny

Leave a Comment