Image default
Commercieel Eigen bedrijf Marketing Ondernemen Strategie Tips

7 tips voor een (nog) succesvollere onderneming

Als ondernemer krijg je de mogelijkheid om je droom na te leven, jouw visie te handhaven, zelf je tijd in te delen en iets op te bouwen wat van jou is. Je eigen bedrijf beginnen vereist hard werken en veel toewijding. Als ondernemer ben je constant bezig om de efficiëntie binnen het bedrijf te vergroten. Maar hoe kun je je bedrijf (nog) verder laten groeien tot een succesvolle onderneming? Hoe ga je te werk en welke tools kun je het beste inzetten?

Hieronder bespreken we een aantal handige tips, die je kunnen helpen om een (nog) succesvollere ondernemer te worden.

Wees gepassioneerd

Ten eerste moet je gepassioneerd zijn met wat je wil bereiken. Dit betekent dat je bereid moet zijn om een groot deel van je dag hiervoor op te offeren. Deze passie straal je daarnaast ook uit op diegenen waarmee je een bedrijf opbouwt. Met deze instelling gelooft je team en je klanten ook in wat je wilt bereiken.

Maak een businessplan

Een goed businessplan is een must, omdat het als leidraad fungeert voor het managen van je bedrijf. Zorg dus dat je deze van tevoren hebt opgesteld. Het plan hoeft niet een heel boekwerk aan informatie te zijn, maar een verslag van 15-25 pagina’s is al voldoende. Een businessplan bestaat uit drie secties; het business concept, de markt en financieel. De functie van een goed businessplan is richting geven, maar ook de toekomstvisie bepalen. Op deze manier kun je op een efficiënte en overzichtelijke manier je onderneming managen.

Profileer jezelf als expert

Je loopt tegen een probleem aan, word je dan liever geholpen door iemand in je omgeving of door een expert? Uiteraard wil je de meest accurate informatie krijgen waar je iets aan hebt en schakel je liever een expert in. Wanneer je als bedrijf steeds meer wordt gezien als expert op jouw gebied, des te meer mensen liever naar jou toe willen gaan om geholpen te worden. Bekend staan als expert kan ook de situatie omdraaien. Het kan er namelijk voor zorgen dat je niet op zoek hoeft te gaan naar klanten, maar dat mensen juist naar jou toe komen. Scheelt weer in de acquisitiekosten!

Focus op je missie

Het is belangrijk om je focus te leggen op wat je op dat moment wilt bereiken. Deze focus zorgt er voor dat je afleidingen en verspilde tijd elimineert, zodat je je alleen richt op wat op dat moment belangrijk is. Veel bedrijven bezwijken onder te hoge druk, omdat ze teveel dingen tegelijkertijd (willen) doen. Dit zorgt uiteindelijk voor een hoop stress en half gebakken werk. Wees dus altijd gefocust op je missie.

Automatiseer bedrijfsprocessen

Het gebruik van bedrijfssoftware neemt steeds meer toe. Als gevolg volgen nieuwe ontwikkelingen elkaar snel op binnen deze software. Softwarepakketten bieden meer opties aan en er zijn steeds meer mogelijkheden om systemen aan elkaar te koppelen. Deze koppelingen maken het mogelijk om bedrijfsprocessen te automatiseren.

Zo kun je bijvoorbeeld je urenregistratie integreren met boekhoudpakketten en factuurprogramma’s. Op deze manier kun je gewerkte uren automatisch factureren en eenvoudig inboeken.  Daarnaast kun je bijvoorbeeld je CRM systeem koppelen met je boekhoudprogramma. Op deze manier verrijk je de klantinformatie met de financiële status van klanten. Je kunt dan meteen zien of klanten nog facturen hebben openstaan. Kortom, met bedrijfssoftware kun je diverse processen optimaliseren en efficiënter maken. Dit scheelt een hoop tijd en stelt je in staat om (nog) harder te groeien.

Ga actief netwerken

Succesvol ondernemen betekent dat je bedrijf groei moet realiseren. Professioneel netwerken speelt hier een belangrijke rol in. Met netwerken kun je bijvoorbeeld meer klanten genereren en samenwerkingen opzetten. Twee essentiële ingrediënten voor een succesvolle onderneming. Je kunt je netwerk actief onderhouden door je netwerkplatforms goed in kaart te brengen, naar relevante events te gaan en door een CRM pakket te gebruiken. Met CRM software heb je alle klantinformatie op één plek verzameld en kun je op deze manier eenvoudig overzicht bewaren.

Gebruik op een slimme manier je smartphone

Tot slot kun je op een slimme manier je smartphone inzetten om succesvol te ondernemen. Je hebt je mobiel vaak binnen handbereik en je kunt snel even iets opzoeken. Bedrijfssoftware aanbieders hebben hier uiteraard ook op ingespeeld en veel pakketten hebben tegenwoordig ook een mobiele applicatie. Wanneer je zo’n mobiele applicatie gebruikt kun je altijd en overal je bedrijfsprocessen inzien en bijhouden. Erg handig dus!

Related posts

De voordelen van VoIP

Mathijs

5 tips om tot rust te komen als ZZP’er

Danny

4 goede voornemens voor ondernemers

Dion

Leave a Comment