Image default
Logistiek Tips

Op zakenreis? We vertellen meer over parkeren bij Nederlandse vliegvelden

Heb jij plannen voor een zakenreis en wil je niet afhankelijke zijn van het openbaar vervoer om van en naar het vliegveld te komen? Wij hebben wat informatie op een rijtje gezet voor je over parkeren bij de voornaamste Nederlandse vliegvelden.

Kort parkeren op Schiphol

De meeste zakenreizen beginnen bij Schiphol, omdat dit nu eenmaal verreweg de grootste luchthaven in Nederland is en de meeste bestemmingen bedient. Hier is dan ook de meeste parkeergelegenheid. Het is belangrijk om te beseffen dat in het hoogseizoen voor vakantiereizen er veel mensen willen parkeren. Op tijd vertrekken of van tevoren reserveren is dan raadzaam. Op P1 en P2, die het dichtst bij de vertrekhallen liggen, kun je kort parkeren. Je kunt lopend naar het de vertrek- en aankomsthalen via een overdekt pad. Hier geldt wel een dagtarief van 33,50 euro, en dat is aardig aan de prijs.

Lang parkeren bij Schiphol

P3 is bedoeld voor lang parkeren en ligt niet op loopafstand van de vertrek- en aankomsthallen, maar er is een gratis busverbinding waar je doorgaans maar enkele minuten op hoeft te wachten. Je bent hier een stuk goedkoper uit dan bij P1 of P2. Onthoud wel goed waar je je auto neergezet hebt, want het is een groot terrein. Reserveer je van tevoren een plaats en voer je daarbij je kenteken in, dan kun je bij de slagboom meteen doorrijden door de kentekenherkenning. Er zijn ook andere, goedkopere opties van andere partijen voor lang parkeren rondom Schiphol. Daarbij moet je wel vaak langer wachten op een shuttlebus. Verder kun je ook gebruikmaken van valet parking, waarbij naar de vertrekhallen rijdt en je de sleutels afgeeft. Bij terugkomst wordt je auto dan weer bezorgd bij de aankomsthal. Dit is duur, en wanneer dat niet het geval, zit er vaak een flink addertje onder het gras.

Lang parkeren Schiphol

Parkeren op Rotterdam The Hague Airport

Bij het kleinere Rotterdam The Hague Airport is iedere parkeerplaats is op loopafstand van de terminal, waardoor je geen shuttle nodig hebt. P2 is in het bijzonder handig voor zakenreizigers, omdat je dan letterlijk recht voor de deur staat. Wel is het de duurste optie. Maar heb je een elektrische auto, dan kun je hem hier wel gratis opladen. De andere parkeerterreinen P1 en P3 zijn bedoeld voor langer parkeren. Je betaalt daar minder, maar je moet wel iets verder lopen (drie tot zeven minuten). Het is goedkoper om van tevoren online te reserveren. Ook is er kentekenherkenning. Op acht tot tien minuten lopen ligt P10. Dit is de goedkoopste optie, waarvoor je online moet reserveren.

Parkeren op Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport veilig parkeren dicht bij de terminal is prima mogelijk. P1 is recht voor de deur en daarom ook het duurst, maar dan wandel je wel zo de terminal in. Op P3, P4 en P5 kun je lang parkeren op vijf tot zeven minuten lopen van de vertrekhal. Bij online reservering kun je inrijden op kenteken. Verder weg is P8, waar je het goedkoopst uit bent. Je kunt dan met een gratis shuttle naar de vertrekhal gebracht worden. Als je online reserveert, kun je soms voor ‘maar’ zeven euro per dag parkeren.

Meer weten? Klik op de link voor meer informatie over parkeren bij de Nederlandse vliegvelden.

Related posts

Wat moet je doen bij een debiteur die niet betaald?

Danny Bijl

3 redenen om SEO uit te besteden

Danny Bijl

Tips om te blijven ontwikkelen als organisatie

Danny Bijl

Leave a Comment