Image default
Commercieel Eigen bedrijf Marketing Ondernemen Tips

Coronacommunicatie met (duurzaam) drukwerk

Het coronavirus zorgt voor gekke tijden. Door de intelligente lockdown zijn we beperkter in onze vrijheid. We blijven zoveel mogelijk thuis en distantiëren ons van anderen. De maatregelen lijken gelukkig te werken en er is weer zicht op beter. Hoewel veel maatregelen van kracht zullen blijven, kunnen we stap voor stap uitkijken naar meer verruiming.

De lockdown maatregelen worden versoepeld en het sociale en economische leven komt weer op gang. Daarom is het belangrijker dan ooit om maatregelen helder te communiceren. Zo grijpt het virus minder snel om zich heen en voorkomen we dat we weer in dezelfde situatie terechtkomen. Daarnaast zorg je voor een veilige omgeving voor leveranciers, klanten en personeel. Afstand-drukwerk maakt helder communiceren een stuk eenvoudiger.

Coronacommunicatie

Met coronacommunicatie kan je een bedrijf of winkel aanpassen op de anderhalvemeter-samenleving. Denk aan vloertape, veiligheidshesjes, plexiglas schermen en nog veel meer hulpmiddelen waarmee je maatregelen helder kunt communiceren. Veel preventiedrukwerk is kant-en-klaar, zodat er geen ontwerp aangeleverd hoeft te worden. Dat scheelt weer tijd, waardoor je de deuren van je bedrijf sneller kunt opengooien.

Raamstickers

Voordat iemand een kantoor of winkel instapt kan je regels communiceren aan de buitenkant. Raamstickers zijn hier een zeer handig hulpmiddel voor. Een raamsticker is opvallend en wordt op ooghoogte opgehangen. Hierdoor zullen de regels aan niemand voorbijgaan. Je kunt hiervoor ook een textielframe gebruiken. Deze kan je bijvoorbeeld neerzetten in een winkel, etalage, showroom, hal of kantoor.

Veiligheidshesjes

Wanneer je personeel hebt rondlopen op plekken waar het druk kan worden, wil je ze zo veel mogelijk beschermen. Met neonkleurige veiligheidshesjes blijft jouw personeel niet ongezien. Daarnaast kan je ook regels communiceren op het hesje. Bijvoorbeeld door middel van een tekst of afstands-symbool. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor t-shirts of andere bedrijfskleding om personeel op te laten vallen.

Bureauplacemat

Met een bureauplacemat zorg je voor een hygiënische werkplek. Een bureauplacemat beschermt tegen viezigheid. Daarnaast kan je er ook op schrijven. Bijvoorbeeld een to-do lijstje of aantekeningen. Je kunt de placemats ook laten bedrukken met corona-maatregelen.

Duurzaam drukwerk

Duurzaam drukwerk

Duurzaam drukwerk maakt zijn opmars. Hierdoor zijn er ook veel corona-preventieproducten beschikbaar in een groene variant. Bijvoorbeeld duurzame stickers, posters, flyers, reclameborden of tape. Zo worden duurzame posters bijvoorbeeld gemaakt van papier met olifantenpoep en zijn stickers helemaal vegan. Ook wordt er veel gerecycled drukwerk geproduceerd.

Hierboven zijn slechts een aantal voorbeelden uitgelicht van coronacommunicatie. Je kunt de corona-maatregelen op nog veel meer middelen laten drukken. Bijvoorbeeld statische (raam)folie, dranghekken of plafondhangers. Je kunt ook vloerstickers drukken om anderhalve meter afstand mee aan te geven. Zo kan de afstand beter worden ingeschat en wordt een rij vormen gemakkelijker.

Related posts

Waarom een award winnen goed is voor een startup

Mathijs

Mobiel factureren

Danny

Timemanagement, hoe doe je dat?

Danny

Leave a Comment