Image default
Tech

Data besparen doe je zo!

Is het voor jou ook iedere maand weer de vraag of je het einde van de maand gaat redden met je data? Veel smartphonegebruikers zitten na een week of 2-3 al tegen het limiet van hun bundel aan. Zonde, want dit is met een aantal kleine aanpassingen gemakkelijk te voorkomen. Bijvoorbeeld door eens kritisch te kijken naar de instellingen van je smartphone of apps. Deze verbruiken vaak ongemerkt een hoop data voor het uitwisselen van informatie op het updaten van je systeem. Met de tips uit dit artikel is dit volgende maand eenvoudig te voorkomen. Zo geniet je met een gerust hart van de leukste YouTube filmpjes en verstuur je zonder problemen tot het eind van de maand de grappigste plaatjes door via WhatsApp. Zorg daarnaast wel voor een handige powerbank of een iPhone X hoesje met ingebouwde accu. Zo weet je zeker dat je op ieder moment van de dag het beste uit je smartphone haalt en kom je niet voor verassingen te staan.

  1. Nieuwe software

De eerste stap naar het besparen van data is het controleren van de instellingen. Bijvoorbeeld voor het installeren van updates: over het algemeen gebeurt dit automatisch, maar je kunt wel bepalen via welke verbinding dit gebeurt. Om data te besparen wil je zo veel mogelijk updates via Wi-Fi laten verlopen.

  1. Uitwisselen van media

Het ontvangen, maar zeker ook het verzenden van media zijn ware data-verslinders. Ook het uploaden van bestanden, bijvoorbeeld wanneer je online een telefoonhoesje ontwerpt, kost data. Het is dan ook een van de grootste oorzaken van een bereikt data-plafond! Voorkom dit door materiaal voor het verzenden te verkleinen in een app, of grote bestanden alleen te verzenden via Wi-Fi of mail. Andere grootverbruikers zijn automatische back-ups, mailboxen, cloud-diensten en nieuws feeds. Kies ervoor om deze handmatig te updaten en dan enkel via Wi-Fi.

  1. Applicaties

Om data te besparen kun je ook de hulp inschakelen van, hoe kan het ook anders, apps! Deze houden je verbruik bij, blokkeren reclames, geven een melding wanneer het plafond is bereikt of laten zien welke toepassingen het meeste data verbruiken. Ook verkleinen ze media voor verzending en sluiten ze optioneel apps af wanneer je je telefoon vergrendeld. Dankzij deze inzichten hou je je verbruik gemakkelijk binnen de perken!

  1. Whatsapp

Het verzenden en ontvangen van media via Whatsapp kan aardig in verbruik oplopen. Vooral wanneer je deel uitmaakt van een of meerdere groepschats. Schakel daarom de optie uit om media automatisch te downloaden. Zo is er wel een preview van het bestand zichtbaar, maar wordt het niet daadwerkelijk opgeslagen op je smartphone. Wanneer je een foto wilt bewaren of downloaden, dan kan dit alsnog afzonderlijk per foto.

  1. Social Feeds

Het bijwerken van Social Media feeds verbruikt een hoop data. Ook voor deze toepassingen is het mogelijk om in te stellen dat niet al het materiaal automatisch wordt gedownload. Hierdoor duurt het soms iets langer om een filmpje of plaatje te bekijken, maar daar staat wel een fikse besparing tegenover. Bekijk ook eens de mogelijkheid om materiaal offline beschikbaar te maken. Bijvoorbeeld via Netflix of Spotify. Zo heb je onderweg altijd het nodige vermaak bij de hand, terwijl dit je geen extra mB’s kost. Oordopjes in je oren en voor je het weet ben je op de plaats van bestemming.

Uiteraard kan het ook geen kwaad om je smartphone eens wat vaker in zijn hoesje opgeborgen te laten. Kies eens voor een alternatief soort vermaak, zoals een iPod, een boek of een gezellig reisspelletje. Dit zijn stuk voor stuk opties waarmee je prima de tijd dood en als bonus enorm veel data bespaart.

Related posts

Computervirus versus energiecentrales

Mathijs

Waarom je je eigen WordPress-website moet laten bouwen

Danny Bijl

Hoe kun je je route het meest efficiënt plannen?

Danny Bijl

Leave a Comment