Image default
Tips

De 3 belangrijkste aandachtspunten voor het verkopen van je pand

Als vastgoedbelegger weet je als geen ander hoeveel er komt kijken bij de verkoop van een pand. Je wilt de administratieve handelingen daarom zoveel mogelijk beperken.

Dit kun je doen met behulp van vastgoedsoftware. Daarin heb je alle gegevens van je pand inzichtelijk, zodat je niet al je archiefkasten bij langs moet voor de benodigde informatie. In dit blog zetten we voor je op een rij welke informatie je nodig hebt en waar je zoal op moet letten.

Tip: lees dit blog met informatie over vastgoed

1 Digitaliseer je vastgoedportefeuille

Met behulp van vastgoedsoftware heb je alle informatie over je panden in één oogopslag inzichtelijk. Denk hierbij aan de technische informatie maar ook aan huurdersinformatie.

Wanneer je een verhuurd huis wilt verkopen, is het belangrijk om de huurstroom inzichtelijk te hebben. Dit is een overzicht van de kosten en de opbrengsten en is daarom essentiële informatie voor de koper. Bovendien bepaalt de huurstroom ook deels de waarde van de woning. Door deze informatie digitaal beschikbaar te hebben, voorkom je geknoei met Excelbestanden.

2 Zorg dat de basisinformatie over je pand up-to-date is

Voor het verkopen van zowel een koopwoning als een huurwoning moet je de basisinformatie op orde hebben. Ook deze informatie kun je digitaliseren zodat het altijd inzichtelijk is. Denk er wel aan dat de informatie ook up-to-date is.

Essentiële basisinformatie is het energielabel en de metrage van je pand. De koper is geïnteresseerd in hoe het pand is geïsoleerd, hoe het wordt verwarmd, en of er dubbelglas is. Laat daarom een energieadviseur langskomen om het energielabel vast te stellen.

Zorg er ook voor dat een taxateur het woonoppervlak opmeet. De informatie in het Kadaster kan verouderd zijn en je wilt voorkomen dat je je pand voor een te lage waarde verkoopt.

3 Laat een transparante onderhoudshistorie zien

Laat een transparante onderhoudshistorie zien

Met een transparante onderhoudshistorie stel je de koper gerust. Dit schept een vertrouwensband die kan leiden tot een soepelere verkoop. De onderhoudshistorie laat zien dat er weinig tot geen problemen zijn met de woning.

Wanneer die er in het verleden wel zijn geweest, kun je juist aantonen dat ze nu verholpen zijn. Bijvoorbeeld doordat je onlangs hebt gerenoveerd.

Een soepele verkoop voor beide partijen

Met behulp van deze aandachtspunten zorg je voor een soepele verkoop voor beide partijen. De koper kan met een gerust hart jouw pand aankopen, en jij hebt geen last van onnodige administratieve rompslomp. Een win-win!

Related posts

Wat voor keuzes moet je maken als je een zorgverzekering gaat aanvragen?

Danny

3 verschillende manieren om sneller aan startkapitaal te komen

Danny Bijl

Zakelijke kledingetiquette: zo hoort het

Mathijs

Leave a Comment