Image default
Commercieel

De trends voor het MKB in 2015

Hoe overleef ik dit jaar? Het is een vraag die veel ondernemers zich bijna dagelijks stellen. Hoe kun je nu als ondernemer overleven in een steeds sneller veranderende ondernemingsmarkt? We zetten de belangrijkste trends voor 2015 op een rijtje.

Van schaarste naar overvloed
Het is de droom van elke ondernemer om zoveel mogelijk omzet binnen te halen. Het geeft een kick om je omzet voortdurend te zien stijgen, nietwaar? Gebruik daarom elk kanaal waarmee je geld kunt binnenhalen. Ga bijvoorbeeld actief aan de slag met social media en deel waardevolle content met al je volgers. Online ondernemen is het motto van 2015.

Meer beeld dan tekst
Beelden worden belangrijker. Klanten zijn steeds meer visueel ingesteld. Grote lappen tekst worden niet meer gelezen. Kernachtige zinnen en spraakmakende woorden overtuigen een klant om wel of geen aankoop bij je te doen. Laat daarom een video monteren met een krachtige bedrijfsboodschap en gebruik zoveel mogelijk oneliners in je webteksten.

Stijg boven jezelf uit
Je kunt als ondernemer veel meer bereiken dan je denkt. Durf jij het uiterste uit jezelf te halen? Wordt expert in jouw vakgebied en ontwikkel je volop in jouw niche. Je zult zien dat klanten zich daardoor sneller en op een duurzame wijze aan je bedrijf durven te verbinden.

Heb lef en vraag feedback
Het is onwijs eng, maar als ondernemer moet je durven om feedback te vragen. Hier liggen kansen om je producten en dienstverlening te optimaliseren. Laat klanten vooral reviews schrijven. Wellicht zijn ze niet altijd even leuk, maar je krijgt daardoor wel de mogelijkheid om je bedrijf te professionaliseren.

Welke trend spreekt jou het meest aan en zou je effectief kunnen inzetten om je omzet te zien stijgen?

Related posts

Maak het persoonlijk met gepersonaliseerde glazen

Danny Bijl

Je eigen huisstijl ontwikkelen – wat komt hier allemaal bij kijken?

Mathijs

Nieuwe klanten werven? 15 praktische tips

Mathijs

Leave a Comment