Image default
Financieel Tech Tips

Financiële innovaties die jouw leven makkelijker maken

Het leven vandaag de dag wordt gekenmerkt door het vereenvoudigen van de meeste zaken om ons heen. Door de komst van smartphones en allerlei slimme applicaties worden ook financiële handelingen vereenvoudigt. In dit artikel noemen we enkele financiële innovaties die het leven makkelijker maken.

ABN Amro grip applicatie

Een mooi voorbeeld van een financiële innovaties is de ABN Amro grip applicatie. Bankieren via een applicatie op je telefoon is niet nieuw. Maar de beheersing van je geldstromen wordt met deze app eenvoudig. De applicatie bevat een helder overzicht van je uitgaven en inkomsten. Door het instellen van budgetten kun je zorgen dat je niet meer per periode uitgeeft dan je van tevoren hebt bepaald. Daarmee heb je niet alleen inzicht in je uitgaven en inkomsten, maar kun je ook verantwoord geld uitgeven.

Sociale netwerken van investeringsagentschappen

In België wordt nog altijd veel gebruikt gemaakt van de traditionele media. Televisie, radio en krant zijn nog altijd belangrijk voor bijvoorbeeld investeringsmaatschappijen. Want zakelijk nieuws kan van belang voor het wel of niet sluiten van een deal. Toch zijn sociale netwerken ook voor investeringsagentschappen onmisbaar. Ten eerste om als eerste van het laatste nieuws te horen. Maar ook om een portfolio aan te bieden aan potentiële klanten. Immers bevindt een steeds groter van de doelgroep zich op sociale media.

Money Lover

Tenzij je over onbegrensde financiële reserves beschikt, is het goed om je uitgaven te controleren. Of je nu in de stad Antwerpen of ergens in een klein dorp in Henegouwen woont, overal zou je inzage in je financiën moeten hebben. Met de applicatie Money Lover kun je voor iedere groep uitgaven een budget opgeven. Vervolgens zorgt de app met een uitgaven kalender, dat transacties volgens een vastgesteld schema worden gedaan. Je kunt zo zelf aangeven wanneer welke betaling moet plaatsvinden. Met de app houd je vervolgens overzicht, waar je je ook bevindt.

Uitgaven – Kosten tracker

De Uitgaven – Kosten tracker is een vergelijkbare applicatie als Money Lover. Met deze app kun je niet alleen een overzicht van je financiën krijgen. De focus ligt op het besparen op je uitgaven. De app houdt trends bij en brengt op basis daarvan in beeld waar je op zou kunnen besparen. Het is dan wel van belang dat je alle uitgaven zoals energiekosten, boodschappen, abonnementen enzovoorts, daarin meeneemt.

Met de genoemde financiële innovaties kun je uitgaven beter beheersen terwijl je meer inzicht hebt op je inkomsten. Deze combinatie zorgt voor meer controle over je financiën. Vergeet niet dat sociale media een steeds grotere rol speelt, ook als het gaat om beleggen en investeren.

Related posts

Opvallende reclame met krijtborden: 5 voorbeelden

Danny

Het belang van zekerheden bij een zakelijke lening

Danny

Wat zijn de voordelen van een SEO-tekstschrijver?

Danny

Leave a Comment