Image default
Eigen bedrijf Tips

Meer quality time met een kunststofvloer op kantoor

De gemiddelde medewerker brengt meer tijd door op kantoor dan thuis met zijn of haar partner of gezin. Dan is het niet teveel gevraagd om een comfortabele kantoorruimte te verwachten. Dat begint bij de vloer – de basis van ieder kantoor. Medewerkers presteren immers beter op een comfortabele werkplek. Toch geven facilitair managers in de praktijk maar weinig aandacht aan de vloer op kantoor. Zonde, kunststofvloeren maken het leven op de werkvloer een stuk aangenamer, in het bijzonder polyurethaan (PU) vloeren. Meer quality time gegarandeerd. Waarom kiezen voor PU vloeren in kantoren? Om de volgende vier eigenschappen:

1)     Goede geluiddemping

De flexibiliteit en elasticiteit van PU vloeren hebben een gunstig effect op de akoestiek op kantoor, eigenschappen die de vloeren sterk geluiddempend maken. Wetende dat maar liefst 61% van alle kantoormedewerkers geluidsoverlast ervaart en daardoor veel minder efficiënt werkt, is een kantoor beter af met een PU vloer. Temeer omdat die flexibiliteit ook het loopgemak verbetert. Bijzonder prettig natuurlijk op een vloer die iedere dag weer zo intensief wordt gebruikt. Alsof je op wolken loopt.

2)    Hygiënisch in gebruik

Gietvloeren (zowel een epoxyvloer als PU) zijn naad- en voegloos. En wat er niet is, kan ook niet vies worden. PU vloeren zijn vloeistofdicht en dus onderhoudsvriendelijk. De vloer is binnen een mum van tijd weer blinkend schoon. Helemaal met een schrobmachine of stofzuiger met parketborstel. Water met een wateroplosbaar, niet-bijtend reinigingsmiddel is alles wat je nodig hebt om het ergste vuil te verwijderen.

3)    Stootvastheid

PU vloeren kunnen goed tegen een stootje en blijven ook bij intensief gebruik in uitstekende conditie. PU vloeren zijn dankzij hun stevige beschermlaag goed opgewassen tegen beschadigingen en barsten, veelvoorkomende vloerproblemen bij laminaat, hout en plavuizen.

4)   Bijzondere uitstraling

De vloerkleur is allesbepalend voor de sfeer op kantoor. Op decoratief vlak kun je heel veel kanten op met PU vloeren. Welke stijl je ook kiest – modern, klassiek, minimalistisch of strak – met deze vloeren krijgt elk kantoorpand de bijpassende professionele uitstraling.

PU vloer ideale kantoorvloer

PU vloeren bieden stevigheid zonder in te boeten op praktisch gemak, stijl en comfort. Bij HIM Vloeren kun je de vloer geheel naar eigen wens vormgeven. Comfort was nog niet eerder zo praktisch en mooi.

Related posts

Zo doorsta je een kantoorverbouwing

Danny

Is een internationale onderneming iets voor jou?

Danny

De voordelen van offline zijn

Mathijs

Leave a Comment