Image default
Commercieel Eigen bedrijf Marketing Tips

Flyers: het juiste ontwerp voor jouw bedrijf

Flyers blijven voor zzp´ers, eenmanszaken en kleinere ondernemingen één van de meest directe en economische marketingtechnieken. Ze zijn niet alleen zeer geschikt om bijvoorbeeld een feest of evenement aan te kondigen, ook kunnen ze reclame maken voor een winkel of een speciale dienst die aangeboden wordt. Als je op zoek bent naar manieren voor het aantrekken van klanten, kun je hiervoor dus heel goed flyers gebruiken.

Bij het ontwerpen van flyers zijn verschillende aspecten belangrijk. En fouten in het ontwerp kunnen een negatieve uitstraling op het bedrijf hebben. Zaken als de boodschap die je wilt overbrengen, de afbeelding die gebruikt wordt en zelfs de kwaliteit van het flyers drukken zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden. Graag delen we in dit artikel tips voor het ontwerpen van de perfecte flyer voor jouw onderneming.

Trek de aandacht met een opvallende kop

De titel is het eerste wat de aandacht zal trekken van mensen die jouw flyer aannemen. De kop moet kort en bondig zijn en uitnodigen om de flyer verder te bekijken. Probeer ook woorden in de koptekst op te nemen die jouw organisatie weerspiegelen.

Kwaliteitsfoto´s voor een flyer

De kwaliteit van de afbeeldingen die je op de flyer gebruikt is erg belangrijk. Kies afbeeldingen met een goede resolutie zodat de foto niet onscherp of onduidelijk wordt na het printen van je flyers.

Op een flyer geldt: minder is meer

Flyers zijn aandachtstrekkers waarbij mensen gegrepen worden door het gebruik van foto´s, kleuren en een duidelijke kop of titel. Grote hoeveelheden tekst echter zullen op een flyer niet gelezen worden. Ga recht op het punt af dat je wilt maken en zet geen onnodige dingen op de flyer.

Belangrijk: contactgegevens

Vergeet niet om de contactgegevens van het bedrijf op de flyer te zetten. Je wilt natuurlijk dat mensen op een later moment je website kunnen bezoeken of direct contact met je opnemen. Dit kan je helpen om nieuwe klanten te krijgen.

Materiaal en vorm

Bij het ontwerpen van de flyer moet je al nadenken over de vorm van de flyer. Ga je voor een staand A5-formaat wat het meest gebruikelijk is? Of kies je juist een liggende langwerpige flyer? Kijk hierbij goed dat de vorm past bij jouw bedrijf. Daarnaast is natuurlijk het materiaal waarvan de flyer gedrukt wordt belangrijk. Mat, glans, gelamineerd; er zijn vele opties mogelijk. Kijk welk materiaal het beste past bij de uitstraling die je aan jouw bedrijf wilt geven.

Professionele drukker

Als je het perfecte ontwerp voor jouw flyer hebt ontwerpen, wil je natuurlijk ook dat deze wordt afgedrukt door professionals. Verzeker jezelf ervan dat je de beste kwaliteit krijgt. Online drukkers zoals Drukzo.nl kunnen je hierbij helpen.

Vergeet heavy-tekst en standaard vooraf ontwerpen flyers. Creëer zelf een professioneel ontwerp voor jouw organisatie en gebruik flyers om jouw bedrijf en merk te promoten en te groeien!

Related posts

Dit is waarom een bv een gamechanger kan zijn

Danny Bijl

Videobrochure: verrassend én opvallend

Danny

Een veilige werkomgeving: Train je medewerkers

Danny

Leave a Comment