Image default
Commercieel Eigen bedrijf

Geef een boek uit als ondernemer!

Heb je altijd al je kennis en ervaring als ondernemer met mensen willen delen? Dan is een boek schrijven voor jou misschien wel de ultieme manier om hier vorm aan te geven. Er zijn echter verschillende opties mogelijk wanneer je een boek wilt uitgeven. Welke het beste bij jou past kun je hier vinden!

Je boek uitgeven bij een uitgeverij

Voordat een boek uitgegeven wordt, wil een uitgever vaak eerst het manuscript lezen. Is de uitgever daar tevreden over, dan kan een uitgever je boek gaan drukken. Vaak worden alle kosten daarvan door de uitgeverij gedragen en begin je direct met het verdienen van geld aan je boek.

Uitgeven in eigen beheer

Wanneer je de garantie wilt hebben dat je boek sowieso uitgegeven wordt, kies dan voor het uitgeven van je boek in eigen beheer. Je hebt dan volledig de controle in eigen handen. Je kunt een uitgever dan opdracht geven om een bepaald aantal exemplaren te laten drukken van je boek. Per uitgever is het verschillend wat het minimum exemplaren is.

Vaak wordt bij deze manier van uitgeven gekozen voor printing on demand. Dit betekent dat het boek op verzoek geprint wordt.

Wat is een goed boek?

Natuurlijk wil jij je boek zo succesvol laten zijn. Zorg daarom voor een team van experts om je heen. Iemand die teksten kan redigeren is bijvoorbeeld erg belangrijk. Werk daarnaast zoveel mogelijk met voorbeelden en praktische tips in je boek. Mensen zullen daardoor sneller in de actiestand komen.

Reclame maken voor je boek

Een boek is natuurlijk niets zonder goede promotie. Veel promotie wordt bijvoorbeeld al gedaan door de uitgeverij.

Zelf kun je ook het een en ander aan marketing doen. Bezoek de plaatselijke boekhandel, integreer een webshop op je website en geef een presentatie. Wie weet kun jij er wel slapend rijk mee worden!

Bron foto: Flickr

Related posts

Tips voor het opzetten van een loyaliteitsprogramma

Mathijs

Kun je leren voor het ondernemerschap?

Danny Bijl

Hoe kun je gezond werken als zzp’er?

Dion